Rakjunk rendet a tárolóban!

Nagy a rendetlenség a garázsodban? Halmokban állnak a holmik és egyre nehezebb kiigazodni a káoszban, ráadásul a szabad, tárolásra alkalmas hely is fogytán van? Itt az ideje rendszerezni egy kicsit!

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_tipp_trukk.jpg

Legyen szó társasházi tárolóról, pincéről vagy garázsról az idő múlásával ráfér egy alapos átnézés, szanálás és rendszerezés.

Apró trükkök, látványos és praktikus megoldások, valamint a rend megőrzéséhez nagymértékben hozzájáruló ötletek következnek. Kezdetnek itt van három olyan költséghatékony tárolási mód, ami segít kihasználni minden szabad teret.

(A képeket kattintás után nagyobb méretben is meg tudod nézni!)

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_400_tipp_trukk_4.jpg

Vajon a tárolókban, mi foglalja a legtöbb helyet? Minek a helytakarékos tárolása okozhatja a legtöbb fejtörést? Hm, statisztikát ugyan nem találtuk a témában, de igyekeztünk leválogatni a lehetséges jelölteket.

Küzdelem a kábelekkel

Nálatok is megszállták a különféle kábelek a tárolót? Szinte már gordiuszi csomót alkotva hevernek egy ládába zárva? Sejtettem, pedig létezik praktikusabb mód is!

garazs_pince_tarolo_rendrakas_rendszerezes_szerszam_tipp_trukk_8.jpg

Drótszamár állomás

A tárolókban a legtöbb helyet a családi kerékpárok és a gyerekek két és négykerekű járművei foglalják, éppen ezért nem mindegy, hogy hogyan tárolod őket. Ha nem akarod, hogy egymásnak dőlve összegabalyodjanak a drótszamaraitok, akkor less el egy tetszőleges megoldást a lenti képekről.

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_tipp_trukk_4.jpg

Számtalan szerszám

Az évek során töméntelen mennyiségben tudnak felgyűlni a szerszámok, amiknek a tárolásán kívül a rendszerezése is kihívásokat támaszthat a barkácsoló tulajdonosnak. A legtöbbet használt daraboknak érdemes kiemelt figyelmet szentelni és még gyorsabban és könnyebben elővehető megoldást választani. 

(Ne felejts el kattintani a képre! ;) )

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_399_tipp_trukk_4.jpgEl az útból a létrával!

A létrát le lehet támasztani a fal mellé is, de van helytakarékosabb alternatívája is. Arról nem is beszélve, hogy így nem fog folyton eldőlni. (Részemről mondjuk a mennyezeti tárolást csak akkor választanám, ha van egy kisebb létrám, amivel elérem nagyobbakat. Kicsit ironikus nem? Akinek mondjuk nagy az otthoni választéka létrákból tökéletes lehet. )

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_tipp_trukk_2.jpg

Labdagyűjtő

Ha az évek során különféle sportokhoz tartozó kész labda kollekciót sikerült összegyűjteni, akkor készíts nekik egy pofás kis tárolót!

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_tipp_trukk_3.jpg

Apróságok tárháza

A hobbidtól függően az apróságok, kiegészítő kellékek ráncba szedése is sokáig tarthat. De hidd el megéri a rááldozott időt, ha utána te is a lenti képekhez hasonló eredménnyel büszkélkedhetsz majd.

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_37_tipp_trukk_4.jpg

Peca tanya

Ha van a családban egy horgász, akkor a horgászbotok észrevétlenül is el tudnak szaporodni. Ezek az eszközök megérdemlik, hogy ne csak a sarokba legyenek beszórva, hanem méltóképpen gondoskodj róluk! Mutatom hogyan:

garazs_tarolo_takaritas_rendszerezes_34_tipp_trukk_4.jpg

Parkolásban mester

A kocsival is szívesen beállnál a garázsba, de megy a milliméterek harca minden egyes beparkolásnál?Vajon hány centi van még mielőtt a kocsi eleje nekimegy annak a tárolóegységnek? Szoktál hasonló kérdéseket feltenni, miközben beljebb araszolgatsz a garázsba parkolás során?

Ez a mennyezetről lelógó teniszlabda turpis kis eszköz. Amikor hozzáér a szélvédő üvegéhez, mindig pont akkor kell megállítanod az autót a tökéletes parkolási helyhez, így nincs több veszekedés az anyósülésen utazóval a témában. (Persze csak akkor igazi segítség, ha precízen raktad fel. ;))

garazs_pince_tarolo_rendrakas_rendszerezes_szerszam_tipp_trukk_1.jpg

Úgy tűnik a rendrakást (és könyörtelen selejtezést) követően, minden kényelmesen befért a tárolóba. Hála a fenti tippeknek, évekig nem lesz újra gondod erre a helyiségre. Csak ne felejtsd el megőrizni a most kialakított rendet! Szép munka volt, gratulálok!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

8 komment
2020-05-13 12:32:15 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6415685422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UBI1889 2020.05.14. 20:34:42

(A képeket kattintás után nagyobb méretben is meg tudod nézni!)

Hát nem!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2020.05.14. 21:58:27

@UBI1889: Kattints rá, majd amikor beteríti a monitort, akkor jobbklikk - kép megnyitása új lapon, vagy oldalon.És utána válts oda.Elég nagy méretű lesz.
:-)

UBI1889 2020.05.15. 06:06:52

@geegee:
Sajnos nincs monitoron...
;)
De mi ez a Ferrari jel?
Miért nem Lamborghini?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2020.05.15. 11:44:59

@UBI1889: ???
És akkor min nézed a netet, újságon?
:D
A monitort úgy értsd, hogy képernyő.
Igazad van, lehetne Lambo is, meg akár BMW is...
Egyébként meg ez nem Ferrari jel, hanem Volvo, mert hogy az egy jávorszarvas.

házmestermedve 2020.05.15. 13:01:48

@UBI1889: Hahó! Ha közvetlenül a böngésződben nyitod meg a cikket, akkor rákattintva mobilon is megnézheted nagyban, de lehet, hogy te az Indexen találtál rá a cikkünkre és ott a saját felületükön nyílt meg, ott pedig nem műxik! ;) Gyere át az oldalunkra, egyébként is érdemes körülnézni a többi cikk között is!

házmestermedve 2020.05.15. 13:01:49

@UBI1889: Hahó! Ha közvetlenül a böngésződben nyitod meg a cikket, akkor rákattintva mobilon is megnézheted nagyban, de lehet, hogy te az Indexen találtál rá a cikkünkre és ott a saját felületükön nyílt meg, ott pedig nem műxik! ;) Gyere át az oldalunkra, egyébként is érdemes körülnézni a többi cikk között is!

UBI1889 2020.05.15. 13:41:16

@házmestermedve:
Igen, az Index-ből jöttem át!
:)

UBI1889 2020.05.15. 13:43:21

@geegee:
Szia!
Telcsin.
Bocs a Volvo-ért...
süti beállítások módosítása