Nálam folyik a szar, mert a felső szomszéd a pelenkát is lehúzza... mit tegyek?

Medveládában landolt egy levél Szilvesztertől (nevezzük így). Szilvesztert senki sem fogja irigyelni, ugyanis a felső szomszédja miatt mindig nála ömlik ki a WC-ből a minden, de halljuk őt:

Kedves Házmestermedve!
Szeretném megkérdezni, mit tennél a helyemben. Társasházban lakom, és a fölöttem lakók gyakran olyan dolgokat húznak le a wc-n (felmosórongy, pelenka) amitől eldugul a csatorna és nálunk kiönt. Igazából nem akarok összeveszni velük, de valamit tenni kellene. Köszi előre is.
Üdvözlettel

dugulas.jpg

Helló Szilveszter!

Szomorúan olvasom történeted és nagyon sajnálom, hogy ilyennel kell foglalkoznod. Úgyhogy mondom is gyorsan a jó hírt:

ez nem a te problémád!

Mármint nem az, hogy a lakásod úszik -mert az sajnos elég ad-hoc-, hanem a probléma megoldása nem a te problémád. Elsőre mindenkinek azt szoktam tanácsolni, hogy próbálja meg kommunikációval megoldani, de tudom, hogy ez nem mindig nyerő. Egyszerűen nem vagyunk egyformák, nem akarunk háborúzni vagy csak egyszerűen nincs hozzá kedvünk. Egy ledolgozott nap után az otthonunkban pihenni akarunk és nem a szomszédokkal csörtézni.

Na, ezért fizetjük a házkezelőt!

A szennyvízelvezető rendszer a ház tulajdona, így a dugulás elhárítása is a ház feladata. Viszont, ha a "kedves szomszéd" szokásává válik a pelus lehúzása, akkor gondolhatnánk, hogy hiába a ház terhe a duguláselhárítás, ugyanúgy le fogja húzni.

Ne aggódj, felnő a gyerek és nem kell majd neki pelus! Haha

Komolyra fordítva, amikor 2-3 alkalommal jön fel ez a hiba, akkor már közgyűlésen is előjön a téma. Jöjjön elő! Na, tapasztalatom szerint ilyenkor a többi lakó nyomására már végképp megoldódnak az ilyen jellegű problémák.

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

Ha jó a házkezelőd,

akkor az első alkalomnál, amikor végeznek a duguláselhárítók, kideríti, hogy mi volt a dugulás oka. Nekem eddig a best egy fél grillcsirke volt, de nem társasházban, hanem egy élelmiszerüzletben, ahol amúgy nem árulnak grillcsirkét. Döbbenet.

De ha ez egy pelenka, akkor megkeresi azon a strangon lévő kisgyermekes lakásokat és jelzi nekik, hogy

"tudja, hogy ők biztosan nem, de azért el kell mondania, hogy pelust még véletlenül se
húzzanak le a wc-n. köszipuszi"

Vádaskodás nélkül kikerülhető a befeszülés és akinek az inge, az úgyis gyorsan felöltözik. Ez egy hatékony medvemódi megoldás. #TitkosMedvePraktikák

Ha rossz a házkezelőd,

akkor itt le tudod tesztelni, hogy mennyire nagy vele a baj. Ha problémás és nem úgy működik, ahogy kellene, akkor mindenképp válts, köhm, mondjuk Házmestermedvére, mert az ilyen szituációkban egy medve által kezelt házban csak annyi a problémád, hogy a kék csíkos vagy a piros csíkos szívószállal igyátok-e este a pároddal a forrócsokit a Sense8 előtt.

Úgyhogy, válaszolva a kérdésedre, hogy én mit tennék, a válaszom határozottan az, hogy semmit. Jelezd a házkezelőnek és csináljon ő mindent. Neked az a dolgod, hogy békében lakj a lakásodban!

Medve

13 komment
2017-02-18 12:48:52 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5512266484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mattone111 2017.02.19. 20:11:21

Hát, nem! Ezt bizony egymás ,özött kell lerendezni, kulturáltan

mattone111 2017.02.19. 20:12:33

@mattone111: okosan. Manapság az emberek nem szeretnek és nem is akarnak komunikalni..

cso zsi 2017.02.19. 22:05:44

Nagyon nem vicces, amikor a nyaralásodra indulás pillanatában hallod bugyogni a padlóösszefolyót, és azt, hogy a felső szomszéd folyamatosan nyomja a shell-csapot. Mire másodikat fordultál a kocsitól, a fürdőszobából ömlött ki a víz.
És igen, a nagymama a pelust lehúzta. Lehet, hogy nem is egyet.
Ha csak addig nézte a reklámot, hogy milyen jó nedvszívó az ismert termék, megtapasztalhatta volna azt is (ha nem újszülött lett volna a gyerek), hogy bizony kilónyi folyadék összejön egy fél évesből, és az anyag teszi a dolgát, felveszi amennyit bír.
És dagad, és dagad...

házmestermedve 2017.02.19. 22:55:05

@cso zsi: Hú, de nagyon rosszul hangzik! Részvétünk! :( Hogyan kezelted, mi történt utána?

cso zsi 2017.02.19. 23:34:02

@házmestermedve: Szétvertük az udvari lefolyót, aztán kishíján a "kedves mamát" is.
Fél nappal később indultunk. Némi takarítás, és fertőtlenítés után.

