Látványos gyerekszoba megoldások két gyerkőcre!

A közös gyerekszoba kialakítása komoly kihívás elé tudja állítani a szülőket, mind a berendezés, mind a design szempontjából. Hol legyenek az ágyak? Hová fogjuk pakolni azt a sok holmit? Mi lesz az íróasztallal? Úgy fog kinézni mint egy raktár! Most olyan gyerekszoba képek jönnek, ahol sikerült tetszetősen és mégis praktikusan megoldani ezt a nehéz kérdést.

kozos_gyerekszoba_1.jpg

Gyakran megfeledkezünk arról, hogy a közös gyerekszobának, nemcsak hátrányai vannak, például amikor a testvérek hajba kapnak. Nem ám! A közös gyerekszobának sok előnye is van a bocsok fejlődésére például megtanulnak kompromisszumokat kötni és alkalmazkodni a másikhoz.

tobb_gyerek_egy_szoba.jpg

De hogyan lehet kialakítani úgy egy közös gyerekszobát, hogy kényelmes legyen a kicsiknek, hogy beférjenek az ágyak és jól érezzék magukat benne?

Ha a fenti kérdésben rád is rád férne néhány tuti tipp, akkor tarts velem és fedezzük fel együtt a közös gyerekszobákban rejlő lehetőségeket.

Ágyak egymás mellé

Ha van rá tér, akkor a legszívesebben a szülők a testvérek ágyait egymás mellé szeretik tenni. Így valószínűleg még a vita is kevesebb, hogy melyiket akarja. :) Ha megoldható akkor szerencsés minden csemetének egy-egy saját szobarészt, egy kis saját "birtokot" kialakítani.

kozos_gyerekszoba.jpg

Persze nem minden lakás négyzetmétere engedi meg, hogy két ágy is helyet kapjon egymás mellett, anélkül, hogy valamit ne szorítanának ki a szobából. Ilyenkor jönnek a helytakarékos ötletek, amik nem is egészen egymás melletti független ágyak és nem is emeletesek.

kozos_gyerekszoba_2.jpg

A következő megoldás, amikor egy picivel tovább mész és tényleg az emeletes ágyak között kezdesz el keresgélni.

Emeletes ágy a gyerekszobába

Sok szülő félti a gyerekeit az emeletes ágyaktól, mert régen szinte kivétel nélkül csak létrával lehetett őket kapni, ami egy rosszabbul mászó gyerkőcnek komoly kihívást jelentett és balesetveszélyes volt, egészen nagyobbacska koráig. Manapság azonban széles sávokkal készült lépcsős feljárók is vannak, amik jelentősen megkönnyítik a felső ágy lakóinak helyzetét is. Ha ilyen szempontból is figyeled a képeket, kiszúrhatod, hogy több lépcső tárolódobozokat rejt magában.

Vannak olyan gyerekszobák, ahová a legegyszerűbb, letisztult emeletes ágyak illenek a legjobban. Egy sok színes kiegészítőt rejtő gyerekszobába néha az a legjobb, ha az ágyak kisebb hangsúlyt kapnak.

kozos_gyerekszoba_megoldasok.jpg

Az emeletes ágyakról nagyon sok embernek a régi, lepukkant gyerektáborok kis faházai ugranak be elsőre, amik kopottak, porosak és ócskák, pedig léteznek igazán szép, stílusos darabok is. Ha nem hiszed ide nézz!

kulonleges_emeletes_agyak.jpg

És ha valami kuckósabb hangulatra gondoltál a csemetéidnek...

emeletes_agyas_gyerekszobak.jpg

Ha valami egészen látványos végeredményre vágysz, akkor arra is van lehetőség, ráadásul praktikus helykihasználással! Ilyenkor a két ágy nem pont egymás fölé kerül.

kozos_gyerekszoba_design_3.jpg

Mobilis gyerekágyak

A rafinált csiki-csuki kiviteleknek köszönhetően napközben meg tudjátok növelni a gyerekszobában a játékra szánt területet. Persze ez azzal a lemondással jár, hogy az ágyon mindig rendnek kell lennie, különben a plüssállatok egész serege fog a falhoz préselődni felhajtáskor.

felhajthato_agyak.jpg

Bár ezen a képen egy három kicsinek kialakított gyerekszoba van, de annyira jó a felső ágy, meg úgy általában ennek a szobarészletnek a hangulata, hogy muszáj megmutatnom.

gyerekszoba_tobb_gyerekre.jpg

Remélem, hogy a fenti képek neked is megmozgatták a fantáziádat és sikerült közben megálmodnod egy számotokra tökéletes gyerekszobát. Ha így lenne ne felejtsd róla fényképeket küldeni, majd ha elkészül!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2018-10-22 21:09:10 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8414312267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása