3 költségkímélő megoldás, amitől újjá születik a fürdőszobád

Tetszene, ha azt mondanám, hogy pár óra alatt, néhány ezer forintból újjávarázsolhatod a fürdőszobádat? Még a szakik munkadíját is megspórolhatod, mert saját kezűleg is egyszerűen megoldható a felújítás.

panelfurdoszoba.jpg

Az az igazi, amikor az ember teljesen lebombáztatja az adott szobát, majd megvalósítja az elképzeléseit. Ez azonban rendkívül költséges és időrabló, még akkor is ha csak egy panellakás fürdőszobája, ami alig nagyobb pár négyzetméternél. 

Vannak azonban olyan praktikák, amin ha átesik egy régebbi kialakítású vizes helyiség, akkor sok évet letagadhat a tényleges korából.

Kezdjük is mindjárt a legnagyobb téteknél, amikből ha újat kellene vásárolni, bizony a zsebed mélyére kellene nyúlnod.

Színezd újra!

Ebben az esetben megőrizzük a régi fürdőszobai elemeket, csak új köntöst kapnak. Az újraszínezés és festés, nemcsak a falaknál működik. Dehogy! Attól függően, hogy a fürdőd melyik darabjával nem vagy elégedett, vagy mennyire szeretnél belemerülni a szépítkezésbe, több mindent is átkenhetsz.

De miket érdemes újrafesteni?

  • kádat
  • csempét
  • radiátort
  • vagy ha csak egy kicsit frissítenél a fürdődön, akkor csak a fugát is lehet

Mivel lehet ezt megcsinálni, és mennyibe fog kerülni?

  • fugafelújító festékkel, vagy fuga színező tollal kb.1000 Ft/darab
  • radiátor festékkel (hőálló) kb. 4000 Ft/liter
  • zománcfestékkel kb. 3000-8000 Ft/liter

fuga_szinezo_csempefestek.jpg

Ne felejts el csempefestésnél hídképző alapozó festéket is használni a tökéletesebb eredmény érdekében!

Tipp: Mielőtt bárminek nekiesnél, nagyon alaposan takarítsd le (használj penészölőt is ha szükséges) és várd meg, amíg tökéletesen megszárad.

A fő elemeket már gatyába ráztuk, következzenek a kisebb tárgyak...

Modernizálj néhány kiegészítőt a fürdőszobában!

Néhány apróság lecserélésével új színeket, és ezzel trendibb összképet is kölcsönözhetsz a fürdőszobádnak.

  • A megsárgult, és a már foszladozó zuhanyfüggöny helyett, vegyél egy új mintásat, vagy egy átlátszó kádparavánt!
  • A retrónak számító műanyag szappantartó és törölközőtartó felett is eljárt már az idő. Válassz inkább egy csillogó króm törölközőtartót és egy króm vagy üvegbetétes, esetleg egy élénk színű szappantartót!
  • A régi fém, vízköves gégecsőnél kevés rondább dolog van egy fürdőszobában. Cseréld le inkább  egy újra! Tudtad, hogy már olyan zuhanycsövet is lehet kapni, ami félig átlátszó és műanyag? De nem ez a legjobb benne, hanem az, hogy a felülete teljesen sima, nem bordázott, amit utálatos takarítani. Szuper eggyel kevesebb suvickolnivaló.

furdoszoba-felujitas.jpg

  • Ha már a cső részt kidobtad, akkor egy masszázs funkciós zuhanyfejjel is lepd meg magad! Egy fáradt nap után, garantáltan imádni fogod.
  • A régi törölköző helyett, aminek a szálai már itt is, ott is, kijöttek vásárolj néhány színes, extra puha és bolyhos fajtát. Ez a szemeden kívül a bőrödet is kényeztetni fogja.

 

Ha az embereknél a szem a lélek tükre, akkor a panelfürdőszobánál ez a tükör. Ne is felejtsük ki a sorból! Készen állsz?

Készíts egyedi tükörkeretet!

Irányítsd a tekinteteket egy általad készített bútor felé! A tükör sarkai sérülékenyek, így gyakran látni felújításra váró fürdőszobákban megpattant szélű darabokat, de ezeket nem feltétlen kell kidobni. Válassz egy általad kedvelt alapanyagot, és ragasztó segítségével varázsold a fürdőszobád ékkövévé.

Ha a te tükrödnek semmi baja, akkor az üvegfelülete helyett, egy mögé ragasztott kartonlapra is dolgozhatsz. Ebben az a jó, hogyha megunod, már jöhet is a következő design.

Inspirációnak hoztam is néhány kreatív tükörkeret ötletet:

diy_mirror_tukor_hazilag.jpg

Most, hogy új külsővel ruháztad fel a fürdőszobádat, már csak arra kell figyelned, hogy ragyogjon a tisztaságtól.

Ígérem hamarosan még több fürdőszoba témával és ötlettel várlak vissza. Addig is tegyél fel egy kényeztető mézes arcpakolást, ahogy a medvelányok szeretik.

Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2018-06-09 21:13:51 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8914034400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_B_ 2018.06.10. 11:56:03

ez nem felújítás, hanem a szar takargatása. az eredmény közel nem lesz a széphez.
egy alapos takarítás szebb végeredményt ad.
felújítani akkor kell amikor van rá pénz.

házmestermedve 2018.06.10. 12:15:48

@_B_: Teljesen jogos, rossz kifejezést használtunk, mert ezek kevésbé mondhatóak felújításnak. Azonban nagyon látványos apró változtatások vagy kiegészítések ezek, amiket már addig is érdemes megcsinálni, amíg nincs pénz a teljes felújításra! ;) Köszi a kritikát! Nézz rá a többi cikkünkre is, hátha ott találsz számodra is hasznos tanácsot!

Privateer 2018.06.10. 14:13:18

Kádparaván nem néhány ezerforintos tétel, hanem 20-tól indul el felfele, és inkább 40-50 ezer környékén érdemes gondolkodni.
Egyébként pedig tényleg nem helyénvaló a felújítás szó használata ebben a cikkben, mert a fürdőszoba felújítás alatt vízvezetékcsere, villamosági munkálatok értendőek inkább.
Ezzel az erővel azt is mondhatom hogy felújítottam a fürdőszobám. Panellakásbeli ajtót tolóajtóra cseréltem, öregedő szekrény helyett újat vettem, és lecseréltem a tükröt is, lámpát is ledesre. Új zuhanyszet.
De ettől még mindig a kádba szivattyúz a mosógép, 50-60 éves csöveken jön be a víz.
Festett csempe is csak késleltetni tudja az elkerülhetetlent.
Inkább fürdőszoba dekorálás, optikai tuningolási ötleteknek nevezném. :)

takacsveca93 2018.06.21. 11:20:04

Nagyon tuti, pont most költöztem és jó kreatív ötletek vannak itt ezen a blogon, gratula :)
www.ujsagomat.hu/jysk/
süti beállítások módosítása