5+1 titkos költöztető doboz lelőhely az ingyentől az olcsóig, amikre nem is gondolnál

Minimum egyszer minden ember költözik az életében és ilyenkor amellett, hogy rájön, hogy “Jézusom, mennyi cuccom van!”, a második kérdés rögtön az, hogy “Mibe fogom ezeket tenni?”. Ne kövesd el a tipikus költözés előtti hibákat, hanem már felkészülten vágj neki az izgalmas kalandnak.

koltozteto_dobozok_olcson.jpg

Nyugi, nem vagy egyedül a dobozmizériával, velem ez már többször is előfordult, viszont egy ideje nem okoz felesleges frusztrációt, mert már több titkos lelőhelyem is van, úgyhogy mutatok neked 5 megoldást, az ingyen doboztól az olcsó és/vagy praktikusig.

Költöztető dobozok, de honnan?

1. Kérj dobozt a boltokból!

Vedd elő a legkedvesebb medvebocs-nézésed és menj be a boltokba dobozt kérni. Van, ahol szóba sem fognak állni veled és elhajtanak, de lesz, ahol még örülni is fognak, hogy megszabadulnak egy kis göngyölegtől. Ne vegye kedved az első elutasítás!

Ne legyél szégyenlős se, bátran támadd be a nagyobbakat is! Nekem már a Tesco-ból is adtak. Érdemes a műszaki áruházakat, és az italboltokat is felkeresni, mert náluk masszív dobozok vannak, amik a nagyobb súlyt is bírják.

Legjobb, ha még válogatni is tudsz. Ilyenkor törekedj az egyforma darabokra, az a pakolást és a maximális helykihasználást is nagyban meg fogja könnyíteni. Nekem a titkos liblingem a banános doboz.

2. Facebookra is dobj egy posztot, hogy dobozokat keresel!

Dobozért feltétlen érdemes megkérdezni a barátokat. Sosem lehet tudni, hogy nem bujkál-e náluk jó néhány elfekvő (akár pont a saját költözésükből megmaradt) doboz. Ha pedig nem is egy embertől, de néhány baráttól már össze lehet trombitálni a szükséges dobozmennyiséget.

koltozes_dobozolas_baratokkal.jpg

Egy kérdést mindenképp megér. Te is tudod, milyen nagy a közösség ereje!

3. Kérj kölcsön dobozt a cégedtől!

Ha nagy cégnél dolgozol, vagy esetleg van ismerősöd, aki multinál keresi a kenyerét, akkor érdemes kérni a cégektől. Nagy irodákban az állandó költözések miatt mindig vannak költöztető dobozok. Én már jártam sikerrel és gond nélkül adtak.

Persze nem örökbe, meg aláírtam, hogy elhoztam és vállaltam, hogy amit tropára teszek, azt kifizetem. Ám így is rengeteget spóroltam rajta, megért annyit, hogy odafigyeljek.

4. Irány az IKEA!

No persze nem a dobozokért, mert a doboz az IKEA-ban is nagyon drága (448 Ft/db). Ráadásul túl nagy, így megpakolva már megszakad az ember. Félig pakolva, meg helyet veszítünk. Nem is értem, hogy hogy találták ki pont ezt a méretet. Persze ott van a kisebb méret, az jó lehet és hasznos is, de… van jobb megoldás!

Amit az IKEA-ban keresünk, az a zsák!
ikea_zsak.jpg

Tudod, a nagy kék, ami a pénztáraknál van. Svéd nevén FRAKTA. Ez már nem ingyenes -hacsak nem járó motorral várnak kint-, viszont nem is drága.

Hogy miért jó dobozpótló ez?

    • 71 literes, ami pont emelhető méret
    • masszív, nem szakad (a dobozzal ellentétben)
    • erős a füle, nem vágja a kezünket
    • vállra is feldobható
    • nagyon olcsó: 195 Ft, ebből 30 darab sem kéztet senkit a zsíros kenyér evésre
    • kék - oké, ez nem érv, de nekem tetszik :)
Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

5. Költöztető doboz bérlés

Ha elhajtottak mindenhonnan, a barátok is irigyek és az IKEA is kitiltott a lopási kísérlet miatt, akkor tudsz dobozt is bérelni.

Ezek általában az erősebb, masszívabb dobozok és egy hétre már 200 forint alatt is hozzájuthatunk az ideális méretű dobozhoz. Előnye, hogy nem kell megvenni, elég bérelni (+betétdíj), hátránya viszont, hogy költözés után ki kell rámolni, hogy visszaadja az ember.

Persze elvileg ez így normális, azonban nekem még mindig vannak a 3 évvel ezelőtti költözésemből is dobozok. Oké lusta vagyok, tudom!

Dobozbérlésre rákeresve láthatod, hogy jópár cég foglalkozik már ezzel. Érdemes körbenézni! Bátran kérdezz meg Jószakis költöztető cégeket is és ha rám hallgatsz, nem egyet kérdezel meg, hanem versenyezteted őket!

Elnézve az árakat, egy doboz bérlése (kb. 1 hétre) nagyjából feleannyi, mint megvásárolni. Ez szuper hír szerintem. Vitatkozhatsz, hogy de az nem lesz a tied, és tényleg nem. Szóval, ha egyébként szükséged van dobozokra, akkor ne ezt az opciót válaszd (és nyugodtan vitatkozz)!

+1 Szortírozz!

A költözések mindig remek alkalmat adnak a szortírozásra, hiszen minden egyes cuccunk az utolsó fürdőkacsáig, átmegy a kezünkön. És egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit kell cipelnünk, mennyit kell fordulnunk, vagy ezáltal mennyi dobozt kell keresnünk.


Nálam minden költözés 3 m3 lomot szül. A ruhák 20%-a kuka, míg harmada megy valamelyik segélyszervezetnek. Törött, elavult, elromlott, 100 éve be sem kapcsolt műszaki cuccok mennek a műszaki áruházak elektronikus hulladékátvevő pontjaira.

Szortírozással időt, pénzt és energiát lehet spórolni. Ne hagyd ki!

A cikk megírását a Jószaki támogatta, aki ezzel azt reméli, hogy ha költöztetővel tervezel költözni, akkor a rendszerükön keresztül megversenyezteted a költöztetőket (és a bérelhető dobozokat), hogy ne kelljen egyenként minden költöztetőt felhívnod. Dolgozzanak ők érted a legjobb áron! Utána pedig értékeled a munkájukat, hogy más számára könnyebb legyen a döntés, te pedig igazi hős legyél a szemükben. Jól hangzik, ugye?

komment
2017-03-13 22:15:19 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7612335579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipyke 2017.03.14. 14:00:54

Az IKEA-ban doboz is van, hasonlóan nem rossz áron.
süti beállítások módosítása