Fikkentáger 2017.02.19. 23:36:06

Nyaralásra induláskor? Öcsém, te kispályás van, mi nyaralásból MEGÉRKEZVE tapasztaltuk meg, hogy a fölöttünk levő 3 emeleten lakó ÖSSZES család mennyit szart és hugyozott egy hét alatt...

videki gyerek 2017.02.20. 01:16:40

Mindegyik eset eleg durva. De nem lehet, hogy a szenyvizelvezeto rendszer csovei vannak rosszul meretezve ? Gondolnam, hogy az atlag vecen lehuzhatonal lenyegessen nagyobbnak kene lennie az atmeronek hogyha valami atmegy a wc-n, akkor a csoveken tuti ne akadjon el.

2017.02.20. 01:41:59

A vidékről városba költözött parasztoknál szokás az, hogy mindent lehúznak a WC-n. Mert otthon megszokták, hogy a csirkebéltől, disznóvágási hulladéktól szaros gatyán és tamponon át a pelenkáig mindent elnyel a kerti budi. Csakhogy a városi WC az nem egy földbe ásott budi. Ezt nem értik meg sokan.

Bambano 2017.02.20. 02:32:48

piti ügy.
hozzám jött már le a fölöttem lakó, hogy miért áztatom el folyton...

para_noir 2017.02.20. 10:22:48

Bakker, össze kell veszni velük, ez nem apró kellemetlenség, hanem szarörvény :)

Kicknick 2017.02.20. 10:48:12

@Bambano: :D :D nekem oldalsó szomszéddal volt ez, albérletben. Hamar felmondtam, mikor kibontatta a fél "fürdőszobámat" :D
És ismét egy jó érv hogy a legfelsö emeletre költözzünk...

Duplaxiii 2017.02.20. 11:11:54

Elég cinikusra sikeredett, Medve!
Amit írsz, az jogszerű, de nem életszerű!
Egy haverom pontosan így járt, ma is barnul a plafonja, pedig amit lehetett, azt mindenhol szétverték... És nem javul...
De a cinizmusod:
A felettem lakó néger kábszeres egyetemisták napi szinten buliztak, a régi bárház-eredtű ingatlan plafonja úgy 1 nm2-en leszakadt. A biztosító fizetett! Pontosan az 1 nm javítását, de te is tudod, hogy úgy nem lehet. A komplett plafon leszedése, újrarakása stb. Kb 4-5-szörös pénz.
Szerinted majd a kezelő? Igen ők a biztosítás alapon, ami soha nem fedezi a különbözetet!
Az alattam lakó meg kopog, hogy ázik a plafonja... Tölem...
Saját pénzen ellenőrzés, nem tőlem, tehát jön a képviselet.
De az szétveri ám nálam is az egész területet! Szerinted a felújított fürdőszabát is helyreállítják?
Nem!
Az marad nekem és a polgári per...
A levélíróra sajnos a szokásos magyar procedúra vár (ha nem oldódik meg a helyzet, de a teljes felújítás így sem lesz neki ingyenes...)
- ha megint ez történik, bejelented és ledokumentálod! Hogy mi okozta. És ha az életszerűtlen, vagy gondatlanásg, akkor saját pénzen per! Sok év, sok harag és talán nullára kijössz...
Sajnos a kezelő maximum megcsinálja a problémát, de a belső helyreállítás már a te biztosításod. Az meg soha nem fedezi a károdat...

Reactor 2020.03.27. 16:30:36

Fölmenni a szarospelenkás szomszédhoz, és első menetben udvariasan megkérni, hogy ezt fejezze abba, de igencsak sürgősen, valamint lesz szíves a károdat megtéríteni. Második menetben ugyanezt megismétled, testi fenyítést helyezve kilátásba. Harmadik menetben pedig jól elagyabugyálod, és megeteted vele az összes szaros pelenkáját.
Az értelmes ember a szép szóból is érteni fog. Aki meg nem ilyen, abba bele kell verni. Egyetlen vízvezetékrendszer se arra készült, hogy véresbetétet, szarospelenkát és egyebeket lehúzzanak rajta. Ha ezt képtelen felfogni, költözzön le valahova Kiskunvalagra vagy Fosófalvára egy pottyantósbudis putriba, abba hajigálhatja nyugodtan.
süti beállítások módosítása