Így éld túl, ha a szomszéd már megint felújít!

Egy társasházban ha hétvége akkor tuti, hogy valamelyik szomszéd elkapja a fúróját és nekiesik a közös falnak vagy éppen a fürdőszobában áll neki leverni a csempét. Túlélési tippek következnek!

felujitas_idegesito_szomszed_tippek_hangos_zaj_lakas_atalakitas.jpg

Nehéz megőrizni a hideg vérünket, amikor zsinórban már a negyedik szombat kezdődik hajnali kalapálással és éjszakánként már a flex hangjáról álmodunk az egész hétvégén át tartó felújítások lármája miatt. Lássuk mi mindent tehetünk a lelki egészségünkért, anélkül hogy egy ásó és egy jó alibi után kezdenénk kutatni, mielőtt dörömbölve és üvöltözve átkopogunk a szomszédba.

Legyél láb alatt!

Menj át szomszédolni a lakást átalakítókhoz! Biztos szívesen látnak különösen ilyenkor, főleg ha még be se mutatkoztatok egymásnak, hiszen ez egy remek alkalom szorosabbra fűzni a viszonyt köztetek. Menj át, és traktáld mindenféle személyes történettel, tegyél fel egy rakás felújításhoz kapcsolódó kérdés, mert attól tuti gyorsabban fognak végezni! Pl. Sokáig fogtok még fúrkálni? Mennyi csempét kell még elvágni mire végre készen lesz a fürdőtök burkolata? stb. stb.

Köztudomású, hogy közvetlen benne sokkal könnyebb elviselni. Gondolj csak bele, ha a szomszédban bulit tartanak, mennyivel könnyebb elfogadni, ha te is iszol néhány sört (velük) vagy hirtelen ötlettől vezérelve te is áthívj néhány ismerőst. Hát itt is erről van szó...

Ne cserélj elemet a hallókészülékedben!

Lebegjen a szemed előtt, hogy ez tiszta haszon, hiszen az kikapcsolásával vagyonokat spórolhatsz meg! Úgy kell a sok jól hallónak élvezzék csak ők a műsort! Ha még nincsenek gondjaid a hallásoddal sem kell elkeseredni, még néhány felújítás a szomszédban, és garantáltan nem kell füldugót vásárolnod!

Ha már a lármánál tartunk, akkor a másik véglettel is érdemes lehet megpróbálkozni...

Legyél te a hangosabb!

Egy klasszikus tanács, de erősen megszívlelendő. Ha van néhány nagybőgőn esetleg tubán játszó haverod, akkor szólj nekik, hogy ebben a hónapban ne fizessenek a próbateremért, inkább járjanak át hozzád gyakorolni. Ki tudja még az is lehet, hogy a végén bevesznek az együttesbe cintányérozni vagy a kezedbe nyomnak majd egy triangulumot. Persze mennyivel üdvösebb lenne, ha a szomszéd sírva könyörögne, hogy inkább nem fejezi be a konyha átalakítást és vesz egy rezsót, csak hagyjátok abba, hát nem?!

giphy.gif

Keresd elő a régi noteszed!

Egy medve barátommal beszélgettünk erről a témáról, és megkérdeztem, hogy ő hogy vészelné át a mániákus felújító szomszédságát. Váll rándítva annyit felelt, hogy ő bizony előkeresné a fiók mélyéről és leporolná azt a bizonyos csajozós noteszét és sorra feltárcsázná Cindyt, Stellát meg Jessicát is. ;)

Ha nincs otthon végül is mit érdekli őt, hogy zeng a ház a szerszámok zajától. Közben még a lelki társát is megtalálhatja. Igazán ütős, "hogy találkoztatok" történet kerekedhetne belőle annyi szent. 

Hasonló logikán alakul a következő tuti tipp is...

"Mindig is ki akartam próbálni, de már okom is van..."

Ha neked is van olyan szabadidős, otthontól távol végezhető tevékenység, amit be tudnál helyettesíteni a mondatba, akkor nyert ügyed van. A futás közbeni fotózás új távlatokat nyithat meg előtted, de a pilóta leckék is remekül hangzanak. Vegyél példát az igen ember című filmről és vesd bele magad a kihívásokba! Egy a lényeg, hogy ne otthon fogadd a koreai nyelvtanárod, mert még kevesebbet fogsz érteni belőle, mint eddig. 

giphyd.gif

Inspirálódj háttér "zenére"

Az a fajta ember vagy, aki jobban bele tudja magát élni egy adott témába, ha közben a hangulat, a fények, a háttér zene, az illatok is stimmelnek? Ha így van, akkor nyisd ki a bejárati ajtód, és a beszálló por, zaj és szagok segítségével állj neki megtervezni a saját lakásod átalakítását! Nem is lehetne ihletadóbb környezet a szomszédban szilánkjaira hullott beépített szekrény megsemmisülésénél vagy a folyosóra padlón térdelő és fenékkel kitolató közben választékosan káromkodó szakinál.

Remélem ráismertél, hogy a fenti tanácsok egészséges szarkazmussal íródtak és szó szerint értelmezve nem épp a követendő példák sorát erősítik. A cél pusztán annyi volt, hogy mosolyt csaljunk az arcodra egy olyan bosszantó helyzet kapcsán is, mint a felújítási kellemetlenségek.

A kitekert tanácsok mélyére nézve próbáld meg kihozni a legjobban a helyzetből, vagy legalább elviselhetővé tenni magad számára! De mielőtt benzinért és gyufáért indulnál és megcéloznád a szomszéd lakását lebegjen a szemed előtt, hogy te is fogsz egyszer majd felújítani (vagy épp pont most lettél túl rajta).

Nincs nagyobb kincs, mint a jó szomszédi viszony egy társasházban élőnek! Kísérje közösségi életedet a béke és a megértés.

Ha tetszik ez a stílus hasonlóak a mi tollunkból például itt , itt és itt olvashatsz.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2019-08-25 14:51:40 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3115023014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CCnick 2019.08.26. 08:49:52

Következő posztnak javaslom:" Igy élje túl a szomszédod amikor te megint felújítasz"

szepipiktor 2019.08.26. 18:36:23

@CCnick: Pontosan.
Érezhető a szarkazmus a posztertől, de azért a leírtak, sőt maga a felvetés is full magyar!
Ha más akar valamit, dögöljön meg, ha én akarok, akkor meg mindenki viselje el.
Minden önkormányzat, minden társasház előírja a pihenőidőket, a hangos munkák legális időszakait.
Itt a hegyen is alap, hogy a fűnyírás szombat 18:00-ig. Vasárnap kuss.
Tehát a túlélés alapja, hogy a szomszéd ezt az időszakot betartja-e!?
Ha igen, akkor el kell viselni.

kiskutyauto 2019.08.26. 18:43:37

1000 Wattos motyót vettem erre az esetre... ha bekapcsolom (nem kell max hangerőre, jó kis technót... elég kb közép, mert a saját fülemre is és berendezésre is vigyázni kell), "hallgatom" kb 10 percet (persze leginkább úgy hogy átmegyek a másik szobába és bezárom az ajtót, halláskárosodás elejét veendő), aztán lehalkítom, de nem teljesen, hogy ne legyen biztos benne a kedves szomszéd hogy vége a bulinak.... megfigyelem csinálja-e még... ha igen, akkor újabb 10 percet wattzáport kap, ha elcsendesedett (és általában ez van, mert eléggé megszeppennek ilyenkor az idióták)... ha jön az ügyeletes öreglány pofázni, közlöm hogy előbb beszéljen a kalapáló flexelő ütvefúró kedves szomszéddal, én csak magamat védem ezzel tőle... ez a módszer egyébként azért is jó, mert amíg megy a bömbölés, addig a másik szobában jókat táncolok is... :D

CCnick 2019.08.26. 20:05:24

@kiskutyauto: mennyire überkirály vagy

Conyi 2019.08.26. 22:04:31

A szomszéd nem a barátod, hanem az ellenséged. Ha a kisujjadat nyújtod, leharapja a kezed. Én gitárosként könnyen oldom meg a problémát. Tudok én gyakorolni fejhallgatóval is, ha akarok. A kezdés éjfél. Ilyenkor a szólógitár nem alkalmas, mindenképp basszusgitárt kell elővenni. A nagy szinpadi alapot rá kell fordítani és közel tolni a problémás irányra és MEHET!!! 2-3 között ki szokták hivni a rendőrséget, de őket se nagyon érdekli. Ezek után hosszú időre csend lessz, viszont nem baráti a viszony a szomszédokkal. Valamit valamiért.

CCnick 2019.08.27. 19:33:58

@Conyi:" Ilyenkor a szólógitár nem alkalmas,"

Te se láttál még gitárt és gitárerősítőt közelről :))))
süti beállítások módosítása