"A házkezelőmnek nincs is szerződése" WTF?

Egy korábbi cikkünknél kialakult egy kis vita a medvebarátok között, hogy akkor most a házkezelőnek kell, hogy legyen szerződése a tulajdonosokkal vagy sem. Van, aki szerint elég az a közgyűlési határozat, amiben a tulajdonosok ezt egyébként is megszavazták. Én a cikkben pedig azt írtam, hogy nem. Szerződésnek lennie kell!

Mielőtt itt egymás szájába lépnek a nyuszis mamusszal és csak annyi maradna a másikból, mint Leoból a visszatérőben, gyorsan kikerestem a törvényrészletet. PEACE

 

Tovább
Szólj hozzá!
2017-02-24 18:18:53 - Házmestermedve

Nálam folyik a szar, mert a felső szomszéd a pelenkát is lehúzza... mit tegyek?

Medveládában landolt egy levél Szilvesztertől (nevezzük így). Szilvesztert senki sem fogja irigyelni, ugyanis a felső szomszédja miatt mindig nála ömlik ki a WC-ből a minden, de halljuk őt:

Kedves Házmestermedve!
Szeretném megkérdezni, mit tennél a helyemben. Társasházban lakom, és a fölöttem lakók gyakran olyan dolgokat húznak le a wc-n (felmosórongy, pelenka) amitől eldugul a csatorna és nálunk kiönt. Igazából nem akarok összeveszni velük, de valamit tenni kellene. Köszi előre is.
Üdvözlettel

dugulas.jpg

Tovább
12 komment
2017-02-18 12:48:52 - Házmestermedve

Így szedik ki a pénzt a zsebedből! - 8 horrorsztori társasházi visszaélésekről

Vannak emberek, akiknek Kiss Ádámot kell nézniük egy kis szórakozásért, én Házmestermedve (társasházkezelőként) nem tartozom közéjük. Ugyanis nekem elég, amikor kihívnak leendő ügyfelek a házakhoz, ún. bejárásra.

Komolyan, még ennél is viccesebbeket lehet hallgatni:

Tovább
9 komment
2017-02-16 17:45:55 - Házmestermedve

Ennyire fájhat, ha nem tartja be a társasház a tűzvédelmi szabályokat

Nem mondom, hogy ez a legizgalmasabb téma, amiről beszélhetnénk, de a biztonság mindannyiunk érdeke. Más kérdés, hogy a Trombi és a Tűzmanó rajzfilmsorozat egy teljes generáció számára lehetetlenítette el a témáról való közös gondolkodást. Egyszerűen annyira félelmetes volt a Mikó István hangján megszólaló gonosz lángcsóva, hogy azóta tömegek rettegnek a tűzvédelem témájától. Ígérjük, mi most nagyon bátran szembenézünk a kérdéssel.
trombi_es_a_tuzmano.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2017-02-04 16:58:41 - mokuspanna

ERROR-t mutat a kaputelefon? Itt egy trükk, ha be akarsz jutni!

A házak szépen lassan frissülnek és újulnak, de jó pár házon még mindig a '90-es évekből itt maradt kaputelefon van fent. Tudod, az a fekete. Egyrészt érthető, hiszen minek cseréljük le, ha még működik, másrészt van annyi költeni való, nem ez a prioritás.

kaputelefon-error.png

No, de mit csináljunk akkor, ha már ezek a készülékek is kezdik megadni magukat az időnek és random időközönként kiírják, hogy error és nem engednek be senkit.

Tovább
5 komment
2017-02-01 17:04:52 - Házmestermedve

Itt folyik el a pénzed: Magas a társasház villanyszámlája? Legtöbb esetben ez a hibás!

Minden évben felelős lakóként átolvasod az éves elszámolást, terveket, tényeket, de egy valamit nem értesz: miért olyan borzasztó magas a villanyszámla?!

magas-villanyszamla.png

Konkrét történet, hogy egy ismerősöm megkeresett azzal, hogy agyaljak egy kicsit vele, mert nem érti, hogy hogyan lehet a társasházuknak havonta több, mint 20 000 forint a villanyszámlája, amikor még a lakásának is kevesebb, pedig a meleg vizet is árammal állítja elő.

Tovább
36 komment
2017-01-26 17:49:51 - Házmestermedve

Egy prosti lakik alattam és még csak nem is a szex a legnagyobb gond

Mindenféle ítélkezés nélkül, valószínűleg nem a legszórakoztatóbb dolog, ha az ember medve alatt egy prosti lakik. Bár ne legyünk naivak, szex minden lakásban van, függetlenül attól, hogy pénzért történik vagy egy új autóért. :P Na persze, és ott a szerelem! 

kurva-a-szomszedom.png

Tovább
31 komment
2017-01-21 22:23:21 - Házmestermedve

Csendes vs. zajos szomszéd + medvebarát-véleménykutatás

Péntek este 8 óra. Számos ablakban egyszerre villan a televíziók fénye, megy az esti film. Sokan épp ráfordítják a kulcsot a zárra és belevetik magukat az éjszakába, hogy a dolgos hetet levezessék valahol. Néhány különös lakó forró vizet enged a kádba, lágy zenét tesz fel, hogy ellazuljon...

idegesito_zaj_a_szomszedbol.jpg

Tovább
7 komment
2017-01-19 18:06:00 - Házmestermedve

Tetőteraszom alatt beázik a szomszéd. Kinek a költsége a javítás?

Újabb olvasói levelet kaptunk, ami egy több szereplős problémát tartalmaz és medve legyen a talpán, aki azonnal tudja a megoldást! Ubul (nyugi, én találtam ki ezt a nevet) egy ázásos problémával kereste meg házmestermedvét ami nagyon jól esett és igyekszünk is segíteni.

tetoterasz-beazas.png

Tovább
27 komment
2017-01-16 14:51:20 - Házmestermedve

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu