11+1 kreatív térelválasztó - kis lakásokba is

A „nincs sz@r idő, csak sz@r ember” analógiára reagálva  - ősi bölcsesség, tessék szépen elgondolkodni rajta! - szeretnénk bebizonyítani, nincs túl kicsi és berendezhetetlen lakás. Csak lusta és ötlettelen lakó. Ezúttal a térelválasztás rejtelmeivel foglalkozunk. Amúgy tenyeres-talpas-medvésen…
terelvalasztok.jpg

Kis lakásokban az intimszféra, valamint a terek elkülönülése lehet kardinális kérdés. Mert lehet, hogy te is olyan elvetemült vagy, akik szeret néha külön lenni, olvasni, fürkésző tekintetek nélkül vakarózni. Őrület!

Számodra és lakótársaid számára összeszedtünk pár ötletet és főként tárgyat, amivel az egy légterű kisebb helyiségek is tagolhatóvá válnak. Ráadásul jól is néznek ki. Fontos azonban megjegyezni: a lehetőségek tárháza végtelen! Minél több térelválasztó eszközt vizsgáltunk meg, annál újabb ötletek ugrottak be! Szóval nézzünk szét bátran a portánk körül, merjünk kreatívak lenni és építsünk falakat! Na persze csak a lakásba és semmiképp sem képletesen! ;)

Jöjjön a mi x kedvencünk!

Multifunkcionális terek 

1. Egy fényvisszaverő felület mindig jól jön. Meg egy régi képkeret is. Vagy egy óriási tükör.

terelvalaszto_tukor.png

2. Ha nem akarunk teljesen eltűnni és/vagy sokat bíbelődni a dizájnnal…egy IKEA-s térelválasztó polc is megteszi.

konyvespolc_terelvalaszto.png

3. Nem egy szokványos polc, extravagáns megoldás. A könyv jó, a könyv hasznos! Közhely, de szeretjük. És így van ez sokaknál még a bakelitlemezekkel is. (Én inkább fekete képkeretben medvés fotókat tennék hozzá, de ízlés dolga.)

terelvalaszto_gerenda.png

4. Erről a bájos fémes rácsról az általános iskolai papírszövés ugrik be. Megvan még az a régi, színes papíros rácsszerkezet, amibe belefűzhettük a kis csíkokat? Na, ide is bármit be lehet húzni, ha neked ez így túl minimalista és bármikor kedvedre változtathatod a dizájnt. (Egyik nagy kedvenc.)

terelvalaszto_megoldasok.png

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

5. Tolóajtó. Ennyi. A rizspapír amúgy is minden helyzetben csodás. Bár ha Bud Spencer nálunk jár, jó eséllyel átpofoz valakit rajta. Nem baj, pótolható veszteség…

rizspapir_toloajto_terelvalaszto.png

6. Az örök kimeríthetetlen: a raklap. Spanyolfal szerűen, nyersen, vagy díszítve, mindenhogy jó. Nejlonharisnyával mondjuk csak óvatosan mászkáljunk mellette, vagy rendesen kezeljük/kezeltessük le használat előtt!

raklap_terelvalaszto.png

7. Erről beszéltünk. Bármiből lehet térelválasztó! Ráadásul akár ingyen is beszerezhetjük az alapanyagokat. Trükkös megvilágítással pedig lakberendező-gyanússá tehetjük az otthonunkat.

hazi_keszitesu_terelvalaszto.png

8. Szintén fából, sokkal nagyobb tiszteletet parancsolóbb, vintage kivitelezésben. Szeretjük.

vintage_terelvalaszto.png

9. Madzagod van? A lebegő hatása elképesztően jól mutathat egy otthoni iroda elválasztásánál.

lebego_hatasu_terelvalaszto.png

10. A mára már sok helyen beszerezhető táblafesték örök kedvencünk. Krétapor-allergiásoknak csak módjával ajánljuk!

kretatabla_terelvalaszto.png

11. Még mielőtt belekötnél egy medvébe... igen, ez hatalmas tér, de az ennyire szellős megoldás, mint ez a növénymintás elválasztó vékony fémből, kis terekben is jól érvényesül, mégsem ront a helyzeten. Sőt! 

fem_terelvalasztok.jpg

+1 Egyértelmű. Ez az, ami KELL! :) Játékos felnőttek a gyerek unszolása nélkül is ezt választanák...

kreativ_terelvalasztok.png

És te, miből építkezel?

Szavazz, melyik a te kedvenced és küldd be saját ötleteidet is medvének, hogy megmutathassa az erdő apraja-nagyjának! És persze egy lájknak is örülünk! ;)
komment
2016-05-24 18:31:40 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr768725502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szsuzsanna 2016.05.26. 09:49:49

Csak igen halkan megjegyezném, olcsó és egyszerű ötlet lehetne még, a különféle "függönyözős" jellegű megoldás is, -lehet, hogy ez most éppen nem eléggé "trendi"?

unzerpancser 2016.07.06. 13:24:12

Nagyon tetszik a "rizspapíros" tolóajtó térelválasztó gyanánt.
Hol lehet kapni tekercsben?
(Keresgéltem, de csak max A4-es méretben találtam.

mullerjacint 2020.02.17. 20:16:36

A meleg színek nagyon tetszenek, természetes anyagok felhasználása, mint a fa. Nemrég kezdtem el a horoszkópom szerint berendezni a lakásomat, azt írta, hogy természetes anyagokat kell használnom a dekoráláshoz, eddig bejött. www.astrohoroszkop.hu/cikkek
süti beállítások módosítása