Így csomagold be a karácsonyi ajándékot úgy, hogy véletlenül se legyen giccses!

Icipicit hátrébb lépve a társasházi problémáktól, foglalkozzunk kicsit az ünnepekkel! Benne vagy? ;) Bevallom, régen én is villámgyorsan túl szerettem (volna) esni az ajándékok csomagolásán. Az volt a lényeg, hogy mindenhol fedje a papír az ajándékot és kész! Azóta rájöttem, hogy a csomagolás majdnem olyan fontos, mint maga az ajándék. Egy nagy gonddal elkészített díszcsomagolás legalább olyan jóleső kedvesség, mint maga a meglepetés. 

noty.jpg

Most lépésről-lépésre végigmegyünk azokon az apróságokon, amitől igazán dekoratív és varázslatos lesz a te ajándékcsomagolásod is. Figyeld a kezem, mert nem mutatom meg még egyszer. Csak vicceltem, ez most egy olyan poszt, ahol a bűvész igenis felfedi titkait! ;)

Papír, ceruza és festék

Ha szépen rajzolsz akkor nem is kell más, mint egy fehér, barna vagy más egyszínű csomagolópapír és rajzeszközök (ez hivatalosan hangzik, de gondoltam, nem sorolom fel az összes ceruza, toll, filctoll, tempera, stb. cuccokat). 

Az én kedvencem a natúr, fekete vagy kék papíron a fehér vékonyhegyű filc (bármelyik hobbiboltban, de papír-írószerben is kapsz már), egyszerűen csodákat lehet vele művelni! Utóbbi igazán "jeges feeling", ha még nem próbáltad, idén legyen az a te meglepetés-csomagolásod! Imádni fogják! ;)

Ha kicsit sem vagy Picasso beállítottságú, akkor marad az óvodások nagy kedvence: a krumplinyomda vagy a kivágott és aranyosan összehajtogatott karácsonyfa.

papir.jpg

Madzag és fonál a főszerepben

Ebből a kettőből általában bőven van a háznál (gondolom, nálad is), ha mégsem, ideje pótolni. Már csak azt kell kitalálnod, hogy milyen alakzatban tekered körbe vele a csomagot és milyen apró mütyürrel dobod fel az összhatást. Én a nyalókás és a szívószálas csillag között vacillálok, hogy a keresztlányom vajon melyiknek örülne jobban. De jobb is, ha nem árulom el a győztest, nehogy lebukjak idő előtt! :)

madzag.jpg

Ha még papír sincs otthon, akkor se ijedj meg!

Madzag ide, madzag oda... Egy kiselejtezésre váró pulcsi  vagy ing biztos akad a házban, amit már kinőttél, megnyúlt vagy szimplán nem illik hozzád. Vagy mondjuk az Ő kedvence volt, de már muszáj (lenne) kidobni)! Ragadj egy ollót és csinál belőle frappáns csomagolást!

pulcsicsomagolas.jpg

A fenyő - a rég bevált örökzöld

A legtöbb csomagolópapírral szépen harmonizál egy kis fenyő, tuja- vagy piros bogyós ágacska. De ha nem akarod megkopasztani a karácsonyfát még az ünnepek előtt, akkor bátran jöhet a szárított narancs vagy a fahéjrúd is. Nem utolsósorban ezek többségének remek illata is van, így kellemesen hatnak az érzékszervekre is. Komolyan, medvebecsszó! A galéria megnyitásához kattints és válogass kedvedre! 

Kiegészítő apróságok

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ügyelj a részletekre! Keress néhány aranyos, cuki, vidám kiegészítőt. Lehetnek ezek otthon is fellelhető apróságok (kávészem, színes gomb, vattából gyúrt hópihe) vagy hobbiboltokban kapható, végtelen mennyiségű dekorelem (mini hungarocellgolyó, filcdíszek, csengettyű, minifenyő, stb.), de az utcán, a fa alatt talált makkocska is megteszi! 

Egy szabály van: próbálj az ajándékozott ízléséhez igazítva válogatni és soha ne ess túlzásokba! (Málnára megértem, ha neked a horgolt kendőcske már kiüti a biztosítékot, de hidd el, ez még semmi! :D)

kiegeszitok.jpg

Kié az ajándék? - A nevet rejtő címke titka

Az ajándékokra az angyalok mindig ráírják a nevet, de nem mindegy, hogy ez hogyan történik. Egy felirat simán lehet a doboz legnagyobb éke, úgyhogy tervezd meg ügyesen! Ha jól sütsz, akkor mézeskalácsos címkéket is tervezhetsz, majd akaszthatod azokat a csomagokra, csak aztán ne csodálkozz, ha lerágják róla! :P Ha véletlenül egy tepsi neves süti a kelleténél jobban odapirulna, küldd el nekem bátran, nagy örömmel vállalom a konyhamalacmedve szerepét.

Szerintem nagyon jó öltet a gyöngyös megoldás is, de lehet, hogy az egy nagy család esetén, minden ajándékra túlzás lenne! A kis arcképjelöléshez ugyan nem kellettek betűk, de nagyon egyedi megoldás, viszont szerintem szintén csak kevés ajándék esetén menő.

befunky_collage.jpg

Te melyik megoldást választod idén a feliratozásra? Írd meg nekem facebookon, ahol még továbbötletelhetünk!

A szalag a díszítés koronája

Ha mintás a csomagolópapír, akkor a szalag legyen egyszínű, és színében harmonizáljon a papír domináns színével. Letisztult papír esetén legyen fényes, csíkos vagy pöttyös a szalag. A papírból vagy műanyagból készült darabok se rosszak, de csak egy pamut-, vászon- és persze kiváltképp egy selyemszalag lehet igazán elegáns. Hivatalosan!

Ne hallgass senkire (rám se), csak használd kedvedre és az ajándékozott ízlésére szabva! A szalag végeit bevághatod klasszikus V-alakban vagy bevagdoshatod úgy is, mintha egy medve rágta volna meg. Nekem az utóbbi jobban tetszik! :)

Vidám arcok

Néhány kisebb trükk segítségével rénszarvafigurákat és pingvineket is varázsolhatsz a csomagolásra, amiért a gyerekek tuti odalesznek, de nekem is csomizhatsz ilyenbe, imádni fogom! <3

befunky_collagecsomag.jpg

Na szóval, mint láthattad, a kreatív, ízléses csomagolás nem rakétatudomány, sokszor csak egy kis inspiráció kell! Remélem, segíthettem! ;)

Válaszd ki a kedvenced, készíts egy tervet, aztán valósítsd meg és ha van rám 2 perced, mutasd is meg (legalább az ünnepek után, ha előtte nem is akarsz lebukni)! Kellemes alkotást! Ho-ho-ho.

Ha pedig nálatok pont közösképviselet-váltás van, akkor hadd ajánljam, khm, MAGAM. Itt tesztelheted a saját képviseleted, hogy mennyire jók, itt pedig olvashatsz rólunk. Küldj egy mailt, hogy szívesen látnál magatoknál, a többi már az én dolgom! ;)

 

Szólj hozzá!
2017-12-18 23:29:30 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8413510409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása