5 lakberendezési blog, amit kötelező követned, ha te is álomotthonra vágysz

Te is szeretsz lakberendezési magazinokat és blogokat olvasni? Megértem! Gyönyörű lakások, szépen megvilágítva, klassz kis bútorokkal berendezve, minden a helyén... mi pedig vágyakozó pillantásokkal lapozgathatjuk. Élvezzük is! Egyetlen gondom van ezzel, hogy legtöbbször elérhetetlen külföldi példákkal vannak tele az ilyen újságok és ettől olyan távolinak tűnik ez az egész "profi lakberendezés" dolog, hogy elmegy tőle a kedvünk. Ugye?

Ennek most véget vettünk, olyan blogokat fogunk nézegetni, amik számos magyar otthont is körbejárnak vagy dolgoznak vele személyesen. Magyar bloggerek mesélnek az álomházakról, és filléres lakáskiegészítőket készítenek a szemünk láttára.

5_kihagyhatatlan_lakberendezesi_blog.jpg

1. Az én menő lakásom

meno_lakas.JPG

Ezen az oldalon elég széles skálán mozognak az újraértelmezett lakások. Egyik nap gyűszűnyi méretű, 20 négyzetméter körüli lakások kimaxolásának lehetünk tanúi, szuper (sok képpel dúsított) szöveges kalauzolás kíséretében. Másik nap pedig akár egy 190 négyzetméteres luxuskivitelű ingatlan belsejébe nyerhetünk bepillantást, hogy álmodozhassunk. Nagyon tetszik, hogy hazai ingatlanok is bőven vannak a terítéken, ráadásul egy jó részük eladó és a hirdetés egy továbbkattintással áttanulmányozható bárki számára.

Amikor legelőször találkoztam az oldallal, kissé elszomorított, hogy inkább a szélsőséges méretek és sajátságosan különleges ízlésvilágú otthonok vannak előtérben... de aztán megláttam egy írást, ami egy átlagos mérettel bíró, de nagyon lelakott, igazi romhalmaz lakás csodálatos átalakulásáról szólt. Ebben ők igazán jók! A végeredmény egy letisztult, világos és hétköznapokban tökéletesen használható lakás lett.

Néhány kép kedvcsinálónak erről az oldalról:

 Ha kíváncsi vagy rá, ezt a blogot itt találod!

 2. Kicsi ház

kepkivagas_1.JPG

Ennek a blognak az üdítő zamatát a lakberendezési és magánéleti bejegyzések különleges keveréke adja. Egyszerre kapunk jókora adagot pl. a karácsonyi apróságok saját kezű készítési lehetőségeiből és a családi vakációk élménygazdag leírásából. Az IKEA kínálatának időszakos, de annál alaposabb átrágása váratlan, de érdekes színfolt, a sok egy kaptafára épülő oldal között. Több bútorátalakító és lakásfelújításhoz tartozó termék tesztjét is elolvashatjuk itt.

Ha téged is sokat foglalkoztat, hogy milyen lehet az otthona egy lakberendezéssel foglalkozó szakmabelinek, akkor a legjobb helyen jársz a Kicsi ház blognál, mert az író alaposan körbevezet otthonában és újra és újra megmutatja annak gyakori változtatásait. A modern, fehér-szürke alapokra helyezett otthonokkal ellentétben a színek ízléses, de cseppet sem visszafogott használatára buzdítja az olvasókat, a falak esetében is.

Képek az oldalról:

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, itt találod az oldalt!

Ha nálad is mindig kupi van a fürdőszobában és úgy érzed, hogy sehogy se férsz el kényelmesen a sok apróságtól, akkor nézd meg az én megoldási javaslataimat.

3. Térkultúra

kepkivagas_2.JPG

Elég lenne, ha csak annyit mondanék az oldalról, hogy a borítókép részei mind erről a oldalról származnak. Ha választanom kellene a sok jó kategória közül, amik a térkultúránál megtalálhatók, akkor talán a "berendezem rovat" lenne a szerencsés. Imádom, hogy egy adott netes álomképet darabjaira szed az író, és megmutatja az alkotóelemek valóban beszerezhető szinte tökéletes mását.

A hosszabb hangvételű írások is az utolsó szóig lekötik a figyelmemet, gyakran észreveszem, hogy megáll a kezemben a kávésbögre félúton az asztal felé a levegőben, annyira belemerülök, amikor olvasom. A nyers téglafal lakáson belüli elkészítéséről is rengeteget megtudtam, hála az oldalnak. Te tudtad, hogy 10 különböző anyagból lehet konyhapultot készíteni? Maga a felsorolás is elképesztő, de hogy szinte mindenről van személyes tapasztalata a bloggernek és nem rest alaposan bemutatni az anyagok pozitív és a negatív oldalit  az olvasónak, az egyenesen szuper! Ráadásul, úgy tűnik, a gyerekszoba-praktikákból is kifogyhatatlan.

Ha még több lakbertitokra vagy kíváncsi, itt olvasgathatod az oldalt!

4. Lakjunk jól!

kepkivagas_3.JPG

Bevallom töredelmesen, rengeteget gondolkodtam, hogy ezt az oldalt beválogassam-e ebbe a gyűjteménybe, de mint látszik, végül igennel voksoltam! Ez a blog egészen más, mint a többi jól megszokott lakberendezési blog.

Szó szerint kitépi az olvasót a komfortzónájából, és az író nem fél köntörfalazás nélkül a szemünkbe mondani, hogy itthon az emberek, sőt, mindenki, te is, aki ezt olvasod igénytelen vagy a házad külsejére. Ezen az oldalon nincs finomkodás, mellébeszélés és udvariaskodás. Gyakran üdítő ez a fajta kegyetlen őszinteség, de máskor az olvasónak olyan érzése támad, mintha egy kiadós atyai leszúrásért menne házhoz, és felmerül a kérdés, hogy kell ez nekem?

lakjunkjol_lakberendezesi_blog.jpg

Pofátlan vagy segítőkészen őszinte?

És pont ennél a mondatnál kezdtem hezitálni én is, hogy éppen ezért merjem-e ajánlani?! Talán pont ennek a stílusnak hála, olyan különleges ez a blog! Itt nyíltan és letisztultan lehet olvasni a műanyagablak vs. faablak kérdéséről, a lakáson belüli luxus mibenlétéről vagy az év színéről. Sőt, egy lakberendező saját lakásának berendezéséről is udvariaskodás nélkül beszél a legapróbb részletekig, szinte bíróság elé állítja a tulajdonost, ahol felelnie kell a látványért. Mivel rendhagyó oldallal van dolgunk, képek helyett következzen, néhány idézet, a blogról:

  • "Minden évben hatalmas hisztéria kíséri az év színének bejelentését a Pantone-tól. Sosem értettem, ez kit érdekelhetne mondjuk a tapéta-, textil- vagy éppen festékgyártókon kívül?
  • Amíg olvastam hazai lakberendezési újságokat, mindig frászt kaptam azoktól a lakásbemutatóktól, ahol 20 éves üzletasszonyok/vidám agglegények/középkorú párok éltek igényesen a 200+ négyzetméteres, új építésű, budai lakásokban, házakban, amik amúgy hervasztó végeredménnyel, de iszonyú drágán voltak berendezve. Ez lenne a minta a hazai lakáskultúra valóban szükséges emelése érdekében? Nagyon luxus akart lenni a legtöbb, nagyon be akarta mutatni, hogy jól megy a tulajnak. Mégsem lettünk irigyek.
  • Egy társasházban a külső nyílászárók cseréjét a legszigorúbban kellene szabályoznia a lakóközösségnek, különben a ház külső képe végletesen leromlik, és ez nagymértékben csökkenti a lakások értékét. Tehát ha nincs szépérzékünk és a jó hazai átlaghoz hasonlóan totál igénytelenek vagyunk a házunk, mint épület értékeivel szemben, akkor legalább a pénztárcánk miatt legyünk szigorúak. Még egy panel esetében is, mert ott is szörnyen hervasztóak a mindenhol kilógó légkondik és a szedett-vedett formájú, anyagú, osztású, színű ablakok látványa.
  • A kanapé legyen méretes, meg merész, aztán vezessük le ezt a vizuális tűzijátékot egy olcsó és olcsónak is kinéző IKEA Lack asztalkával. Jujjj!"

