Transzszexuális felső szomszéd, aki mellesleg kurva és teli a ház ágyi poloskával! Kérdés?

prosti-szomszed.png

Különleges levelet hozott a postás, ami tényleg nem mindennapi:

Kedves Házmestermedve!

Azért írok most neked, mert a teljes elkeseredés lett rajtam úrrá. 4 éve lakik felettem egy nagyon zűrös család, ahol a két fiatal lány prostituált, az édesanya és a nagymama drogos, valamint a nagypapa szerepben tetszelgő férfi teljesen elmebajos.

A mai nap az egyik lány, aki egyébként egy férfi, nővé operálva, s testével keresi a kenyérre valót, a stricijét és annak pereputtyát ma beköltöztette a lakásba.
A lépcsőház tele van idős emberekkel, rendes családokkal, akik tehetetlenek. A lakás a család tulajdonában van.
Amióta itt élnek, elterjedtek az ágyi poloskák, az irtási kötelezettségnek nem tesznek eleget. Megy folyton az üvöltözés, a veszekedés. A rendőrség már ki sem jön a bejelentésre, segítséget nem kapunk.
Kérdésem, hogy a költözésen kívül te látsz-e valamiféle megoldást, jogi lépéseket, esélyt arra, hogy eltakarodjanak innen és visszakapjam a régi életemet és lakókörnyezetemet.

Őszintén szólva, amikor először elolvastuk ezt a levelet, összenéztünk itt a medvebarlangban, mert annyira abszurd, hogy ilyet csak egy pattanásos 13 éves talál ki PlayStation-özés közben, merő unalomból. Aztán kiderült, hogy nem, ez trú sztori, a maga kis színes valóságában, úgyhogy nem is kérdés, hogy legjobb tudásunkat beleadva válaszolunk.

Volt itt a blogon már egy kurvával gond. Mármint nem azzal, hogy kurva hanem azzal, hogy finoman szólva is nem volt kellően kifinomult az emberi kapcsolatokhoz való hozzáállása. Hú, de szépen megfogalmaztam! :D

Amúgy, jó hír, hogy az a gond a prosti kiköltözésével meg is oldódott, ugyanis prostitúcióra bűncselekmény lakást kiadni és hát a bérelt lakásban űzte az ipart, ami miatt fogás lett a helyzeten. Meg is lett fogva és a lakás tulajdonosa kirakta, mert mégsem akart rendőrségi ügyet. Happy End.

Na de maradjunk az új prostinknál

Egyrészt annyira szörnyű olvasni, hogy vannak ennyire elcseszett életek. Hiszem, hogy senki sem tervezi gyerekként, hogy majd ha nagy lesz, a testéből akar megélni. Nem hiszem, hogy minden prostinak rossz, de gondolom, hogy sokukat az élet kényszerített ebbe bele és ez szörnyű.

Nem szabadna, hogy csak azért, mert az ember rossz helyre születik, szexuálisan kiszolgáltatottá váljon, pláne, ha szexuális kisebbséghez is tartozik és ettől a szülei se védik meg. De ez egy mellékes gondolat.

Fontosnak érzem védelmembe venni és elmondni, hogy nem azért van vele gond, mert transzszexuális, hanem ennek ellenére. Nem szeretnék teret adni itt a medveblogon annak, hogy valakit csak azért bántsunk, mert más. Tudom, te sem gondolod ezt, de le kellett írnom. Bocsi. :)

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

Mit tudsz tenni?

Nagyon keveset.

  • Ahogy írod, az otthonuk a tulajdonukban van. Márpedig az ember azt enged be a lakásába, akit akar. Ebbe senkinek sincs beleszólása normális határig (oké, mondjuk 50 ember nem lakhat 30 négyzetméteren). Így a stricije is legálisan élhet ott, ha beengedik. (Nagyon zárójel, de nem a stricik keresnek jobban? Vagy csak engem vezettek meg naivságomban?!)
  • Az, hogy sok az 1 négyzetméterre jutó prostituáltak száma, még önmagában nem bűn. Ez is egy foglalkozás, ráadásul saját lakásban űzni nem is bűncselekmény, úgyhogy nem működik az a megoldás, mint a másik olvasónál.
  • Az, hogy át van műtve, mint korábban írtam, szintén nem bűn. Jogában áll, ő így érzi jól magát. Kell, hogy mindenkinek megadattasson a lehetőség a boldogságra.
  • Ha lakik ott kiskorú, akkor lehet, hogy érdemes lenne a gyámügynél bejelentést tenni, hogy kiemeljék őt az ennyire ártó családból. Persze ez nem oldja meg a helyzeted, de ha van kiskorú, akkor talán az övét javítja.
  • Az, hogy zajongnak, az már adna fogást, ugyanis ilyenkor ki kell hívni a rendőröket. Első két alkalommal csak figyelmeztetnek, de harmadik eset már pénzbírságot von maga után. És hát mindenkinek fáj a felesleges pénzkiadás. Viszont írod, hogy már ki sem jönnek (ami nonszensz), úgyhogy gondolom, ezen már túl vagytok. Sajnálom.

Megbeszélni?

Mindig azt szoktam tanácsolni, hogy mindenki próbálja meg először megbeszélni a másikkal a gondját, de az a gyanúm, hogy nálatok ez már egyáltalán nem opció. Szerintem ez a viszony már teljesen elharapózott. Megkíméllek a közhelyektől. :)

Az egyetlen megoldás, ami maradt:

Költözz el! Tudom, ez egy borzasztóan igazságtalan helyzet, de az egészséged (a poloskák miatt) és a nyugalmad sokkal fontosabb. Ez egy helyzet, amit az élet tolt eléd, te pedig erősebben fogsz kijönni belőle. A szomszédait az ember nem választja, úgyhogy, ha "olyanokkal" hozza össze a sors, akkor lépjen maga.

Lehet, hogy pénzt fogsz veszíteni, mert kevesebbet ér a helyzet miatt a lakásod, de szerintem ez apró ár azért, amit nyersz: egy új, normális otthont.

De az új helyen mindenképp csöngess be vásárlás előtt a szomszédokhoz és kérdezd ki, hogy milyenek a lakók. Ha megtalálod a ház Magdi anyusát, akkor még a pin-kódjaikat is megtudod.

Kívánok neked nyugalmat az új helyeden! ;)

Ha segítségre van szükséged, írj a hello@hazmestermedve.hu e-mail címre és ugyanitt megtalálsz, ha közös képviselőt cserélnétek! Minden mással jövünk folyamatosan, szóval jobb, ha lájkolsz! 
komment
2017-05-03 18:14:58 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr712475005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek 2017.08.24. 14:51:13

Ez aztan nagy tanacs!!! Folyamatosan kell bombazni a rendorseget nevtelen levelekkel: drogot terjesztenek, a gyamugyet ha kiskoru is van a lakasban esetleg lehet hangosan zenet hallgatni vagy ugato kutyat tartani. Utananezni a kozos koltseg taryozadokanak(ha 2 evig nem fizetik akkor elarverezhetik a lakasukat stb.). A klienseket fenykepezni vagy kiirni, hogy a prostik nemi betegek stb. Garantalt a siker!! Kreativitas!!!!
süti beállítások módosítása