Vezesd le a feszülséged a társasházon!

Felbosszantottak a munkában? Tele vagy feszültséggel, amit jó lenne kiadni magadból? Nincs is erre jobb hely egy társasháznál!

stressz_feszultseg_vicc_humor_tarsashaz_rongalas_vandalizmus.jpg

Már a reggel is pocsékul indult, hiszen elfogyott otthon a kávé, aztán jött a dugó melóba menet és még a főnök is épp téged talált meg? Ismerős a szitu? Az ilyen esetekre van a társasházi lépcsőház! Tökéletes színtere a feszültségoldásnak. Ha nem tudod hol kezd a napi stressz levezetést most eláruljuk!

Kaputelefon

Be sem kell lépned a társasház lépcsőházába máris ott az egyik legjobb alany: a kaputelefon! Már megint volt pofája a te hívódat megnyomni a szórólapos srácnak, a gyerek meg egyből rázendített, az asszony meg ezért neked sipítozik? Hát nem tudja a bolond, hogy nálatok pont ilyenkor van a délutáni alvás időszaka?! Vigye el az ördög, meg a kaputelefont is! Ragasztózd be a gombokat, ezzel se lesz több gond!

giphy.gif

Bejárati ajtó

Hát nem megint becsukta a bejárati ajtót valami mocsok?! Mit nem lehet ezen megérteni, hogy a bevásárlást cipelve a fene se akar még kulcsot is keresni, meg egyébként is tele van a keze szatyrokkal. Ha végre nyitva hagynák az ajtót, akkor elég lenne lábbal egy nagyot belerúgni és máris be lehet jönni kényelmesen.

Mi, hogy betörők meg a hideg is bejön? Ugyan már, Brutusz bármelyik nyikhaj nyakát lazán átharapja, aki megpróbálja nálad átlépni a küszöböt, próbálja csak meg, gyerünk! A hidegen meg nem kell parázni Julcsi éppen eléget fűt alattad, hogy neked is kellemes meleg legyen. Nincs is semmi gond, kivéve a hidraulikus ajtóbehúzót. Az még mindig felesleges, jobb nélküle az élet majd belátják...

Postaláda

Keresve se találnál jobb célpontot. Amúgy se látsz a vörös ködtől a Béla meg épp ma írta ki vadiúj cetlire a DR. rövidítést a neve elé? Mit játssza itt az eszét? Miért nem jó a régi cédula áthúzva? Egyébként is felesleges papírpazarlás az anyukája úgyis minden lakónak napjában 50-szer elmeséli a nagy újságot, már a szomszéd megyében is mindenki hallott róla, nem kell kiírni. Szóval szépen el kell tüntetni a névkiírást. De akkor már miért állnál meg egynél, nem igaz? Kapard le, vésd össze, satírozd ki mindenki nevét legalább a postásnak is főhet a feje, úgyis mindig rossz helyre dobálja be a leveleket, legalább már kifogása is lesz!

Na most már jobban érzed magad? Sejtettem, hogy ennyi nem lesz elég, épp hogy hozzákezdtünk az idegeid megnyugtatásához, haladjunk is tovább...

Faliújság

Tessék, te előre megmondtad, hogy a Manyiéknál nem lesz kész a konyhafelújítás 2 hét alatt, de azért az már mégiscsak nonszensz, hogy 3 nappal is meghosszabbítják, egész biztos direkt csinálják. Élvezik a flex hangját! Mik ezek, vademberek ennyi lármával? Először írj nekik egy nyomdafestéket nem tűrő választ az elnézést kérő kiírásuk aljára, hogy tanulják meg hol a helyük.

Utána szaggasd le a többi papírt és összegyűrve hajítsd le a földre, így tuti nem kerüli el a figyelmüket, ha erre járnak legközelebb. Egy jól irányzott tépéssel "ki is egyenesítheted" a faliújságot elvégre a modern lakberendezés szerint a vízszintes már nem menő, tudatlanok.

Lámpák

Nézd csak! Mennyi bogár gyűlt össze a lámpabúrák alján, hihetetlen. Hát senki nem képes takarítani ebben a társasházban? Nem csoda, hogy ilyen sötét van itt mindig, amikor télen hazaérsz. Puff neki! Na erre lámpára se lesz többet gond, az üvegszilánkok meg maradjanak csak ott intőjelnek, mert különben soha nem lesz itt rend.

Legközelebb hamarabb kell búrát takarítani és a körtét is tüstént cserélni kell, amint kiég, nem pedig csak órákkal később.Lusta banda, ebből majd  tanulnak!

cat-g53d4ec5d5_640.jpg

Lift

Nini, hát csak ideért ez a lomha dög. Hogy itt milyen sokat kell várni, rémes. Ráadásul beszállás után sem halad elég gyorsan. Idegőrlő ez a várakozás és még unatkozol is. Hát 2 perc nem elegendő idő a tehetséged kibontakoztatására, de azért Picasso művészetét még így is, simán kenterbe vered, azzal a nem kis méretűre skiccelt hímtaggal.

Nem kellenek ehhez olyan flancos eszközök, mint ecset meg vászon...minek? Ott a kulcs meg a lift frissen mázolt belső fala. Amúgy meg a te befizetett közös költségedből (is) lett kifizetve a festés, akkor meg jogod van használni. Reklamálásnak nincs helye, nem vett igénybe az alkotásod a teljes tér 1/40-ed részénél nagyobb helyet, szóval még folytathatod is a jövő héten, mert ezért itt te fizettél, téged illet.

Lábtörlő

Ezt nem lehet elhinni! A szomszéd Pityu lábtörlője megint 4 centivel belóg a te területedre... Hányszor kell még lehajítanod a lépcsőkorláton át, hogy a földszinten keresgélve végre rájöjjön, hogy eleged van a birtokháborításából, mert ez igenis már ez a kategória.

Szíved szerint jól bevágnád a bejárati ajtódat magad mögött, hogy a lépcsőházban is potyogjon a falról a vakolat, de azért azt már mégse...Elvégre itthon vagy, megérkeztél haza, ez már a te tulajdonod, csak nem fogod egy hecc kedvéért tönkretenni? Okosabb vagy te ennél.

A fenti írás természetesen humoros célzattal készült és szöges ellentétben áll mindazzal, amit egy jóérzésű és felelős társasházi medve elfogadható viselkedésnek tart.

giphykkkklk.gif

Ha feszült vagy inkább menj el egy kemény edzésre és sportolj valamit meló után! A társasház közös érték, vigyázzunk rá közösen!

Ha tetszett a cikk olvasd el korábbi írásainkat is szarkasztikus stílusban itt, itt és itt!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

 

komment
2021-11-11 13:38:39 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8816752700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.11.12. 22:21:26

na meg a köszönés, nehogymár, a sok paraszt mit képzel magáról!

Örömhernyó 2021.11.13. 09:39:41

@éppnászos: Köszönni vidéki szokás. Sőt, anyámék falujában még be is szóltak az öregek a ház előtti padról, hogy túl rövid a szoknyája a 19-20 éves lanynak (60-as évek vége, amikor a mini volt a divat). Biztos azért siet a vonathoz, mert a szeretőjéhez megy.
Ha ilyen inzultusok után anyám nem köszönt vissza, akkor meg beköpték az apjának, hogy milyen dolog ez...

Minél nagyobb helyen él az ember, annál kevésbé köszönnek egymásnak az emberek utcán, társasházban.

Én is vidéki megyeszékhelyen nőttem fel, utcán nem volt idegeneknek köszönés, de házban igen. Budapesten ez sincs, nekem is furcsa volt elsőre, de aztán rájöttem, ez a normális.

Amerikában is teljesen más Texas (köszönnek, mosolyognak) meg Los Angeles és New York (ahol átgázol rajtad a másik, még a szemkontaktus is agressziót jelez, nemhogy egymáshoz szólna két idegen ember).

2021.11.13. 15:30:52

@Örömhernyó: kb. igen, de igazából az utóbbi években épp jobbak a tapasztalataim. inkább csak a fiatalabbaka "tűnnek" bunkónak, de szerintem egész egyszerűen nem tudják, hogy köszönjenek (sőt, szerintem - már - azt sem, hogy a nem saját korosztályukkal, hogy kell beszélni :)

Örömhernyó 2021.11.13. 16:14:26

@éppnászos: Amikor én gyerek voltam, nekem mindenkinek kellett köszönnöm, mert elvárták tőlem. Rettenetesen stresszes dolog volt, mert sose tudtuk kivel talalkoztunk már, neki hogy kell köszönni, persze előre kellett köszönni, mert a gyerek, fiatalabb köteles észrevenni és tiszteletet adni az idősebbnek. Egyszer sima csókolommal mertem köszönni, az nem volt jó, mert az bunkósag, helyette kezét csókolommal kellett volna. Aztán ahogy nő a gyerek, a csókolom, kezét csókolom kellemetlen lesz. De nőnek Jó napot kívánokkal mifelénk tilos volt köszönni! Jó napot meg magában elfogadhatatlan, kell mellé a kívánok, de csak férfiakkal szemben szabad használni ezt.

Amikor bejött az időjárásjelentőktől átvett Szép napot! köszönés, mi szörnyűlködtünk, hogy ez mekkora hülyeség.

Anyám tizenévesen Csókolommal köszönt egy idősebb férfinak, erre az elkezdett bunkózni, hogy a seggét csókolja meg. Ez a magyar vidék.

Amikor az udvariasság elvárássá merevedik, akkor az már nem udvariasság.

2021.11.13. 17:48:37

@Örömhernyó: igen, nálunk is ez volt a divat a faluban, hogy inkább midnekinek köszönni, abból baj nem lehet. nálunk akkor a csókolom mindenkinek, ill. most már csak nőknek, férfiaknak a 'kívánok és az 'a jónapot bőven megteszi

én magam anniyra "köszönős" lettem, hogy Pesten sem okoz probámát, ha épp olyan kedvem van akár vadidegennek legalább biccentetni, v. elmormolni valamit, és - akát itt a 8-ban - a legtöbben valamit vissza is mormolnak, biztos ami biztos alapon

ami idegesítő (nekem), amkor ráköszönsz, és néz mint a birka - olyankor néha mondok valamit, erre a legtöbb egyből köszön :)
süti beállítások módosítása