Bár a blog inkább csak közepesen aktív, de a hozzátartozó facebook oldal már napi szinten frissül. Sajnos ott - valószínűleg a hely tömörsége miatt - az oldalban található vad pikantéria már nem köszön vissza, de helyette  töménytelen sok lakásbelső kerül bemutatásra. Ami szintén jó!

Az oldalt itt éred el, a hozzátartozó facebook oldalt pedig itt!

5. Napi szemtorna

kepkivagas_4.JPG

Mondhatnám, hogy a jó képek miatt szerettem bele ebbe az oldalba, de ez általában jellemzi az összes lakberendezési blogot. Itt sok képet találhatsz a még csúnya, lelakott, régi lakás részeiről, a számítógéppel összeválogatott helyiség terveiről és a már kész otthon fotóiról is. Talán emiatt, talán azért, mert az oldal nincs túldizájnolva, olyan hatást kelt, mintha valaki privát naplójába kukkanthatnánk bele.

Természetesen nem csak polgári lakásokról lehet itt jobbnál-jobb cikkeket olvasni, de ha ilyen témában szeretnél inspirálódni, feltétlen keresd fel ezt a blogot! Arról is készült egy nagyon alapos intelemgyűjtemény, hogy mikre kell vigyázni, ha valaki ilyen lakás vásárlására szeretné adni fejét. Ajánlom figyelmedbe, mert minden soránál bólogatni fogsz! Nagyon sok DIY lakáskiegészítő és apró dekor csecsebecse készül itt fillérekből, jó ízlésből és bőséges fantáziából. Egy dolgot sajnálok, hogy az oldal nevével ellentétben, sajnos nem naponta jönnek az új írások.

Ha olvasgatni támadna kedved, itt keresheted fel az oldalt!

napi-szemtorna-lakberendezesi-blog.jpg

Az otthonodat megálmodni és berendezni nagyon izgalmas feladat, de igazi kihívás is egyben. Minden apróságnak jelentősége van, de a megjelenés oltárán nem szabad feláldozni a használhatóságot, mert egy szimpla katalóguslakással nem leszel boldog a mindennapokban. Ha félsz, hogy egyedül ez túl nagy falat neked, kérj szakértői segítséget, a végeredmény minden ráfordított percért bőven kárpótolni fog!

Ha pedig nálatok pont közösképviselet-váltás van, akkor hadd ajánljam, khm, MAGAM. Itt tesztelheted a saját képviseleted, hogy mennyire jók, itt pedig olvashatsz rólunk. Küldj egy mailt, hogy szívesen látnál magatoknál, a többi már az én dolgom! ;)

1 komment
2018-03-25 19:13:54 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8313779258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bakonyi Mesi 2019.04.16. 10:08:03

Jajj, el sem tudom mondani, mennyire imádom a lakberendezős inspirációkat, tippeket és trükköket! Nagyon örülök ennek a cikknek, mert itt is találtam számomra ismeretlent a témában. :) A férjem és én művészi beállítottságúak vagyunk, szeretjük a szépet, így otthonunk csinosítása már-már lételemünk! Bezzeg a víz-gáz-fűtés téma... na arról ne is beszéljünk, legutóbb is a kazánvásárlás előtt majdnem elvesztünk, de szerencsére itt segítettek nekünk: szerelvenybolt.hu ráadásként a kivitelező is jónak bizonyult, úgyhogy összességében jól sikerült. Hálistennek külön lakberendezőt nem kell megbíznunk, azt megoldjuk mi. :)
süti beállítások módosítása