Bajnokok megoldása, ha a szomszéd konyhasóval gyilkolja a fákat

Beesett egy medvelevél, és abszolút átérzem a helyzet súlyát. Pláne, hogy Réti Sas barátunktól jött:

"T Medve"!:) Mit lehet tenni, ha vmelyik dilis szomszéd 'csakazértis' étkezési sóval..(!) szórja fel a kerti utat és a járdát!!.. ?! EZ hivatalosan is tilos, nem? A kedves szomszédot ez nem érdekli persze..:/ beszélni Vele esélytelen. .
üdv Réti Sas

Helló Réti Sas!

Szívmelengető, hogy  Házmestermedvéhez fordultál társasház-problémával. Tartsd meg jó szokásod! ;)

Nos, jól tudod. Jó néhány éve tilos már sóval "sózni" a járdát (utakat lehet, de azt sem nekünk, hanem a közterületeseknek). Erről persze jogszabály is van:

A fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) kormányrendelet előírja, hogy belterületi közterületen - az úttest kivételével - a síkosság mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növények egészségét nem veszélyezteti.

Ilyen esetben egyébként ha a közterület-felügyelő a belterületi közterületen a fás szárú növények egészségét veszélyeztető síkosság-mentesítésre használt anyag alkalmazását észleli, közigazgatási eljárást kezdeményezhet a jegyzőnél. Gondolom, mindketten érezzük ennek a realitását, úgyhogy térjünk rá a valóságra!

Mit tegyek, ha a szomszéd konyhasóval sózza a járdát?

Mindenképp érdemes szólni, mert a környezetünk védelme mindannyiunk érdeke és azért mégiscsak jobb a fákat nézni a kietlen pusztaság helyett, de ezt tegyük kedvesen, ha nem csak csatározni akarunk.

És ha rám hallgatsz, akkor imába foglalod a szorgos szomszéd nevét, aki önszorgalomból gondoskodik, hogy egyikőtök se csúszkáljon összevissza, mint a csávó ezen a videón:

Viszont, én a helyedben azt tenném, hogy odamennék a szomszédhoz, megköszönném a munkáját - hogy érezze, hogy amit tesz, az igazából jó - és adnék a kezébe egy zsák bio útszóró sót.

Ennek kilója kevesebb, mint 70 forint és árulják az összes barkácsáruházban. Tehát tényleg nem a szalámitól veszi el a kosztpénzt.

Így pedig két legyet ütöttünk egy csapásra!

  1. a járda nem lesz lefagyva a szorgalmas szomszédnak köszönhetően, és a
  2. fák is zöldbe fognak borulni tavasszal :)

Ugye, hogy ez a legjobb megoldás?

Ha tetszik Medve gondolkodása és az, hogy nem fegyvert ragad a problémákra, akkor nézd meg, mi mindent csinál még máshogy és persze keresd, ha szívesen látnád a közeledben! ;)

Szólj hozzá!
2018-01-20 19:17:40 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1813589311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása