Hogyan használjuk ki okosan a teret? Ötletek + fotók

Kis alapterületű lakásokban a legnehezebb, ugyanakkor talán a legfontosabb dolog a tárolás kérdése. Ugye te sem szeretnéd, hogy a nagyméretű szekrények agyonnyomják az egyébként is kicsike teret, és a sok tároló zsúfoltságérzetet keltsen. Ugyanakkor felmerül a kérdés: Hová rejtsem az évek során felhalmozódó kacatokat?

terkihasznalas.jpg

"Sok jó ember bútor, kis helyen is elfér." - tartja a közmondás. De valóban így van?

Mielőtt megosztok veled néhány kreatív ötletet, javaslom, hogy tégy fel egy-két kérdést önmagadnak (ezeket időnként én is megvitatom magammal).

Kell ez nekem?

Biztos vagy abban, hogy feltétlenül szükséges egy százhuszonötödik bögrét is beszerezned csak azért mert megy a téli takaród mintájához? Holott már így is felhalmoztál 124 darab szinte teljesen felesleges darabot, mert kizárólag az egyetlen szívednek legkedvesebbjéből hörpinted fel a reggeli kakaót munkába rohanás előtt...

Azt ajánlom, hogy időről-időre adj helyet az újnak: A felesleges, de még jó állapotban lévő ruhadarabokat például szétoszthatod a barátnőid között, vagy akár jótékony célra is fordíthatod őket. Ismersz esetleg rászorulókat lakóközösségedben, környezetedben? Ajánld fel nekik a még vállalható darabokat. Így amellett, hogy helyet teremtesz az újnak, lelkednek is jót tesz a segítő szándék.

Most, hogy megszabadultál a sok helyrablótól, jöhetnek a jobbnál-jobb megoldások.

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

Tér a konyhában

A zsebkendőnyi területű lakások egyik gyenge pontja a konyha. Attól azonban, hogy kicsi, lehet kényelmes és szerethető. Ha kihasználod a rendelkezésedre álló belmagasságot, a magas faliszekrényekben rengeteg extra tárolóhelyet alakíthatsz ki.

terkihasznalas_a_konyhaban.png

Konyhád egy különálló picurka helység? Válassz fehér – vagy világos színű – bútort, a világos színek optikailag tágítják a teret.

tertagitas_vilagos_szinekkel.jpg

Okos fürdőszoba

praktikus_furdoszobaszekreny.png

 

Pici lakáshoz pici fürdő dukál,

viszont ha kreatívan használod fel a felületeket,

mindennek jut elegendő hely.

Gondoltad volna, mennyi

apróságot elrejthetsz

a fürdőszobaszekrény ajtójára

helyezett apró fakkokba?

kis_terek_kihasznalasa_ugyesen.png

Ahol nem csak alszunk... 

Látványos és funkcionálisan is jó megoldás a dobogó. Értékes négyzetméterekhez juthatsz, ha a hálót pódiumra építed.

dobogo_a_haloszobaban.jpg

helykihasznalas_dobogoval_a_haloszobaban.jpg

Duplázd meg a teret! 

Nagy belmagasság nem minden szempontból ideális (lásd téli fűtésszámla), viszont ha elég ügyesen játszol, akár meg is duplázhatod a rendelkezésedre álló alapterületet (hogy a tárolási lehetőségeket már ne is említsem). Kialakíthatsz fekvő, sőt mi több, 5,20 m feletti belmagasság esetén még álló galériát is. Ezek funkcionálhatnak home office-ként vagy éppen hálószobaként is. A lépcső alatti teret beépítve mutatós könyvespolcot, vagy akár egy kisebb méretű gardróbszekrényt is nyerhetsz.

galeria_epitese_nagy_belmagassag.jpg

galeria_helykihasznalas_maximalisan.png

galeria_terkihasznalas.png

helykihasznalas_galeria_alatt.png

Küldd el te is ötleteidet, saját fotóidat és kérdezz bátran! Medve mindig mögötted áll és válladra téve mancsát segít, ha tud! Tedd próbára! ;)

Sikeres rendezkedést! ;)

terkihasznalas_okosan.jpg

komment
2016-04-27 12:45:03 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr88666796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2016.04.28. 17:53:28

Evidenciák megfogalmazása hálás dolog, - amúgy meg "Home office". Ezt ízlelgetem még.
süti beállítások módosítása