Fókuszban a legkisebb helyiség

A WC felújítása lesz a következő nagy pont a listán? Valami csinos, modern, látványos megoldást szeretnél, de nem tudod merre indulj a hatalmas csempe, festék, kiegészítő, szaniter választék rengetegében? Tarts velünk és mi segítünk rátalálni arra a látványvilágra, ami leginkább tetszik neked!

wc_furdo_felujitas_inspiracio_design_megjelentes_atalakitas_otlet_csempe_festes_jarolap_5.jpg

Ha lakásfelújításra kerül a sor általában a fürdőszoba és a WC korszerűsítése ritkán marad ki. Ebben a cikkben most kimondottan a WC-vel fogunk foglalkozni és inspiráló fotókat hozunk az alapvető design kialakítására, de éles szemmel vizsgálva a képeket, dekorálási ötleteket is meríthetsz a válogatásból.

Régen el se tudták volna képzelni, hogy a fürdőszoba és WC ne kéz a kézben járva tökéletes harmóniában kerüljenek ki alakításra. Mondhatni egyfajta törvény volt, hogyha a fürdőbe sötétkék csempe és szögletes szaniterek kerültek, akkor a kis testvér sem úszta meg ugyan azt a "garnitúrát". Kellemes a szemnek ez a típusú összhang, így tökéletesen megértjük, ha valaki maradna ezen a vonalon, de jó ha tudod, hogy van választásod. 

wc_furdo_felujitas_inspiracio_design_megjelentes_atalakitas_otlet_csempe_festes_jarolap_7.jpg

Manapság egyre több helyen találkozni ennek a rendnek az ízléses megbontásával, így már nem kötelező érvényű minden részletében egységesre kihozni a két helyiséget. Néhány apró részlet megtartásával pl. válaszd a színt, a formákat, a csempe fazonját egységesre, a többi tulajdonságot pedig máris kedved szerint variálhatod. Az így kapott kicsit eltérő, de alapjaiban hasonló megoldás két összetartozó helyiséget fog eredményezni, ami végeredményében tökéletesen passzolni fog .

A bátrak és a lakberendezés világában komfortosan mozgók pedig nyugodtan próbálkozzanak az egymástól függetlenített fürdőszoba és WC megjelenések kialakításával.

A te kezedbe helyezve, hogy melyik úton kívánsz belekezdeni a lakásfelújításba mi most csak a WC-k látványvilágával foglalkozunk.

Fa és kő a kihagyhatatlan páros

Hatalmas a rajongótábora a fa és kő hatást keltő csempéknek és járólapoknak. A természetes hangulatot árasztó látványvilág, úgy tűnik egy megunhatatlan aduász, ha lakás felújításról van szó akár kerül valódi fa a helyiségbe, akár csak hasonmás.

wc_furdo_felujitas_inspiracio_design_megjelentes_atalakitas_otlet_csempe_festes_jarolap_4_1.jpg

Világos kontra sötét

A világos színeknek köszönhetően a WC tágasabbnak tűnik, mint amilyen, ez különösen kedvező tulajdonság, ha mini helyiségről van szó. A sötét színekkel már csínján kell bánni, de megfelelő kombinációban, erősebb fényekkel és eltalálva a tökéletes mennyiséget az eredmény magáért beszél.

wc_furdo_felujitas_inspiracio_design_megjelentes_atalakitas_otlet_csempe_festes_jarolap_2.jpg

Modern vs régimódi

Egyesek a  divatirányzatokat követve belevágnak egy merész WC kialakításába, míg mások esküsznek a régi idők eleganciájára. Sok múlik az adott ingatlan többi szobáján és a tulajdonos ízlésén is. 

wc_furdo_felujitas_inspiracio_design_megjelentes_atalakitas_otlet_csempe_festes_jarolap_3.jpg

A képeket tanulmányozva biztos vagy benne, hogy körvonalazódik benned, hogy milyen design szimpatikus vagy pont, hogy egyáltalán nem tetszik neked. Ha így van és sikerült közelebb kerülni a kiválasztott megjelenéshez, akkor a cikk elérte a célját.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2020-03-03 12:49:13 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7015501440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clemens 2020.03.04. 16:02:15

A képeket elnézve be kell látnom hogy tényleg tombol a nyomor Magyarországon.
Holnap reggel lehet hogy nem is tudom produkálni a terméket a korántsem íly trendi kis helyiségemben...
Egyébként felőlem bármilyen lehet, csak szőnyeg ne legyen benne, mert attól sikítok.

Örömhernyó 2020.03.04. 16:09:48

Csak álló WC-kagylóba tudok tojni. A falra felfúrt, a levegőben lógó buditól ideges leszek, rámjönnek világvége-gondolatok és a lét értelmetlenségének érzése hatalmasodik el rajtam. Szintén nem tudok szarni és hugyozni, ha törött üveg vagy cserepes növény van a látómezőmben.

Örömhernyó 2020.03.04. 16:13:32

@clemens: Ó igen, a szőnyeg engem arra sarkall, hogy hugyozás végén pár cseppet rárázzak. Aki szőnyeget tesz a klotyóba, az vagy büdösszájú ex-munkásőr és Kádár Jánosra szavazna (ha még élne) vagy komolyan molesztálták gyerekkorában az úttörőtáborban.
Valamint aki virágot, cserepes növényt tesz a fürdőszobába, WC-be, az mégis miben reménykedik?

lutria 2020.03.04. 16:38:18

@clemens: Egy szóval sincs leírva hogy ezek magyar lakásokban létező klotyók,-pl.a pinterestről való reklámfotók.

balogh z 2020.03.04. 17:34:38

Szőnyeget tartani csak akkor veszélyes a klotyóban ha olyan büdös parasztokat enged be oda az ember akik csak állva és közben helikopterezve képesek hugyozni. Nyilván az ilyenek kizárása esetén abszolút biztonságos. És praktikus is, mert hideg téli napokon nem hűl ki a lábad ha papucs nélkül szarsz.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.03.04. 22:16:53

Bidét beszereltetni az ülőke alá már mindegyik sznobnak büdös lett volna?

Örömhernyó 2020.03.05. 04:39:48

@wmiki: Igen, az ülőke alá beszerelhető, nemelektromos bidé szerelvény ma már alap kellene hogy legyen.
@balogh z: A szarás fél perc, aztán bidés vagy bidépalackos seggmosás törölközős szárítkozással együtt még fél perc. Ennyi idő alatt nem hűl ki a lábad, pláne miért mennél bárhova papucs nélkül.

Maxim Isayev 2020.03.06. 12:34:23

@balogh z: Férfiember állva pisál. Egyébként meg retyó felújításba férjen már bele egy piszoár is. A cserepes virágok, inspiráló feliratok (MÉGIS, MIT ÍRSZ KI????), gyertyagyűjtemény, giccses, balfasz képek, meg a plafonról lógatott 5 darab lámpa helyett.
süti beállítások módosítása