4 csendesen bosszantó szomszédtípus, akitől néha a hajunkat tépjük

Pedig semmi rosszat nem tettek. Tuti, neked is van olyan szomszédod, akiről alig tudsz valamit, nem is nagyon beszéltek, de mégis, valahogy néha picit talán, titkon zavar a stílusa. Vagy csak nem tudunk velük mit kezdeni. Mert picit furák. Tudod, pl. az, aki a falhoz simulva cammog le reggelente és nem köszön. Megmagyarázhatatlan. Lehet, hogy velünk van a baj? 

csendes_idegesito_szomszedok.jpg

A társasházak drámai karakterei

A nagy sikerre való tekintettel -és mert nem mehetünk el szó nélkül további létező lakóközösségi jellemek mellett- folytatjuk a tipikus nénik és bácsik és persze fiúk és lányok bemutatását. Továbbra is hangsúlyoznánk, mindennemű kirekesztés és gyűlölet-, vagy épp szimpátiakeltés mellőzésével tárjuk fel a lakóközösségek kötelező elkerülhetetlen karakterfiguráit.

Ismerős valamelyik?

1. Kutyás bácsi

A macskás néni ellenpólusa, mégis valamiképpen rokonlélek vele. Magányos, egyedülálló, egy szem idősödő négylábújával él, akivel szokott rutin keretében hagyja el a házat. És persze percre pontosan tér vele vissza. Nem áll le az ebről beszélgetni, inkább fedezéknek használja a kutyát, mintsem társasági témának. Nem biztos, hogy emiatt, de köszönni sem nagyon köszön és nem igazán akarja meghallani azt sem, hogy a kutyája hulló szőre igazán nem jó dekor a lépcsőházban.

kutyas_bacsi_karakter.jpg

Nyaranta gyakran elkapni a nyitott bejárati ajtón át, ahogy a két társ egymás mellett ül: a bácsi egy széken újságot olvas, a háttérben üvölt a rádió, miközben a négylábú barát busa feje a bácsi ölében pihen. Igazi csendélet. Igazából kedves. Csak picit fura.

2. Agglegény

Megfigyelted már, mennyi minden kiderül egy emberről a boltban, a pénztárnál állva? A futószalagra kipakolt áru a családi állapotról, az ember társadalmi helyzetéről és persze preferenciáiról is árulkodik. Na, pont ilyen jelek fedezhetők fel az agglegény ajtaja és postaládája körül is.

A pizzásdobozok az ajtó előtt gyűlnek, mert már nem fér sehova a rendelt ebédek és vacsorák nyoma. Ha kiteszi a száradó ruhát, egy negyed mosásra elegendő zokni és alsónemű lóg rajta.

Postaládája rendszeresen dugig van (majd holnap kiválogatja a csekkeket a szóróanyagok közül).

Egyébként mindig siet valahová, gyors kezicsókolomot hadar el a párosan szedett lépcsőkön futva. Ha nem így közlekedik, nagy a baj: ismét csalódás érte.

Vannak persze a gyilkos, idegesítő szomszédtípusok is. Ismered őket?
Kattints és nézd meg, hánnyal találkoztál már! --->

3. Aggleány

Tüchtig (használjuk még ezt a szót? ;)), pontos, a legutolsó “eladólakástkeresekakörnyéken” cetlit is élére vasalva a szelektívbe dobó típus. A család hiányában lekötetlen vegyértékeit otthona csinosítgatására és rendben tartására fordítja.

Lakása előtt kisebb oázis, csak a legproblémásabb és legkülönlegesebb növények kiskertje található meg nála. Sehol egy muskátli!

Jó eséllyel nem zavarja a szomszédokat, maximum a porszívózás rendszeresen visszatérő zúgása okozhat vele kapcsolatban gondot. Egyébként csendes, éjszaka sem hangos, hisz egyedül fekszik ágyba.

maganyos_no_szomszed.jpg

Udvarias és kimért, esetenként cserfes változatban is előfordul, témái azonban kerülik a pletykát. Inkább cseveg, társalog, mintsem kibeszél. De azért az arckifejezése pontosan leírja, mit gondol arról, ha te nem megfelelően ápolod a saját növénykéidet a folyosón.

Gyakran tart macskát, akinek több játéka és kiegészítője van, mint egy fél óvodáscsoportnak.

A macskás néni előképe.

4. Az utolsó gentleman

Ő az a bácsi, esetenként fiatalabb férfi, aki mindig kinyitja számunkra a kaput, vagy tartja, amíg oda nem érünk. Ha nehéz a csomagunk, erőn felül is szívesen felajánlja segítségét. És persze mindig maga elé enged a lépcsőn felfelé, bár ebben némi önös érdeke is hajtja.

Vele nem valószínű, hogy valaha is összeszólalkozhat bárki. Bár létezik harsányabb és visszahúzódóbb fajtája is, az biztos, hogy mindenki nagy kedvence a mindig csillogó szemű úriember.

udvarias_ferfi_szomszed.jpg

Többségében egyedül élő/lakó típus, de a házsártos feleség mellett csendesen éldegélő fajta sem ritka. Kívülről valahogy úgy tűnhet, hogy nem illenek össze, de hát erről mit tudhatunk!? ;)

Ha tehetjük, lepjük meg időnként valami aprósággal, finomsággal. Mert nagyon megérdemli.

Szeretjük őket? 

Figyelem! Előfordulhat, hogy zavarba jössz, amikor találkozol velük, mert nem tudod kezelni és persze ez fordítva majdnem mindegyik esetben igaz. De ártatlanok és nem akarnak semmi rosszat, szóval igazából mindegyik karakternek örülünk a lépcsőházban. Vagy nem?

Ha valamelyik téged is zavar néha kicsit, szavazz!

Ha pedig tudsz még olyan csendesen bosszantó karakterről, aki lemaradt, mindenképp írd meg kommentben vagy küldd el üziben! Nehogy már valaki kimaradjon! ;)

Update! Utólag is elnézést a helytelen szóhasználatért, rosszul fogalmaztunk a címben, az "idegesítő" és "bosszantó" jelző talán túlzás, de még mindig nem találok jobb szót. A "fura érzés lesz úrrá az emberen medvén" kifejezés mégis túl hosszú lenne, pedig lehet, jobban kifejezi és talán kevésbé érzi bárki támadónak. A legjobb meghatározás tényleg talán a "nem igazán tudunk velük mit kezdeni". (Köszi Zolinak, aki beküldte.)

Örülünk, ha kommentelsz és van véleményed, de kérlek, a stílusra figyelj! Köszi! ;)

Most jársz nálunk először? Ne menj el, amíg nem olvasod el legalább pár cikkünket, kérlek! ;) Ha tetszik, amit látsz, gyere és kövess minket facebookon és nézz körül az oldalon!

43 komment
2017-03-31 18:26:27 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5412391367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.01. 16:56:48

ez most nem sikerült

sage5 2017.04.01. 16:59:36

Szerintem az a legidegesitobb szomszed, akinek a blogjat az index cimlapjan hozzak le, pedig annyi tartalom van benne mint egy ures gyufasdobozban.
Na ilyen mellett tuti hogy nem szivesen elnek.

ügyfélszolgálatos 2017.04.01. 18:03:46

Egy darab idegesítő tipus sem volt ebben a posztban...

freelander1 2017.04.01. 18:10:47

Na akkor most elkezdhetjük írni a tényleges blogbejegyzést, mert ez eddig bullshit. Szóval nekem a legidegesítőbb a környezetszennyező típus. Legyen szó a légtérről (a cigifüstjét felénk fújja a huzat), vagy kultúráról ("nézését, meg a járását"). Őket ABBBSZOLÚTE nem zavarja, hogy nem az ő ízlését szeretném hallgatni, szagolni.
Jó, tudom, ezek valójában TETTEK valamit, ami nem egyezik a bejegyzés kritériumaival, de a fenti négy kategória számomra értelmezhetetlen.

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2017.04.01. 18:46:30

Erre szokás mondani, hogy irigylem a problémáidat.

sutyerák 2017.04.01. 18:48:20

ha ezek neked az agyadra menő szomszédok,akkor nem szeretnék szomszédod lenni

dried 2017.04.01. 18:53:11

A leselkedős másokat állandóan megfigyelő, és kibeszélő, "jól értesült petykafészek".
Uszít és manipulál mert már csak ez okoz neki/k/ örömet.
Na számomra ez a legidegesítőbb. A tarkomon érzem a szemét ennek az állatfajtának. Többnyire nyugdíjas/ok/

dried 2017.04.01. 19:02:27

Ja majd el felejtettem, ez a fajta szomszéd nem szereti sem a kutyát sem a macskát ellenben a galambokat állandóan eteti és muskátlit tart az erkélyén és a közös lépcsőház folyósolyán is.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.04.01. 19:02:40

Akkor bemutatnam a szomszédom.
Kutyája vascsővel verő. Műanyagot vasárnaponként elegető.
Allandoan flexelő betonozó csiszoló gyaluló.
Ha szólni mersz ordító gyereked téged fenyegető biztonsagiőr.

A posztod gyenge. De valszeg te nem a gent leszel venkorodra.

bratya 2017.04.01. 19:04:01

@vizu: szívemből szóltál

Jottó 2017.04.01. 19:09:31

mind a 4 ismerős.. ezeket úgy hívják hogy normális szomszéd.. ha neked már ezekkel is bajod van, valószínűleg valamilyen közepes mértékű mentális bajban szenvedhetsz , menj orvoshoz

val 2017.04.01. 19:16:57

@ügyfélszolgálatos: Igen, ezek általában baromira nem szoktak idegesítőek lenni. Vártam, hogy legalább olvasok egy alapjáraton tankként közlekedő (dübörgő), egyébként negyvenkilós sipítozó hülyegyerekről/csajról, de nem. Nem ám. Az ilyen (felső) szomszéd ezek szerint csak engem idegesít?

Zsuzsi25 2017.04.01. 20:01:03

Szeretnek en is ilyen idegesito szomszedokat

2017.04.01. 20:03:08

Nem ertelek. Mi a gondod veluk? Hogy egyedul elnek? Nem a te problemad, nem ismered az eletuket, nem ismered a tortenetuket. A kutyas bacsinak talan rakban meghalt a felesege harminc ev hazassag utan. Az agglegeny talan sokat dolgozik es semmire nincs ideje. A maganyos lanyt, lehet, hogy verte az elozo pasija es inkabb az egyedulletet valasztotta, mint a bantalmazast, mert elvesztette a bizalmat a ferfiakban. Az utolso gentleman miert zavar? Mert te bunko vagy es eszedbe sem jut masnak segiteni? Jo nagy hulye vagy.

Tudod ki az idegesito: az este hatkor ebredo reggelig videojatekot jatszo. A barpultos, aki hajnal kettokor er haza minden nap es elkezd hajat szaritani es mosogepet inditani. A hajnali egykor porszivozo. A bulizo egyetemista, aki ugy uvolt a lakasban, hogy ot emelettel lejjebb minden szava kiveheto. A bulizosok, akiknel minden nap hajnalig megy a hangos zene es artikulalatlan uvoltes. Az erkelyen hajnalig beszelgeto, rohogcselo, visitozo cigizo. A kutyas, akinek egesz nap es fel ejszaka csahol es vonyit a kutyaja. A hajnali egykor butorokat tologato. A csaj, aki rendszeresen hajnali haromkor talalja ki, hogy szakit a hapsijaval es ezt uvoltve, sikoltozva es tanyerokat hajigalva adja az egesz lepcsohaz tudtara. Na, ezek idegesitoek. Mind valos szemely, ok az en kedves szomszedaim. Szerencsere nem egyszerre, hanem egy-ket evente cserelodve, ahogy a felettem levo harom lakast folyton uj emvereknek adjak ki, kulonben mar en koltoztem volna el :-)))))

Joaquin 2017.04.01. 20:20:31

Ez aprilis elsejei poen akar lenni, bar amilyen gyenge, talan nem is csoda, hogy senki sem erti.

házmestermedve 2017.04.01. 20:22:37

@sutyerák: Nem bántom őket, ne aggódj! Téged sem bántanálak!

házmestermedve 2017.04.01. 20:23:49

@val: Köszi a plusz kategóriát, update-be bekerül.

házmestermedve 2017.04.01. 20:25:36

@toportyánféreg: Sajnálom. Igyekezni fogok, nézz majd vissza, vagy olvasd el más cikkeinket! Hátha...

reunalla 2017.04.01. 21:39:32

A szomszédban épp veszekednek a részeg barmok, ami némi felüdülés ahhoz képest, hogy reggel óta úgy hallgatták a zenét, hogy a saját lakásomban mobillal felvéve a haverjaimnak elküldve azok pontosan értették benne a szavakat. Vagyis csak a szokásos...

A felettem lakók ma nincsennek itthon, mert még nem üvöltöztek. Majd éjfél körül. Az öreglány, aki velük lakott már nem él, azóta is hiányzik az ablakomra dobált kajamaradék letakarításából származó plusz testmozgás.

A lépcsőházban terjengő pisiszag viszont enyhült, mióta a kedves mellettem lakó, kiírta, hogy betöri a fejét annak, akit rajtakap a pincében húgyozáson.

Az ajtómon évek óta ott virítanak a karcok, amit a banya csinált, mert ugattak a kutyák, akkor is, ha itt se voltunk. Sajnos most már nem ugatnak :(

A bácsi, aki rendszeresen rongálta a parkolóban a kocsim kerekeit szintén elhalálozott így mostmár nem kell 1 kmre parkoljak a háztól, csak akkor, ha némelyik nálam jobban parkolni tudó környékbeli 3 helyet foglal egyszerre. Szerencsére az ilyesmi csak heti 4-5 alkalommal fordul elő, a maradék pár napban csak szimplán nincs hely.

A lakás eladhatatlan, mert fel kéne újítani az épületet, de mivel a 32 lakóból 5 évek óta nem fizeti a közös költséget ill további 9 5 számjegyű hátralékban van, ezért csak az alapokat fizetjük.

A szomszédék most hagyták abba a veszekedést, szent a béke náluk, kicsit mondjuk zavar, hogy a 160x200-as 8 fiókos, tömörfa ágyam rezeg és a konyhaszekrényben összekoccannak a porcelánok, a tüc-tüc ritmusára, de legalább nincs "megöllekakurvaanyádbaszdmeg" artikulálatlan üvöltések.

Akarsz cserélni?

reunalla 2017.04.01. 23:01:45

@Beer Monster:
Igazad van, mondjam hol építtess nekem egy családi házat vagy csak a számladzámom küldjem?

Beer Monster 2017.04.02. 00:23:08

@reunalla: Nem velem baszol ám ki.
Akit érdekel, 3 km-en belül az agglomerációban olcsóbb egy családi ház, mint ezek a csodálatos bérházak a belvárosban, ahol egymás WC-lehúzása a téma.

kasu 2017.04.02. 07:03:34

A posztolók ütősebb karaktereket írtak le, mint a nagyokos szerző. Jómagam is segítek egy karakter leírásával. Legközelebb az "aggleány" kifejezéshez hasonlítható, ő nálam sem nem öreg, sem nem eléggé magányos (dolgozó), még képzett is, csak rohadtul összeférhetetlen. Mindent figyel, szóvátesz, feljár a felette, át a mellette, alá az alatta lakóhoz, másik lépcsőházashoz, képviselethez. Zajérzékeny, akkor is, ha nincs zaj. Fájdalmait aláírás nélküli tacepaókban terjeszti a közösségi hirdetőtáblán és személyesen bedobott ömledező levelekkel a célszemélyhez. A legváratlanabb pillanatokban -értsd, reggel, éjjel, hétvége stb- tud végtelenül hosszan csengetni, vélt sérelmeit aktuális elhagyatottsága és szellemi állapota függvényében bárkire rázúdítani, a témák között csapongva, fél életét feltárva -amire senki nem volt kíváncsi különben. Ostobaságait kerek mondatokban, de az együttélés legkisebb morzsáit is felrúgva, végeláthatatlanul rázúdítatja a célszemélyre, aki isten végtelen akaratából pont valahol körülötte lakik. Ő az az aggleány, akit minden zaj zavar, néha kopogást hall -főleg éjszaka- és basszust mások tvjéből, de ő gátlástalanul csapkodja az ajtaját -nagyon- aki ugyan minden zenét hangosnak hall, de gátlástalanul üvöltve énekel és rádiózik, ha neki erre van kedve.
Egyetlen védekezés ellene a teljes semmibevétel. Ha reagálsz bármire is, szóban, írásban bárhogy, akkor újabb cunamit indítassz magad ellen... Tehát elnézni a feje felett, ajtót nem nyitni neki, levelére nem válaszolni...ez az az ember, akinek úgysem felelsz meg, bármit csinálsz. Tehát jobb, ha nem is akarsz megfelelni, nem is akarsz beszélni vele és elkerülöd a lehetőségét is annak, hogy megszólítson. Ha nagyon agresszívvé válik vlamiért, egy kis hatósággal történő fenyegetés is kellhet, akkor rövid időre befogja. De nem hagyja abba, ne hidd...csak szüneteltet, más szavakkal: várja az alkalmat. Magányos, elhagyott, sose felvállalt, baszatlan 30-40 éves aggnők- ha ilyet látsz, gyanakodj, nem úszod meg, hogy ne kössön beléd.

Foglaltnevek 2017.04.02. 07:43:45

A posztban egyetlen idegesítő szomszéd nincs. Miért is íródott ez a bejegyzés?

reunalla 2017.04.02. 12:27:14

@Beer Monster: Belváros?XD 3 kmre innen szántóföld van. Egy vidéki kisvárosban lakom. Nem, nem költözök el, mert itt van munka a szakmámban, nem mellesleg, jóval olcsóbb az élet, mint Pesten. Plusz a lakás kb 5 milliót ér, bár a kutya nem venné meg. Amúgy meg alapvetően nem vagyok érzékeny a szomszédok zajaira, de van egy határ. Jövő héttől meg a kedves szomszédok napi 12 órában fogják hallgatni full hangerőn a 200 Wos mélynyomon a Linkin Park Keys to the Kingdom című számát, kértem kölcsön hangrendszert XD

Csak rá akartam világítani a posztíró el van tájolódva

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.04.02. 12:55:59

A szomszéd nő örökké büdöslevest főz, egész évben minden vasárnap. Reggel amikor kiállok az erkélyre hogy beszívjam a frisslevegőt és gyönyörködjem a panorámában a szomszédnő büdöslevese és kipárolgó lakásszagának egyvelege árad a pofámba. A másik oldalon alul pedig a büdösbácsi lakik. Örökké bagózik és a bűz felfelé áramolva bejön a hálóba.

2017.04.02. 13:26:04

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: juj, tenyleg, ezt kihagytam!!! Az egyik csalad valami remesen budos, zsiros, hagymas eteleket foz rendszeresen es hirbol sem ismerik a szagelszivot, hanem az ablakot nyitjak ki. Szeljarastol fuggoen van, hogy meg csukott ablaknal is a haloszobamban landol az egesz szag. Ha szerencses vagyok, akkor idoben eszreveszem es kora este kiszelloztetek. De sajnos elofordul, hogy este tizenegy korul, amikor aludni mennek, csak akkor veszem eszre, hogy elviselhetetlen szagok vannak a szobaban es foleg telen annyira nem kellemes ejszaka szelloztetessel kihuteni a halot. Tudom, tudom, a hideg szobaban jobban lehet aludni :-)))))

Powerslave 2017.04.02. 13:29:10

Elmentem megkeresni a poént. Majd jövök...

Void Bunkoid 2017.04.02. 15:17:15

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: AHAHAHAHAHAHAHA....a büdösleves!!! általában frankfurti leves szokott lenni amúgy :)

Vissza kell támadni egy jó fokhagymás cigánypecsenyével vagy bundáskenyérrel :)

GöTi 2017.04.02. 15:42:34

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:

Ajtón át

Sári néni sárkányt sütött
büdös feje kipöfögött.
Ő a szagot szétengedte,
tele lett a szobánk vele.

rágypégsérotomsik 2017.04.02. 18:09:03

1. aki félórákat beszélget az emeletén a szomszéddal, a lift ajtaját gondosan tartva, merthogy ő mindjárt megy. A lifttel le- vagy felmenni szándékozók pedig szitkozódva kénytelenek babakocsistól, cekkerestől, bottal meg akárhogy a lépcsőt mászni.
2. a méltán nem foglalkoztatott, tehetségtelen celeb, aki legfeljebb egy szappanopera feledésbe küldött karakterére volt egykor alkalmas, aki harsányan sorolja sosem volt szerepeit, ismeretségeit és hisztis primadonnaként háborog, ha a szomszédja szerinte túl hangosan lapozza az újságját. És a postás sem várta meg, hogy hazaérjen a piacról! És a földszintről is felmegy a pörkölt szaga! Na jó, az örökké panaszkodó, empátia nélküli önző tahó nem csak celeb lehet :-)
3. aki a ház minden zugát, ficakját belakja, telehordja a saját lomjával - senki sem mer neki szólni, pedig én is pont telepakolnám a saját lomjaimmal, csak megelőzött!

házmestermedve 2017.04.02. 18:35:39

@Jottó: Mi sem mondtuk, hogy ne lennének normálisak, sőt. És hogy bajunk van velük, az erős kifejezés - komolyan elnézést, ha úgy ment át és felbosszantott -, inkább csak picit furák, vagy épp nem tudunk velük mit kezdeni vagy nem találjuk velük a hangot. Néha. Mi és az a több mint 700 ember, aki a cikk végén szavazott és ezzel kifejezte az érzéseit. Ehhez nekünk ugyanúgy jogunk van, ahogy neked. Azonban mi sem jellemeztünk és ítéltünk meg téged, kérlek te se tedd. A véleményedre abszolút kíváncsiak vagyunk -tényleg!-, de tedd meg, hogy megfelelő stílusban közlöd. A normális szomszédaidat és téged is őszinte szeretettel üdvözlünk! :)

házmestermedve 2017.04.02. 18:38:33

@Foglaltnevek: Kíváncsiak voltunk a véleményetekre és szuper a te visszajelzésed is és a szavazóké, többi válaszadóé is. Mások vagyunk, úgy látszik veled is különbözünk ebben, mert te jól tudod őket kezelni, velünk ellentétben. És ez szuper. <3 Írd majd meg, melyik az a típusú szomszéd, akire te nézel fura szemmel (lehet, nekünk ők nem tűnnek fel), hogy kiegészíthessük majd a cikket. Köszi!

házmestermedve 2017.04.02. 18:42:37

@FILTOL: Köszi a véleményedet. Még ha nem is esik jól, nagyon jófej vagy, hogy ennek ellenére írtál nekünk szomszédtípusokat, mindenképpen belevesszük őket a következő adagba, köszönjük! ;)

2017.04.02. 18:52:20

Ezek inkább az elviselhető szomszédok.

Serrin 2017.04.05. 09:57:46

Mellettünk és fölöttünk is aggleány lakik. Ha csak pisszenünk a lakásban, akkor már rendőrséget akarak hívni csendháborításért.

Powerslave 2017.06.15. 11:03:56

Megjöttem. Nem volt sehol.

Reactor 2020.03.27. 15:40:08

A cikk március 31-én lett kirakva, NEM április elsején, tehát nem veszem poénnak. Persze ha annak lett szánva, akkor elnézést...

A kutyás bácsikkal csak akkor van gond, ha valami egész éjjel vonyító, vasúti kocsi méretű dögöt tart, és a fél játszóteret összeszarja. Ha nem ilyen, akkor még annyi gond sincs vele, mint a macskásnőkkel.
Az agglegény az egyik legbékésebb és legkevésbé szarkavaró lakótípus, nem tudom, őt miért kellett felhozni, a leírt viselkedés marhára nem agglegény-specifikus. A pizzásdobozok, bűzölgő, rothadó ételmaradékkal teli edények széthagyása elsősorban az egyetemisták, vagy még gyakrabban a "mindent-és-mindenkit-leszarok" típusú butaprolik ismérve. Az extrémebb prolik már a szemétledobóig tartó utat is megspórolják, és kihajítják az ablakon a rákba. Az agglegény, akinek nincs senkije, elvből nem fog disznóólat csinálni maga körül, hisz ugyan ki takarítaná azt fel. Persze ha a fent említett tapló türhő kasztba tartozik, az más téma, de ez meg független attól, agglegény-e vagy sem.
Azzal nem tudom mi a gond, hogy kiteszi a száradó ruhát, és rengeteg alsónemű, zokni lóg rajta. Ah, skandallum, a szemét ládája [sic!] teregetni merészeli a saját erkélyén a ruháit! Pfuj, golyó általi kötél az ilyennek, ugye?
Ha a postaládája dugig van, az meg mit izgatja a lakókat? Ő baja, nem? Mi köze a többi lakónak az ő postájához? Ha reklámújsággal tömik meg a postaládám, nem csinálok belőle ügyet: repül szép kecses ívben a szemétbe, esetleg egy-két szebb példányt megőrzők bakancstiszításra, szalonasütésre.
Az meg külön becsülendő, hogy legalább elhadar egy gyors kezitcsókolomot a többi lakónak, az esetek többségében a panelprolik még erre is képtelenek, az alapvető tisztelet megadására. Kurvaanyázni, bazmegozni, azt persze tudnak, akár öt percig folyékonyan is.
Vénlányok dettó. Ha nem éjszaka porszívózok és mos, akkor mi a baj vele? Hogy tüchtig a lakása, és rendet tart? Panelban kötelező tesznye ürülék surmó módjára élni, vagy mi? Az meg szintén az ő saját szuverén magánügye, hogy a SAJÁT lakásában dzsungelt csinált-e egzotikus növényekből, vagy sem. Komolyan, ritka szar legalja élete lehet, aki azon háborodik fel, hogy a szemét vénlánynál mekkora tisztaság van, és ötven különböző szobanövényt tart.
Azon pedig nem csodálkozom kicsit se, hogy a tisztelettudó, udvarias úriemberek bosszantónak vannak beállítva egy olyan lakóközösségben, ahol a maradék 98% ordenáré suttyó ortóparasztokból áll. Nagyon tud fájni nekik amikor valaki indirekt módon szembesíti őket a saját tahóságukkal, és őrajta állnak bosszút.
Komolyan röhejes, vagy inkább siralmas, hogy a normálisan viselkedni tudó és akaró szűk kisebbség van démonizálva, a szocializálatlan taplóbarom életforma pedig kvázi törvényerőre emelve. Apokalipszis, hol vagy már!?
süti beállítások módosítása