Néhány egyszerű tipp, hogy nagyobb rend fogadjon a gyerekszobába lépve

A legtöbb gyerekszoba (legalábbis ha a bocsokon múlik) akkor úgy néz ki, mintha egy tornádó söpört volna végig rajta. Ha te sem kedveled a háború sújtotta övezet látszatát, akkor vértezd fel a gyerekszobát néhány aprósággal, ami segít rávenni a kicsiket, hogy rendben tartsák a dolgaikat. Na persze csak a játék végeztével! ;)

gyerekszoba.jpg

Rendszerezett ömlesztés!

Rengeteg apró mütyürnek kell helyet szorítani a gyerekszobában, a rendszerezett ömlesztés technikája pedig gyorsan és hatékonyan segít úrrá lenni a káoszon, ami képes percek alatt eluralkodni. A lényege, hogy a sok egyforma mini játékot egy nagy tarolóba gyűjtsétek össze.

Legyen szó színes ceruzákról, lego emberkékről vagy bármilyen más mini gyerekszoba tartozékról!

gyerekszoba_rendrakas_otletek_berendezes_butor.jpg

Ketrecbe a plüss fenevadakkal

A plüssállatok egy átlagos lakásban agresszív szaporodásnak indulnak rögtön a baba várás pillanatától, és addig növekszik a számuk, amíg már térdig lehet bennük gázolni a gyerekszobában. Sok helyet foglalnak, és ha egészen őszinték vagyunk a fele is bőven elég lenne, de mit lehet tenni? Ha bármelyik eltűnne otthonról biztos, hogy a kis bocs pont azt keresnék kétségbeesve egész délután.

A tökéletes megoldás, ha építesz nekik egy ketrecet. Ide a gyerkőc is be tudja dobni egy laza mozdulattal, mégis kéznél van ha úgy hozza a játék.

gyerekszoba_rendszerezes.jpg

Persze a négylábú csapatot más szerkezetekkel is kordában lehet tartani. Bár a negyedik és egyben befőttesüveg tárolás valóban kissé bizarr, de így legalább a portól is megóvhatod a plüssállatok bundáját.

jatek_tarolas.jpg

Babás (sor)fal

Ha babák hátába varrsz egy mágnest, akkor a falra előzetesen felrögzített fém rudakra sorba fel lehet őket tapasztani. Kevesebb helyet foglalnak, dekoratívak, és átláthatóvá teszik a teljes gyűjteményt.

plussallat_tarolas_felesleges.jpg

Sportos szennyesgyűjtés

Nehéz rászoktatni a gyerekeket, hogy a koszos ruháikat ne a padlóra dobják, hanem a szennyeskosárba. Pedig sajnos ha gyerekkorban hozzászokik, hogy ott ejtse ki a kezéből a ruháit, ahol levette és ez a rossz szokás nincs időben elkapva, akkor megmérgezheti a felnőttkori kapcsolatait is. 

Ha a folyamatos rászólás és könyörgés nem segít, hogy a bocs megtanulja szennyesgyűjtés alapjait, akkor próbáld meg megfűszerezni ezt a kötelességet egy kis játékkal! A fiaid egész biztos sokkal szívesebben dobnának kosárra a zoknikkal, ha lenne nekik is egy ilyen helyes kosárpalánkjuk erre a célra. Neked pedig annyi a dolgod, hogy alátegyél egy szennyeskosarat!

7760c7f695dfa74f941bfe2f6a169c0e.jpg

De a kislányoknak is legyen itt valami...

Harapós hajba valók

Sok kislány már gyerekkorában kedveli a színes-díszes hajba valókat, amik feldobják a frizurájukat. Mielőtt azonban fél reggel a kedvenc rózsaszín hajráfot vadásznátok, csináljatok egy kis rendet ezen a gyerekszoba részen is!hajbavalok_tarolasa_furdoszoba_rendszerezes_gyerek_jatekok.jpg

Ami belül van, az legyen kívül is!

Sokkal könnyebb úgy rendet tartani a gyerekszobában, ha az egyes szekrényekre rá van írva kívülről, hogy mit kell bennük tárolni. Ennek a módszernek hála, hamar elsajátítják az egyes holmik helyét és a rendszerezés fontosságát is.

Ha kicsik még nem tudnak olvasni, akkor érdemes figurákkal és ábrákkal jelölni, hogy mi való abba fiókba.

gyerekszoba_kialakitas_berendezes_lakberendezes_otlet.jpg

A gyerekszoba rendben tartása egy végtelennek tűnő küzdelem, ahol bár lehet, de csak időszakosan csatákat nyerni, de a háború legtöbbször a játéknak kedvez, és ez így is van jól.

 Nálatok mennyire szokott viharvert lenni a gyerekszoba? Komoly problémát jelent a játékok elrakása és a ruhák rendben tartása? Neked van egy tuti tipped, hogyan vedd rá a kicsiket a tiszta gyerekszobára?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

fotók pinterestről

komment
2019-03-03 17:12:23 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5614664191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása