Hogyan találjak olcsó albérletet? Mik az elvárható minimum szolgáltatások?

Egyik kedves olvasóm kérte, hogy írjak néhány dologról az albérletekkel kapcsolatban, mert a sok ingatlanhiéna miatt egyre nehezebben lehet megbízni egymásban és elkelne egy kis rálátás. Az is fontos kérdés, hogy mit várhat el egy albérletkereső a lakástól és a lakás kiadójától? Mondom!

alberlet_kereses_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2018-04-23 19:11:56 - Házmestermedve

A panellakások 15 tagadhatatlan előnye

Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak, hogy ennyi ember éli mindennapjait bennük. A pénz nyomós érv, de nem minden.

panellakasok_elonyei_4.JPG

Tovább
166 komment
2018-04-10 11:03:07 - Házmestermedve

Foglaló vagy előleg? Mi a különbség? Visszajár vagy sem?

Bár más szerződéseknél is előfordulhat, a legtöbbször ingatlan adás-vételi szerződésnél találkozhatunk a foglaló és az előleg fogalmával. Annak ellenére, hogy a hétköznapokban gyakran (tévesen) szinonimaként használják, a kettő nem összekeverendő.

hu_pinterest_comchj.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2018-03-29 15:11:49 - Házmestermedve

5 lakberendezési blog, amit kötelező követned, ha te is álomotthonra vágysz

Te is szeretsz lakberendezési magazinokat és blogokat olvasni? Megértem! Gyönyörű lakások, szépen megvilágítva, klassz kis bútorokkal berendezve, minden a helyén... mi pedig vágyakozó pillantásokkal lapozgathatjuk. Élvezzük is! Egyetlen gondom van ezzel, hogy legtöbbször elérhetetlen külföldi példákkal vannak tele az ilyen újságok és ettől olyan távolinak tűnik ez az egész "profi lakberendezés" dolog, hogy elmegy tőle a kedvünk. Ugye?

Ennek most véget vettünk, olyan blogokat fogunk nézegetni, amik számos magyar otthont is körbejárnak vagy dolgoznak vele személyesen. Magyar bloggerek mesélnek az álomházakról, és filléres lakáskiegészítőket készítenek a szemünk láttára.

5_kihagyhatatlan_lakberendezesi_blog.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2018-03-25 19:13:54 - Házmestermedve

32 könnyen elkészíthető húsvéti ajtódísz, amit minden vendég imádni fog

A tavaszi, de főleg a nyuszis apró mütyürök nálam már olyan ütemben kezdik ellepni a lakást, hogy néha már azt hiszem, valódi tapsifülesek állnak a szaporodás háttérében. A most bemutatásra kerülő húsvéti ajtódekorációk kiszorulnak a küszöbre, akárcsak Sün Balázs. Na jó, azért nem kell őket sajnálni... A bejárati ajtón találtak maguknak egy kellemes kis helyet, ők ott érzik otthon magukat.

husveti_ajtodiszek.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2018-03-20 22:08:19 - Házmestermedve

9 tipp a szomszédban folyton ugató kutya esetére

"Társasházi kutyás illemszabályok" cikkünk olvasása után kért segítséget Aszterik, aki igazi Házmestermedvének való bajban van, mert a szomszédságában nem egy, hanem egyből két folyton ugató kutya is lakik. Nézzük, mit tehet, ha nem akar beleőrülni, de költözni sincs kedve!

ugato_szomszed_kutya.jpg

Tovább
32 komment
2018-03-15 19:54:18 - Házmestermedve

Ingatlanos miniszótár - hogy tudd, mi mit jelent egy lakáshirdetésben

Az ingatlanhirdetésekben vagy az ingatlan megtekintésénél szinte kivétel nélkül találkozhatunk olyan jól csengő kifejezésekkel, amik a lakás mihamarabbi eladását kívánják szolgálni. De mit is takarnak ezek a szófordulatok valójában? Itt van néhány elsőre viccesnek tűnő magyarázat, ami kis túlzással ugyan, de sajnos sokszor a valóságot rejti.

word_art.png

Tovább
9 komment
2018-03-04 19:56:03 - Házmestermedve

Társasházi kutyás illemszabályok - nem csak kutyásoknak

Te is kerültél már nem kutyásként összetűzésbe egy-egy kutyás vagy épp kutyásként egy-egy nem kutyás embertársaddal? Gyakran látni, hogy egymást acsarkodva támadja a két fél, holott csak egy kis odafigyelés és megértés kellene ahhoz, hogy az acsarkodás a kutyáké maradhasson. Bármelyik táborba is tartozol, maradj velem 4 perc erejéig (ennyi a cikk olvasási ideje), és mondd el őszintén te is a véleményedet!

tarsashazi_kutyas_illemszabalyok.jpg

Tovább
16 komment
2018-02-28 12:31:05 - Házmestermedve

A panellakások 5 elpusztíthatatlan szobanövénye

A címet azért nem kell kihívásnak venni, mert nincs az az élőlény, amit szánt szándékkal ne lehetne jobb létre szenderíteni. Lehet, hogy a legenda szerint a csótány túléli az atomrobbanást is, de neki is van gyenge pontja, egy erőteljes fejbe kólintás a cipőtalppal például megteszi. Hogy szavamat ne feledjem, most a legellenállóbb szobanövényekről lesz szó, igazi túlélőkről, akik bátran ajánlhatók a kezdőknek is, mégis nagyon mutatósak.

panellakasok_5_elpuszithatatlan_szobanovenye.jpg

Tovább
27 komment
2018-02-22 19:47:05 - Házmestermedve

Elkövettem a kezdő lakásfelújítók 5 tipikus hibáját

Senki sem születik úgy, hogy mindent tud (kivéve én). Pláne nem úgy, hogy a felújítás már a medvecsípőjében legyen! Nos, bevallom, én is halandó vagyok (nem) és futottam már bele felújításnál bosszantó, letaglózó vagy családi vacsorákon örökre feljövő vicces tévedésekbe. Akarsz mosolyogni? Gyere, mesélek! ;)

lakasfelujitas_hibai.jpg

Tovább
47 komment
2018-02-14 15:44:52 - Házmestermedve