Segítség, celeb a szomszédom!

Ez nem egy tipikus olvasói levél címe, ne aggódj! Senki nem arra kért tanácsot, mit tegyen, ha beköltözött alá egy metálzenekar gitárosa, akitől zeng a ház. Egyszerűen csak kaptunk egy-két szórakoztató sztorit és erről eszünkbe jutott, hogy celebekről még nem írtunk. Neked van ismert, híres szomszédod? Lenne egy-két kérdésünk!

 celeb_szomszed.jpg

Hogyan viselkedjünk, ha egy hírességgel sodor össze a szél…

Egy szép őszi, nyári, tavaszi, téli napon beköltözöl új lakodba, ám egyszer csak azt veszed észre, hogy a marcona bútorszállítók a legbecsesebb kanapéd cipelése közben szorgalmasan forgatják a fejüket a szomszédod után, és kellemesen pusmognak dédnagyanyád, az életednél is drágább kínai vázája fölött. Ahogy megnézed, tényleg, valahonnan ismerős neked is ez az arc… és akkor beugrik, hát persze! Ő az!

Te jó ég, egy celeb a szomszédom?!

Miután a kínai vázát biztonságba helyezted, mi az, amit biztosan NE csinálj!

  1. NE rohanj utána autogramért, közös szelfiért esedezve!
  2. NE csődítsd össze a rokonságot, barátokat, hogy mikró-popkornt ropogtatva várjátok a lépcsőházban!
  3. NE tegyél úgy, ha összefuttok, mint aki hidegebb egy jéghegynél, miközben teljesen lerí rólad, hogy igenis felismerted, és igenis hintalóra ült a pulzusod, ha akarod, ha nem!
  4. NE kémkedj utána paparazzikat megszégyenítő módszerekkel! Ne kelljen menekülnie, bujkálnia, csak mert te nem bírsz magaddal!


via GIPHY

Szerencsére kis hazánkban még nem harapózott el úgy a helyzet, mint mondjuk külföldön, ahol adott esetben, a turistakalauzoknál, ingatlanügynököknél külön térkép jelöli, hol lehet a legnagyobb esély a sikeres celeb-lesre, de azért nem árt néhány dolgot figyelembe venni.

1. A celeb is ugyanolyan, mint te

A celeb, még ha esetenként nem mindig tűnik is úgy, szintén csak egy ember a sok közül. Ugyanúgy elszakadhat a szatyra füle a lépcsőn felfelé menet, ugyanúgy elnyomhat egy halknak gondolt, ám mennydörgésszerűre sikerült kecses káromkodást a lépcsőházban és bizony ugyanúgy kizárhatja magát az erkélyre egy szál ádámkosztümben.

Ugyanúgy lehet magányos, jó arc vagy egy átokverés, mint akárki más.

2. A celebek is ugyanazt az SZMSZ-t kapják

Attól, mert ismert, ugyanazok a normál emberi és lakóközösségi írott és íratlan szabályok vonatkoznak rá is. Ezt nem szabad elfelejtenünk! Még akkor se, ha esetleg ő elfelejti… Csak azért, mert egy vagy több koncert, film, színház stb. élménnyel többet adott nekünk, még nem nézhetünk el neki mindent semmit.

Részesíthetjük persze különleges bánásmódban, ha mi úgy szeretnénk, -de csak a normál kereteken belül- és persze, csak ha ő is akarja, engedi, igényli.

Mit tehetsz, ha téged zaklat egy szomszéd?
Kattints és olvasd el Házmestermedve válaszát! --->

3. A celebek is barátkoznak

Ha nem viselkedünk úgy, mint az őrjöngő tinédzserek, vagy eszelős, thrillerbe forduló rajongók, akár még jó sztorikkal is szolgálhatnak híres szomszédaink. Ismerek például olyat, aki híres szomszédjának allűrjeiről, nevet nem említve vicces-kedves anekdotákat osztott meg a közösségi portálon, aminek köszönhetően ma egy online magazinnál kamatoztatja jó humor- és stílusérzékét.

Ne feledjük, a művészek, művészi hajlammal megáldott emberek sokszor érzékenyebbek az átlagnál, akik pedig valamilyen médiában (önként) is feltűnnek, valószínűleg némi nyitottsággal is rendelkeznek, amit, ha kedvesen, normál módon próbálunk kiugrasztani a bokorból, akár még haverság, barátság is szövődhet. Egy jó ismerősöm például, egy ma már sajnos nem élő, legendásan híres televíziós személyiség szomszédja volt, akinél egy jótétemény; egy elromlott liftnél, lépcsőn felvitt csomag kapukat, jobban mondva bejárati ajtókat nyitott meg, és időről időre együtt fröccsöztek, beszélgettek.

A lényeg, a celeb is csak ember! Felkavarhatja a port, az ingatlanárakat, a nyugodt vasárnap esténket, de ne hagyjuk, hogy fenekestül felforgassa az életünket! Már ha persze nem pont ez az, amire vágyunk...  

Van egy jó sztorid? 

Ha neked volt már szerencséd, balszerencséd híres szomszédokhoz és van egy vicces, szomorú, szórakoztató vagy épp felháborító történeted, nagyon örülnénk neki és szívesen megosztanánk ország-világgal... hátha pont ő is olvasni fogja! ;) 

Ha nem szeretnéd, hogy napvilágra kerüljön az illető neve, akkor természetesen majd megváltoztatjuk és a sztorit is kicsit átírhatjuk, úgyhogy amiatt ne aggódj!

Várjuk történetedet és kérlek, ezekre a kérdésekre mindenképp válaszolj a levélben: 

  • Hogyan reagáltál, amikor először megláttad, felismerted?
  • Kértél tőle autogramot valaha?
  • Ő szokott köszönni és kommunikálni a lakókkal?
  • Betartja a társasházi szabályokat vagy visszaél azzal, hogy ő celeb?
  • Hogyan öltözködik a hétköznapokon? Szerinted kifejezetten odafigyel magára vagy olyankor pont hogy elhanyagolja magát?

Ha nincs kedved levelet írni, csak röviden mesélnél nekünk, írj kommentet itt vagy facebook-on! 

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

Ha pedig társasházi problémákkal kapcsolatban lenne kérdésed, ugyanezen az e-mail címen tudod azt is feltenni: hello@hazmestermedve.hu

komment
2017-04-25 19:28:13 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1312454079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.25. 23:27:58

Hm, én laktam egy társasházban egy celebbel, de csak utólag tudtam meg, hogy az illetőben egy celebet tisztelhettem. Igaz, nem vagyok képben a celeb-világgal, az ilyen "galmour-modell" luxus-prostikról ugyanis keveset tudok. Mert szerintem ez a kategória a celeb, nem egy elismert müvész. Ő müvész.

J.R. Ewing 2017.04.26. 00:43:26

Nekem a Ganxta Zoli volt a szomszédom 11 évig. Teljesen normális volt.

2017.04.26. 01:33:25

@J.R. Ewing: Ganxsta Zolee a böcsületes neve Zana Zoltán művészúrnak.
Ő amúgy egy szerepet játszik, ahogy mindenki a magyar hip-hop scénában. Angyalföld azért nagyon nem Compton vagy a Harlem.

Ma már minden budapesti társasházban van legalább egy olyan lakás, ahol prosti néni dolgozik, egy celebnő meg lényegében ez a kategória csak a nyilvánosság előtt csinálja.
Mondjuk a prostik többsége legalább meghúzza magát az üzlet sikere érdekében. A celeb meg alapból extrovertált és idegbeteg, mert ezzel lehet képernyőre kerülni.

mézesmackócskácska 2017.04.26. 02:07:35

Mi az a celeb?
Ja aki úgy csinál mintha fontos lenne... pedig nem ő is eszik szarik alszik...
Ergó mi a francot érdekel...
Ki olvassa végig ezt a már negyedénél tudhatóan szar cikket...

Burgermeister 2017.04.26. 05:45:24

glammodel....na ebből sok van aki annak hiszi magát, de aztán lehullik a zálca és kiderül hogy sima prosti
nem kell velük foglalkozni, felnézni, stb...

Galicius 2017.04.26. 07:50:52

A szomszéd lakásban nemrég költözött egy énekesnő a gyerekével.Semmi rosszat nem tett,csendes, tisztelettudó
Annyi a bűne,hogy a lakás felújítása időnként hangos volt,leginkább akkor,amikor a csempék verték le.De,ezt is nappal, délelőtt 10 és délután 4 között zajlott és 2 napig tartott.Most ott tart a ház,hogy az idősebb lakók alapító okirat módosításon törik a fejüket,amiben olyanok lennének,hogy tilos lenne a házban énekelni,háziállatot tartani és ami a legmeglepőbb,hogy a közös képviselő bármikor,akár előzetes bejelentés nélkül bemehet a lakásába.Az első én voltam,aki megkérte a vénasszonyok gyülekezetének,hagyják abba ezt a fajta diszkriminálják.

Boka1 2017.04.26. 09:28:25

A gyerekeim celeb iskolába járnak. Az az igazi izgalom, amikor nem anyuka jön a gyerekért napokig, mert apuka odacsapott othhon. A Story magazinban meg boldogok.
Ellenben a másik véglet, amikor a tévében anyázza egymást két eltérő szerepet játszó politikus, de amikor a gyerekért jönnek ugyanabba az osztályba, felöltöztetik a kicsiket, amíg várnak kint, megbeszélik a hétvégi közös focit, gyerek szülinapi partit, nevetgélnek, lazulnak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 09:52:14

A celebet érdemes gyorsan a helyére tenni, kólönben elkanászodik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 10:02:10

@Galicius:

Nekem is volt ilyen nyugdíjasproblémám kétszer is, egyszer Zuglóban, másodszor meg a Belvárosban.

Zuglóban a házban csupa unatkozó nyugdíjas élt, akiknek egyetlen szórakozása az volt, hogy az egyetlen nem-nyugdíjas családot (minket) figyeljen. Mindig baj volt velünk: vagy nem keltünk fel hajnali 5-kor, vagy éjfélkor fürödtünk, ezzel zavarva a lakók "pihenését", vagy tilos színű függönyt tettünk az ablakra, vagy a feleségem öltözött "kurvának", de a legsúlyosabb bűnünk az volt, hogy megmondtuk, alkalmazzon a ház takarítót, mert olcsó. A fillérbaszók azonban ezt leszavazták, mi meg erre bojkottal válaszoltunk, azaz nem takarítottunk. Erre a nygdíjas csürhe az ajtónk elé kezdte söpörni a pszkot, mi meg azt felszedtük és szétszórtuk. Aztán eladtuk a lakást, ami sajnálok kicsit, mert így lemaradtunk a fejleményekről.

A Belvárosban meg a 2 kutyám lett a bajok oka. Egyes hiperaktív nyugdíjasok még kutyaszart is szedtek össze a járdán, azt aztán szétdobálták a házban, majd minket hibáztattak. Itt agresszívan kellett fellépni: kimentem egyik nap üvölteni a lépcsőházba, felborítva egy vízzel teli vödröt. Majd kiment a feleségem, s elmondta a szomszédoknak, hogy már ültem emberülésért. Ez aztán lehiggasztotta az unatkozókat.

ROTFL Manó 2017.04.26. 10:02:15

@mel gibson: Valami olyasmi lehet, mint az SZDSZ, csak ez a társasházi verzió.

Digitális Dzsihád 2017.04.26. 10:03:37

@MaxVal BircaMan HJCD: A birkát is érdemes a helyére - a vágóhídra - terelni, mielőtt elkanászodik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 10:04:58

@Boka1:

Ilyen a szakma.

A celebeknél is így van: munkaköri leírásuk szerint pl. a celeb-házaspárok kötelesek évente legalább kétszer szétköltözni, törni-zúzni, majd kibékülni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 10:05:59

@Digitális Dzsihád:

Igen, a békés bircákat sokan szeretnék elnyomni, de a bircatenger ellen tehetetlnek a globálkulákok.

Boka1 2017.04.26. 10:20:05

@MaxVal BircaMan HJCD:

Ja. Messziről a szar sem büdös..

Punxsutawney Mormota 2017.04.26. 11:08:17

A gyerekeim iskolája által volt szerencsém megismerni Geszti Pétert és Zsédényi Adriennt. Sem egyikkel, sem másikkal gond nélkül lehetett beszélgetni a midennapokról (gyerekek, suli stb). Adrienn egyszer-egyszer modorosnak tűnt, de soha nem érte el a zavaró szintet.

nautilus123 2018.01.17. 01:13:44

Nekünk egy fiatalok által preferált-ismert celebszerűség, "jelenség", megmondóember a szomszédunk-van pontosabb meghatározása is, de azt nem írnám le.
Ő még elmegy, de a haverjai borzalmasak, nagyképűek, ordítanak hajnalig, reggelig, bömböl a zene, mélynyomó. Első pár nap nem volt függöny az egyik ablakon, a részeg haverjai odaálltak és nézegettek befelé. Amikor kimentem, mint a gyerekek rebbentek szét.
A lakók gyűlölik, párom gyűlöli, nekem semmilyen.
Nekem nem köszön, a páromtól meg fosik, neki igen. Párszor már lett rá hívva rendőr, nem történt semmi.
Cserébe mi reggel készülődünk hangosan, vagy hangosan szexelünk, nem egyszer lehetett áthallani a sértődött ajtócsapkodást. :)
süti beállítások módosítása