Ezt a 6 kérdést mindenképp tedd fel lakásvásárlás előtt a leendő közös képviselődnek

Új otthon vásárlásánál, sokan csak a lakás tulajdonosával vagy az ingatlan közvetítőjével beszélnek, mielőtt ügyvédhez fordulnának az adás-vételi szerződés miatt, pedig rajtuk kívül van még egy legalább ennyire fontos szereplő a történetben, akit fel kell keresni.

lakasvasarlas_elotti_checklist.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2017-05-24 15:08:16 - Házmestermedve

Példa: Így szüntesd meg a lépcsőházi dohányzást!

lepcsohazi-dohanyzas.png

Pár hete kapott egy levelet a medve, hogy mit lehetne tenni azokkal a szomszédokkal, akik a szabályt lekaratézva mégis a lépcsőházban dohányoznak. Azóta jött egy új levél Gabitól, hogy nála is pont ez volt a probléma és hogy ők hogyan oldották meg.

Mesélje el hát Gabi! 

Tovább
18 komment
2017-05-21 23:03:53 - Házmestermedve

Ha én muskátli lennék, ezt kérném tőled! - A szép muskátli 7+1 titka

A muskátli a nyár kezdetének elmaradhatatlan jele (nyugi, mindjárt itt van) és ilyenkor minden terasz, erkély és kiskert a muskátlik színes virágaitól pompázik. Csudijó! Az viszont nem annyira, hogy van, ahol csak pár hetet él meg szegény muskátli, pedig igazán jól bírja a gyűrődést és megfelelő odafigyeléssel nem csak idén szépítheti környezetünket.

igy_neveld_a_muskatlid.jpg

Tovább
1 komment
2017-05-10 22:34:03 - Házmestermedve

Transzszexuális felső szomszéd, aki mellesleg kurva és teli a ház ágyi poloskával! Kérdés?

prosti-szomszed.png

Különleges levelet hozott a postás, ami tényleg nem mindennapi:

Kedves Házmestermedve!

Azért írok most neked, mert a teljes elkeseredés lett rajtam úrrá. 4 éve lakik felettem egy nagyon zűrös család, ahol a két fiatal lány prostituált, az édesanya és a nagymama drogos, valamint a nagypapa szerepben tetszelgő férfi teljesen elmebajos.

A mai nap az egyik lány, aki egyébként egy férfi, nővé operálva, s testével keresi a kenyérre valót, a stricijét és annak pereputtyát ma beköltöztette a lakásba.
A lépcsőház tele van idős emberekkel, rendes családokkal, akik tehetetlenek. A lakás a család tulajdonában van.
Amióta itt élnek, elterjedtek az ágyi poloskák, az irtási kötelezettségnek nem tesznek eleget. Megy folyton az üvöltözés, a veszekedés. A rendőrség már ki sem jön a bejelentésre, segítséget nem kapunk.
Kérdésem, hogy a költözésen kívül te látsz-e valamiféle megoldást, jogi lépéseket, esélyt arra, hogy eltakarodjanak innen és visszakapjam a régi életemet és lakókörnyezetemet.

Tovább
Szólj hozzá!
2017-05-03 18:14:58 - Házmestermedve

A lépcsőház bűzlik a cigiszagtól, mert a szomszéd ott szívja. Mit tehetek?

lepcsohaz-cigi.png

Őszintén szólva, sosem értettem azokat a dohányosokat, akik egy percig sem zavartatják magukat, hogy hova és hogyan füstölnek. Ezzel kapcsolatban jött is egy kérdés, lássuk:

Kedves Házmestermedve négyemeletes társasházban lakunk ahol a lépcsőházban tilos a dohányzás az egyik lakót ( felettünk lakik) ez cseppet sem zavarja hiába szóltunk neki nem foglalkozik vele. Sajnos a közös képviselő sem. Mit lehet tenni?

Tovább
43 komment
2017-04-29 19:25:42 - Házmestermedve

9+1 jel, ami azt bizonyítja, hogy pocsék helyen dolgozol

jo-munkahely.png

1. Mindenki csak lazsál

Eleged van abból, hogy a mostani munkahelyeden te dolgozol a legtöbbet, miközben mindenki csak lazsál? És itt nem arról van szó, hogy te megszakadsz, hanem arról, hogy látod, hogy körülötted mennyien és mennyire nem dolgoznak. De prezentálni, azt bezzeg tudnak.

Tovább
Szólj hozzá!
2017-04-26 18:17:29 - Házmestermedve

Segítség, celeb a szomszédom!

Ez nem egy tipikus olvasói levél címe, ne aggódj! Senki nem arra kért tanácsot, mit tegyen, ha beköltözött alá egy metálzenekar gitárosa, akitől zeng a ház. Egyszerűen csak kaptunk egy-két szórakoztató sztorit és erről eszünkbe jutott, hogy celebekről még nem írtunk. Neked van ismert, híres szomszédod? Lenne egy-két kérdésünk!

 celeb_szomszed.jpg

Tovább
18 komment
2017-04-25 19:28:13 - Házmestermedve

A szomszéd kajaszaga elárasztja a lakásom! Mit tegyek?

Nem tudom másnál hogy van, de az én házamba akármikor megyek haza, mindig van rántott hús, savanyú káposzta meg egy kis süti. Mármint az illatuk. Így, mire elérek az ajtómig, már kétszer jóllaktam, mert a földszinti nő mindig a lépcsőházba szellőztet. Na. Ilona (nem így hívják) is hasonlót él át, annyi kis módosítással, hogy neki a lakását árasztja el a szomszéd konyhájának a szaga.

fozes_szag_szomszed.jpg

Tovább
56 komment
2017-04-21 19:33:28 - Házmestermedve