Így szabadulj meg a vígan burukkoló galamboktól az ablakodból

galambtuske.png

Van az úgy, hogy ha az ember fodrászatot nyit, akkor csak lenőtt hajú emberekkel találkozik. Na, így érzem én is, amikor a medvepostaládát ürítem. Ez alapján a Földnek vége és idegenek letaroltak, anyák menekítik a gyermekeiket és semmi sem működik, ja és minden házkezelő maga a patás ördög. Most ez a levél nézett szembe velem:

Tovább
27 komment
2017-06-22 17:53:03 - mokuspeti

Ezt csináld, ha vizesedik a lakásod!

vizesedo_lakas.png

A földszinti lakások vizesedése egyáltalán nem ritka dolog, főleg a régi építésű házakban. Viszont olyan probléma, amit nem szabad félvállról venni, mert nemcsak az épület állaga roncsolódik, hanem az egészségünk is. És oké, hogy mindjárt itt az úszó VB, de azért ne a lakásunkban tartsuk. Mosómedve barátunk írt erről Házmestermedvének:

Tovább
9 komment
2017-06-21 16:11:28 - Házmestermedve

13 ritka különleges padló, amit érdemes megnézned

padlo-cover.png

(Ha nem látod a cikkben a padlókat, akkor kattints ide!)

Van egy fotós csóka, Sebastian Erras, aki instacsatornát nyitott párizsi (nem a felvágott) padlók fotóihoz. Viszont annyira szép padlókat és olyan jó érzékkel fotóz (oké, tudom, fotós), hogy már 139 000 követőnél tart. Plusz egy a medve. A MEDVE.

Egyébként is divat most az ilyen erősen mintás és harsányan különleges padló, de ezekben mégis van valami kellemes, valami megnyugtató.

Te mit gondolsz?

A csíkos padló:

Házmestermedve nagyon szeretné, ha facebookon átlépné az 2000 követőt. Ugye nem nagy kérés ez egy kedves barnától?! Lájk!

A sárga padló:

És persze a modern:

Az instáján pedig böngészhetsz még sokkal-sokkal több között.

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak társasházban is alkalmazható inspirációra vágysz? Akkor Házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!
1 komment
2017-06-19 14:56:42 - Házmestermedve

Ezt a 6 kérdést mindenképp tedd fel lakásvásárlás előtt a leendő közös képviselődnek

Új otthon vásárlásánál, sokan csak a lakás tulajdonosával vagy az ingatlan közvetítőjével beszélnek, mielőtt ügyvédhez fordulnának az adás-vételi szerződés miatt, pedig rajtuk kívül van még egy legalább ennyire fontos szereplő a történetben, akit fel kell keresni.

lakasvasarlas_elotti_checklist.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2017-05-24 15:08:16 - Házmestermedve

Példa: Így szüntesd meg a lépcsőházi dohányzást!

lepcsohazi-dohanyzas.png

Pár hete kapott egy levelet a medve, hogy mit lehetne tenni azokkal a szomszédokkal, akik a szabályt lekaratézva mégis a lépcsőházban dohányoznak. Azóta jött egy új levél Gabitól, hogy nála is pont ez volt a probléma és hogy ők hogyan oldották meg.

Mesélje el hát Gabi! 

Tovább
18 komment
2017-05-21 23:03:53 - Házmestermedve

Ha én muskátli lennék, ezt kérném tőled! - A szép muskátli 7+1 titka

A muskátli a nyár kezdetének elmaradhatatlan jele (nyugi, mindjárt itt van) és ilyenkor minden terasz, erkély és kiskert a muskátlik színes virágaitól pompázik. Csudijó! Az viszont nem annyira, hogy van, ahol csak pár hetet él meg szegény muskátli, pedig igazán jól bírja a gyűrődést és megfelelő odafigyeléssel nem csak idén szépítheti környezetünket.

igy_neveld_a_muskatlid.jpg

Tovább
1 komment
2017-05-10 22:34:03 - Házmestermedve

Transzszexuális felső szomszéd, aki mellesleg kurva és teli a ház ágyi poloskával! Kérdés?

prosti-szomszed.png

Különleges levelet hozott a postás, ami tényleg nem mindennapi:

Kedves Házmestermedve!

Azért írok most neked, mert a teljes elkeseredés lett rajtam úrrá. 4 éve lakik felettem egy nagyon zűrös család, ahol a két fiatal lány prostituált, az édesanya és a nagymama drogos, valamint a nagypapa szerepben tetszelgő férfi teljesen elmebajos.

A mai nap az egyik lány, aki egyébként egy férfi, nővé operálva, s testével keresi a kenyérre valót, a stricijét és annak pereputtyát ma beköltöztette a lakásba.
A lépcsőház tele van idős emberekkel, rendes családokkal, akik tehetetlenek. A lakás a család tulajdonában van.
Amióta itt élnek, elterjedtek az ágyi poloskák, az irtási kötelezettségnek nem tesznek eleget. Megy folyton az üvöltözés, a veszekedés. A rendőrség már ki sem jön a bejelentésre, segítséget nem kapunk.
Kérdésem, hogy a költözésen kívül te látsz-e valamiféle megoldást, jogi lépéseket, esélyt arra, hogy eltakarodjanak innen és visszakapjam a régi életemet és lakókörnyezetemet.

Tovább
Szólj hozzá!
2017-05-03 18:14:58 - Házmestermedve

A lépcsőház bűzlik a cigiszagtól, mert a szomszéd ott szívja. Mit tehetek?

lepcsohaz-cigi.png

Őszintén szólva, sosem értettem azokat a dohányosokat, akik egy percig sem zavartatják magukat, hogy hova és hogyan füstölnek. Ezzel kapcsolatban jött is egy kérdés, lássuk:

Kedves Házmestermedve négyemeletes társasházban lakunk ahol a lépcsőházban tilos a dohányzás az egyik lakót ( felettünk lakik) ez cseppet sem zavarja hiába szóltunk neki nem foglalkozik vele. Sajnos a közös képviselő sem. Mit lehet tenni?

Tovább
49 komment
2017-04-29 19:25:42 - Házmestermedve