Játék: Hány híres sorozatbeli lakást ismersz fel?

Most egy kis játékra invitállak. Híres sorozatok helyszínéül szolgáló otthonokat kell felismerni a feladványok során. Akinek nem elég az alaprajza a helyes megfejtéshez, azoknak kisebb-nagyobb rejtélyes információ morzsákat is csepegtetek a sorozatokról. Készen állsz? woman-687560_1280.jpg

A most következő játék során bemutatott sorozatok több évadot is megértek és itthon is tekintélyes nézőtáborra tettek szert. Elsősorban a sorozat legfontosabb, mondatni kulcsotthonának alaprajzát fogjátok látni. Vannak olyan sorozatok a feladok között, amiket már régen abbahagytak (de a köztudatban azóta is erősen élnek), de akad olyan is, amit a készítők még nem zártak le.

Lássuk te hányból hányat találsz ki csak a lakás alapján, és hánynál használod fel a képek alatti segítő szövegeket is. Indulhat a játék!

(Nem akartam poéngyilkos lenni már a legelején, így a helyes megfejtéseket az oldal alján tudjátok elolvasni.)

1. otthon

Kezdjük egy kissé nehezebbel. Lássuk mély vízbe dobva, hogy boldogulsz.

sorozatban_feltunt_hazak_1.jpg

Más technikával, picit eltérő irányból, de ugyanaz a lakás. Hátha így könnyebb lesz azonosítani.

dexter_otthona_2.jpg

Ha még mindig nem tudod melyik sorozat ikonikus otthonáról van szó, akkor olvasd el a most következő segítséget.

Az utolsó rész sok rajongó lelki békéjét kiborította. Ebben a sorozatban talán a főszereplő a vér volt nem is a benne játszó férfi. Vér(elemzés) töltötte ki a nappalokat és vér folyt meló után is.

2. otthon

Hány meg hány évadon keresztül bámultuk...Kíváncsi vagyok hányan vágjátok rá azonnal a helyes választ!

jo_baratok.jpg

Egy másik ábra bizonyára segít kitalálni, főleg hogy azokból a bizonyos úton elszórt kenyérmorzsákból, itt már jóval több látható, mert egy másik fontos társasházi lakás alaprajza is csatlakozott a fentihez.

jo_baratok_sorozat_otthona_1.jpg

Ha a kitaláláshoz kell még egy kis plusz infó:

Talán nem nagyképűség azt állítani, hogy a világ egyik legnézettebb sorozata volt. A főszerepet játszó színészek arról híresültek el, hogy kiharcolták, hogy ugyan annyi fizetést kapjanak függetlenül attól, hogy ki mennyi játékidőt kap a sorozatban. Őszintén nem is értem, hogy miért nem a törzshelyüket rajzolták meg, mert az a kávézó legalább olyan fontos volt, mint a társasházi lakás(ok), ami(k)ben éltek.

Kihasználva az áthallást a címekben, az egyik karakter sok-sok év kihagyás után mostanában új sorozatot is kapott.

3. otthon

Ezt a lakást bizony rengetegszer bebarangoltuk minden szögből a sorozat részei alatt, miközben a karakterek életét követtük lélegzet visszafojtva.

igy_jartam_anyatokkal_lakas_alaprajza_1.jpg

Ezen a képen a fenti lakás van még egyszer, talán egy cseppet átláthatóbban, de kevésbé élethű grafikával megrajzolva.

igy_jartam_anyatokkal_1.JPG

A megfejtéshez itt további mankót is kaphatsz:

A sorozat készítői olyan alaposak volt, hogy a fináléhoz szorosan kapcsolódó gyerekeket érintő részeket már évekkel korábban felvették. A másik rendkívül népszerű húzásuk pedig az volt, hogy a sorozatban elhangzott internetes oldalakat valóban elkészítették a rajongók legnagyobb örömére. Bizony még a pofon visszaszámlálót is, ami perc pontosan össze volt hangolva az adott rész eredeti bemutatásával és a várva várt fő jelenettel.

Na jó utolsó apróság: Hát ennyi évet még talán soha nem vártunk arra a bizonyos nagy Ő megjelenésére, akit viszont hihetetlen sebességgel ki is golyóztunk a sorozatból.

4. otthon

Itt mindig katonás rend uralkodott, kik lakták ezt a lakást?

big_bang_theory_sorozat_lakasa.jpg

Ne felejtsük el, hogy ebben a sorozatban is több társasházi kuckó is kiemelt szerepet kapott. Hátha így már beugrik kiknek az otthonát nézed éppen.

agymenok_sorozat_lakasa.JPG

Plusz háttéranyag:

Egy létező híresség többször is a vászonra került, ahol önmagát alakította, a sorozat keretein belül, így a világ egy kicsit, tavaly bekövetkező halála előtt, betekintést nyerhetett az életébe és munkásságába. Ebben az évben fog megjelenni a sorozat záró évada.

Bár nem a főszerepet játszotta mégis az egyik férfi karakter bizonyult a nézők kedvencének olyan annyira, hogy fiatalkoráról szóló külön sorozatot indítottak.

Engedtessék meg egy kérdés a fenti alaprajzzal kapcsolatban. Feltűnt nektek vagy elgondolkodtatok már rajta, hogy miért volt egy harmadik íróasztal az ablak alatt a nappali mögött? Az első részeket rég láttam, de nem rémlik, hogy használtak volna valaha is.

5. otthon

Mivel ez családi ház volt, így a földszintet és az emeletet is megmutatom.

gilmore_girls_also_lakresz.JPG

szivek_szallodaja_haz_emelet.JPG

Így se? Na jó, akkor súgok egy picit:

Egy régi sorozatról van szó, amit már rég abbahagytak, de azóta is folyamatosan ismétlik a Tv csatornák. Két nyelvtörős nevű nő játszotta a főszerepet. Családtagok voltak és egyáltalán nem a takarítás, főzés vagy a mosás volt a kedvenc időtöltésük. Többet nem segítek, de már biztos tudod kikhez tartozik ez az otthon.

6. otthon

Bár több helyszínen folyt a főszereplők élete, mégis ez a leginkább sorozathoz kapcsolható lakás belőle. Van egy nagyon árulkodó helyisége...

sex_es_new_york_lakas_alaprajza.jpg

Nyomra vezet(het)ő egyéb apróságok:

A férfiak többsége legszívesebben a világból is kiszaladna, ha meghallja, hogy ez a sorozat lesz az aznap esti választott. A főszereplők gyakori egymást üdvözlő vonyítós-visítós és ugri-bugri köszönése (sajnos) a sorozat idején a hétköznapokban is elkezdett elterjedni a rajongó lányok között. Négy barátnő életébe kapunk bepillantást a sorozat által és velük éljük meg életük kalandjait.

Ha még mindig nem tudod annyit mondok csak, hogy nagy alma, gardróbok és pasik minden mennyiségben.

7. otthon

A hatalmas alsó szinthez egy relatív falatnyinak nevezhető felső szint járt. Van olyan tárgy a képen, ami egyértelműen nyomra vezet, tessék alaposan megnézni...

ket_pasi_es_egy_kicsi_lakasa.JPG

Részletek a sorozatról:

Azt hiszem ezt a kéglit a legtöbben elfogadnánk, ha nem is feltétlen a tetszetős alaprajz, de a pazar kilátás miatt biztosan. Ebben a sorozatban azonban a házhoz egy meglehetősen problémás család és egy nem épp kitüntetést érdemlő személyzet jár. Az egyik főszereplőt alakító színésztől viselt dolgai, botrányos viselkedése és drogproblémái miatt megvált a stúdió, de a sorozatot hatalmas csavarral megpróbálták tovább folytatni nélküle. A rajongókat megosztó sikerrel. Ha az előző sorozatban az urakat cserélgették nagy lelkesen a karakterek, akkor itt ugyan ez vonatkozik a szebbik nemre is, akik szó szerint egymásnak adták a kilincset.

(A tárgy, amire fent céloztam a zongora az erkélyajtó mellett. )

+1 otthon

Talán az egyik legnehezebb feladvány, amit súgás nélkül nagyon nehéz kitalálni. Neked sikerül?

simpson_csalad_lakasa.JPG

Fontos tudnivalók a sorozattal kapcsolatban:

Külföldön hatalmas népszerűségnek örvend(ett) ez a sorozat és itthon is megvan a maga nézőtábora. Bár a sorozat főcíme epizódonként változott egy picit, a főszereplők otthonának jó részét gyakran megnézhettük be. Sajátságos humora komoly társadalmi problémákkal is foglalkozott többnyire görbe tükör formájában.

Az utolsó nyom és az ok, amiért csak kiegészítő feladványként került be a válogatásba, hogy nem élőszereplős volt. Bizony sárga bőrű, három gyerekes család alkotta a sorozat velejét, na és persze a két házi kedvencük.

Remélem kellően nehéznek, ugyanakkor szórakoztatónak találtátok a fenti kitalálós játékot. A helyes megfejtések sorrendben a következők:

1, Dexter

2, Jó barátok (Friends)

3,Így jártam anyátokkal (How I met Your Mother)

4, Agymenők (The Big Bang Theory)

5, Szívek szállodája(Gilmore Girls)

6, Sex és New York (Sex and the City)

7, Két pasi és egy kicsi (Two and a Half Men)

+1, Simpson család (The Simpsons)

Neked hányat sikerült kitalálni? Magadtól is ment vagy jó, hogy voltak extra segítségek a képek alatt?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

2 komment
2019-03-26 13:48:35 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr714717119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelemanus 2019.03.27. 17:31:39

Amelyik sorozatot neztem az felismertem.
Nekem pl. A dexter, sz&ny, gg teljesen kimaradt az eletemből.
A Friends és a bbt volt a ket legkonnyebb, tul ikonikus az elrendezese a nappaliknak.
A 2&1/2-nel a zongora nagy sugo, a simpsons-nal pedig a kapae a tv-vel.
Jo kepek, kösz a posztot!

2019.04.04. 08:40:00

Egyet ismertem fel egyből az alaprajz alapján, mivel azt az egyet néztem, de konkrétan több tárgybeli tévedés is van annál a leírásnál. Nyilván a szövegéből a többi is kiderül, már amelyikről hallottam.
süti beállítások módosítása