Kavics a mókás dekorelem

Néha hajlamosak vagyunk lenézni az egyszerű dolgokat, pedig lehetnek szépek, szórakoztatóak és a szívünknek kedvesek. Ez a helyzet a kavics festéssel és képalkotással is.

kavics_festes_kepalkotas_diy_kezmuveskedes_5_olcso_souvenir_ajandektargy_manadala_keszites_otthon_spiritualis_szertartas_2.jpg

 Hallottál már a kavics festésről? Mint ahogy a neve is sejteni engedi arról van szó, hogy nem papírra vagy vászonra, hanem kavicsra kell festeni. Kicsit bohókás, olcsó és cuki mivolta miatt nagy divattá kezdi kinőni magát, ráadásul szuperül lehet vele dekorálni az erkélyt, kertet vagy a lakást.

Fogd kézen a gyerkőcöket vagy csatold pórázra a blökit és induljatok el sétálni, kirándulni! Útközben gyűjtsetek annyi kavicsot, amennyit tudok, igyekezve minél változatosabb formában és méretben összeszedni őket. Egy alapos fertőtlenítés után már, már csak a festésekről kell gondoskodni.

Kreatív hajlamaidat nyugodtan kiélheted a kavicsokon, nem fogd vissza magad! Enged hogy szárnyaljon a fantáziád és vond be az festés élményébe a család többi tagját is! Meglátjátok nagyon kellemes kikapcsolódás, igazi stresszoldó tevékenység és jókat lehet beszélgetni is közben.

Emlék a nyaralásról

Végre eljutottatok a tengerpartra és haza hoztál néhány kavicsot souvenir gyanánt? Tedd még szebb emlékké és festve tedd fel a könyvespolcra, esetleg hűtőmágnes helyett osztogass ilyen saját festésű kavicsokat a családban!

(A képekre kattintva nagyobb méretet és még több ötletet találhatsz!)

kavics_festes_kepalkotas_diy_kezmuveskedes_5_olcso_souvenir_ajandektargy_otlet_nyaralas.jpg

Kavics pofik

Rendezzetek versenyt a családban, hogy ki tud több érzelmet megfesteni kavicsokra vagy egyszerűen tűzzétek ki célul, hogy addig nem hagyjátok abba, amik el nem találjátok a legfélelmetesebb, legaranyosabb vagy épp a legviccesebb kavics arcot!

kavics_festes_kepalkotas_diy_kezmuveskedes_3_arcok.jpg

Állati kövek

Kedveskednél a barátnődnek egy cicás aprósággal, mert annyira odavan értük? Van talán inkább egy katicát rejtene a a virágládába az erkélyen? Biztos mosolyogna ahányszor csak meglátna és igazán nem nagy fáradtság elkészíteni. Megpróbálod?

kavics_festes_kepalkotas_diy_kezmuveskedes_4_allatok_arcok.jpg

Kavics kaktuszok

Egyetlen szobanövény sem marad meg nálad? A kaktusz kirohad a muskátli kiszárad? Válaszd inkább ezeket a jópofa kavics kaktuszokat! Mutatósak és garantáltan nem lesz panaszuk az ellátásra még akkor se ha közben két hétre lelépsz nyaralni :)

kavics_festes_kepalkotas_diy_kezmuveskedes.jpg

Persze nem kötelező pont kaktuszt készíteni az összegyűjtött kövekből. Ha szimpatikusabb lehet a virágok között bújkáló, vidám hernyót vagy egy designos mécsestartót is. Utóbbit ne hagyjátok magára, ha épp a romantika lángjait tartja, nehogy fellobbanjon a szerelem szikrája helyett a függöny is!

kavics_festes_kepalkotas_diy_kezmuveskedes_2_gyertyatarto_hazilag_mecsestarto_kreativ.jpg

Mandala kövek

Vonzódsz a spirituális tárgyakhoz, szeretsz meditatív szertartást végezni vagy egyszerűen csak lenyűgözz a mandala festés vibráló energiája? Előtted a lehetőség, hogy készíts egy pulzálóan sokszínű kavicsot!

kavics_festes_kepalkotas_diy_kezmuveskedes_5_olcso_souvenir_ajandektargy_manadala_keszites_otthon_spiritualis_szertartas.jpg

Ha úgy érzed, hogy a festés nem a te asztalod akkor se keseredj el, mert a kavicsból kreatív képeket is alkothatsz...

Kavics képek

Kézügyességet nem, de egy kis fantáziát annál inkább igényelnek ezek a kavicsos képek, na és persze ragasztót. :) Ha a kész művednek csinálsz egy keretet is, akkor akár a szobád falára, akár a bejárati ajtóra koszorú helyett is kiteheted.

Az alkotás lelkileg feltöltő erejét, és a apró dolgokban megbújó ötletességet és a saját készítésű tárgyak dekorációs jelentőségét és eszmei értékét nem szabad lebecsülni! Szánj rá egy kis időt és meglátod élvezni fogod! A puding próbája az evés, a kavics művészeté pedig az első ecsetvonás!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-07-16 13:45:51 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5814947860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása