Rajongásom új tárgya a street art

Ha azt mondom neked, hogy utcai művészet, angolosabban street art mi jut az eszedbe? A most következő képek után már csak annyi fog, hogy te is akarsz majd egy ilyen festést a társasházatok oldalára. Nem hiszed? Tégy próbára és nézd meg őket!

graffiti_vagy_muveszet.jpg

Alapvetően (eddig) egyetértettem azzal, hogy az utcákat és a falakat pingálók (vagy hivatásos festők vagy) kéretlen huligánok. A műveik pedig általában csak kiolvashatatlan betűkből álló nevek azaz firkálmányok, és minden esetben rontja egy ház/utca/város összképét. Az egész egy ronda kriksz-kraksz.

graffiti_street_art.png

De vannak olyan falrajzok, amik igazi műalkotások és személy szerint én imádnám, ha a lenti képek közül valamelyik felkerülne a mi házunk oldalára is. Mondjuk a most következő képek készítői biztos, hogy engedéllyel dolgoztak. (Vagy irdatlan lassú lehet arrafelé a rendőrség. Bocs nem tudtam kihagyni.)

Tisztelgés a múlt, az értékek és a hagyományok előtt

Az adott város büszkeségeit simán felskicceltetném a panelek sokszor ütött-kopott oldalára, és az informáláson túl tuti, hogy turistavonzó hatása is lenne a megszépült falnak.

street_art.jpg

ecb-street-art-.jpg

adb61664f24122f13e00745f954acace.jpg

Csodálatos street artok az vadonból

A természetet egy kicsit másképp is be lehet csempészni a felhőkarcolók közé. Lehet, hogy oxigént így sem termelnek, de elismerő mosolyokat biztosan.

deansunshine_landofsunshine_melbourne_streetart_graffiti_makatron-melbourne-jungle-3.jpg

horse.jpg

tarsashaz_street_art.jpg

2cd94cbd03ba73b04b9fa2dd201d4bfe.jpg

heath-hospital-mural-view.jpg

street_art_allatok.jpg

street_art_allatok_2.jpg

Elgondolkodtató üzenetek

Vannak képek, amiknek egyértelműbb a jelentése, míg a többinek tovább tart a kibogozása, és több helyes megfejtése is lehetséges. Talán mindenkinek mást sugall, de biztosan céllal került épp az a kép, és épp úgy a falra, a gyönyörködtetésen túl.

elgondolkodtato_street_art.jpg

street_art_2.png

d9d4b0b333ebea6787c8149ffa148913--fantastic-art-amazing-street-art.jpg

 

sasha-korban-street-art-kiev-photo-credit-amos-chappleradio-free-europe-8.jpg

szep_street_art.jpg

seth-streetart-01.jpg

Ember ábrázolásból ötös

Annyira élethűk és kidolgozottak ezek az alkotások,hogy azon sem csodálkoznék, ha megszólalnának vagy szimplán lemásznának a ház oldaláról a szereplők és elsétálnának. Káprázatos!

glasgow-smug-one.jpg

muveszet.jpg

Most van ott ház vagy nincs?

Elképesztő, hogy némi festék és fantázia mennyire meg tudja változtatni az épületek homlokzatát. Mintha egy másik világba csöppennénk, a korábbi, ha nem is ronda, de mindenképp unalmas állapotokhoz képest.

latvanyos_utca_rajzok_2.jpg

latvanyos_utca_rajzok_3.jpg

latvanyos_utca_rajzok_1.jpg

Hangulatos street artok

Talán azért hagytam ezeket a végére, mert órákig el tudnám őket nézni, és közben egy teljes történetet fűzni a képek köré.

kreativ_falfestes.jpg

2017_11_14_167b-lecce-1180x650.jpg

alice_alice_pasquini_mural_streetart_berlin_9086-700x466_880.jpg

amerikai_falfestes.jpg

 A cikk elején azt ígértem, hogy te is más aspektusból fogod nézni ezentúl a falfestéseket. Átjárna a medve boldogság, ha most megosztanád velem a véleményedet a témáról és a képekről.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2018-07-20 20:27:19 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr614116453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása