45 fantasztikus olvasósarok az otthonodba!

Legszívesebben minden szabad percedet olvasással töltenéd? Képes vagy órákra eltűnni egy jó könyvvel? Akkor ezeket az olvasósarkokat imádni fog!

reading_nook.jpg

Ahány lakás, annyiféle helyiség kialakítás, alapméret és lakberendezési ötlet, ennek ellenére az igazi könyvmolyok nem tudnak elképzelni egy olyan otthont, ahol nincs egy kicsi szeglet, ami csak az olvasásra van fenntartva. Igen ám, de mindenki számára másképp fest az ideális olvasósarok, főleg ha a lakás adottságaihoz is alkalmazkodni kell.

Ha a belmagasság nem akadály

Vannak olyan társasházi lakások, ahol a belmagasság rendkívül nagy, de ezt ritkán használják ki az ott lakók. Most mutatok két inspiráló képet, ami azt bizonyítja, hogy olvasni bizony a mennyezet közelében is lehet szórakoztató, csak nyitottnak kell lenni.

(A képekre kattintva nagyobb méretben is meg tudod őket nézni, ha szívesen szemügyre vennéd a részleteket is!)

lakberendezes_konyvtarolas.jpg

A lábunk továbbra sem fogja olvasás közben érinteni a talajt...

Magasan a képzelet szárnyán szállva

Vannak, akik annyira bele tudnak feledkezni egy-egy történetbe, hogy úgy érzik szinte már velük is megtörténnek a könyvben leírt események. Ha te is szereted elhagyni a valóság talaját olvasás közben, akkor ezeket imádni fogod.

logatott_butor_fotel.jpg

Ha már szabadjára engedjük a képzeletünket...

Lépcső alatti rejtekhely

Egy vérbeli könyvmolynak, gondolom nem kell bemutatnom Harry Pottert, a kis varázslótanoncot, aki maga is sokat mesélhetne arról, hogy mennyi minden képes beférni a lépcső alatti területre. Szerintem gyerekszobának kevésbé ideális, de egy pihenő rész minden gond nélkül kialakítható belőle, sok-sok könyvvel.

lepcso_alatti_ter_kihasznalas.jpg

Kicsit sötétnek találod ezt a helyet? Akkor mindjárt keresek valami világosabbat neked. :)

A természetes fény megvilágításában

Nincs is annál jobb, mint amikor a természetes fény süt a könyv lapjaira, azonban így a tél közeledtével, kint bizony már hideg van a padon üldögéléshez, ráadásul korán sötétedik. Apropó, pad....

Függetlenül attól, hogy egy volt ablakos gardrób, vagy egy tetőtér kicsiny sarka áll csak a rendelkezésedre, ha tényleg akarod, tudni fogod hogyan hozd létre a saját olvasókuckódat ezek mintájára.

lakberendezes_nappali_design.jpg

Hogy nálad nincs ennyi szabad hely? Nálam se lenne, szóval nézzünk valami helytakarékosabb megoldást, rendben?

Egy ülőhelynyi boldogság

Ha kicsi az otthonod, de rengeteg a könyved, akkor valószínűleg igencsak gondban lehetsz a tárolásukkal. Kösd össze a kellemest a hasznossal, és legyen a könyv tárolód az ülőalkalmatosságod egy része! Roppant praktikus, mert mindig a kezed ügyében lesznek a kedvenc műveid és lakberendezési szempontból is fődíjnak számítanak a kreatív és mutatós megjelenésükkel.

olvaso_sarok.jpg

Hogy ezek túl extrémek? Hu, hát nem könnyű téged lenyűgözni nem mondom. Akkor, ha jól értem valami helytakarékos és a fentieknél hagyományosabb, mégis szép olvasó sarokra vágysz? Megoldjuk!

A könyves kalandok itt kezdődnek

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy pont akad egy kis szabad helyed a lakásban, akkor üss ott tábort egy letehetetlen olvasmánnyal a kezedben.

hol_es_mit_olvassak.jpg

Nem számít, hogy a nappaliban, a hálóban vagy épp a fontosabb helyiségek összekötő folyosóján találtál otthont egy kényelmes fotelnek és egy lámpának. Ha ügyes kézzel válogatsz a bútorok és kiegészítők világában, neked is lehet egy ilyen pihenő részed. Vagy akár jobb is. ;)

olvaso_sarok_1.jpg

Nem a bútor teszi a olvasósarkot

Persze van úgy, még egy fotelnyi hely is nehezen akad és az olvasási időszakot leszámítva másra kell az olvasó kuckó helye vagy épp nincs pénz nagyobb beruházásra. Szerencsére ilyenkor sem kell lemondani a kényelmes könyvforgatásról. Néhány színes takaróval és puha díszpárával rövid idő alatt újra és újra megteremtheted az ideális olvasási körülményeket.

mit_olvassak.jpg

A top három

Mint sokszor most is külön mutatom meg a kedvenceimet. Már el is képzeltem, hogy melyik könyvemmel vonulnék egy ilyen szuper is kuckó felé és fészkelném be magam hosszú órákra, falva az oldalakat egymás után. Neked melyik a kedvenced?

olvaso_sarok_reading_nook.jpg

Hiába egy könyvmoly a sötét és hideg időben is megtalálja a tökéletes időtöltés a szabadidejére, csak egy jó könyvre és egy kellemes olvasó sarokra van hozzá szüksége.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2018-11-20 18:32:59 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8214383318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása