3 klassz vendégpapucs, amit saját kezűleg is könnyen elkészíthetsz

A nyári hónapokban csak ritkán kérnek a hozzám érkező vendégek papucsot, de így a hidegebb idők beköszöntével bizony már szívesen elfogadják. Mivel az itthoni vendégpapucsok kezdenek elhasználódni, gondoltam meglepem őket néhány házi készítésű darabbal.

papucs_keszites.jpg

Először arra gondoltam, hogy beszaladok egy közeli boltba és gyorsan veszek néhány vendégpapucsot és a probléma meg is van oldva. Még szerencse, hogy előtte felnéztem a netre és külföldi oldalakon találtam olyan képes leírásokat, amiket követve még nekem sem jelenthet gondot az elkészítésük. Gondoltam megmutatom nektek is, hátha szívesen kipróbálnátok őket ti is.

Első papucs

Valószínűleg a "nem kell túlbonyolítani" jelige szem előtt tartásával állt neki a készítő, mégis fantasztikus lett. Hála ennek a képsorozatnak, amit megosztott róla minden oldalról megcsodálhatjuk. Annyira népszerűvé vált a diy oldalak körében ez a fazon, hogy rengeteg helyen szembejött velem a világhálón.

vendegpapucs_keszites_hazilag_1.jpg

Meglehetősen szűkszavú leírás is elég hozzá, hiszen a képek szerencsére elég egyértelműek ráadásul egy roppant egyszerű darabról van szó.

Az anyaga lehet bőr vagy filc is, amelyik szimpatikusabb vagy nehézségek nélkül beszerezhető a környék hobbi boltjaiban.

vendegpapucs_keszites_hazilag_3.jpg

Itt pedig egy nagyon jó kép van arról, hogy hogyan érdemes helytakarékosan eltenni a különböző lábméretre tervezett vendégpapucsokat, úgy, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalják.

vendegpapucs_keszites_hazilag_4.jpg

Valószínűleg a képen szereplő mennyiség a legtöbb háztartásban több mint elég, de vendégpapucsból 3-5 különböző méretű azért jó ha van otthon.

Második papucs

Most következő papucs nemcsak minta és színhasználata miatt tűnik keleti beütésűnek, de az eredeti blog, amin megjelent valóban számomra olvashatatlan nyelven, talán kínaiul íródott. Természetesen ha te más anyagból és színekből készítenéd el, akkor lehet tompítani ezt a hatást, kinek hogy tetszik.

Szóval ha ezt a fazont választod, és ügyes leszel, pont ilyen lesz a végén a te vendégpapucsod is:

hazipapucs_keszites_hazilag_diy_2.jpg

Ennek a papucsnak az anyag szükséglete attól függ, hogy te miből szeretnéd elkészíteni a papucsodat és szeretnél-e rá valami aranyos dekorációs elemet vagy nem.

De készülni kell:

  • az alsó rész anyagával (a földdel érintkező aljával és a talpadhoz érő felső résszel is)
  • a pánt anyagával (ami ezen a képen megegyezik a talpadhoz érő rész anyagával, de persze te választhatsz más színt vagy anyagot is)
  • szegéllyel
  • dekorációs elemmel
  • papírral, ollóval, varrógéppel (a készítés folyamatához)

Az anyagfelhasználás pontos folyamatáról pedig annyira alapos képsorozatot kaptunk, hogy a szavak szinte már feleslegesek.

hazipapucs_diy_keszites_11.jpg

A felső pánt elkészítését is gondosan végig fotózta a készítő.

hazipapucs_diy_keszites_2.jpg

Utolsó lépésként a talp és pánt összeillesztése következik. Hatalmas elismerés nemcsak a papucs megálmodásáért, de a részletes folyamat dokumentálásért is.

collage.jpg

Ebben a papucsban az különösen imádom, hogy 1-2 cipőméretet rugalmasan le tud fogni hála a nyitott orrának. Éppen ezért ebből a kialakításból elég kevesebbet is otthon tartani, értelemszerűen ez erősen függ attól is, hogy átlagosan hány vendéget szoktál fogadni. 

Harmadik papucs

 A harmadik fazont egy anyukának köszönhetjük, aki a kislányát szerette volna megóvni a hideg burkolatoktól és a felfázástól.

papucs_keszites_hazilag.jpg

A három papucs fajta közül ez a legmelegebb. Bár első látásra bonyolultnak tűnhet az elkészítése, igazából egyszerű, csak többet kell vele foglalkozni, mint a fenti kettővel.

vendegpapucs_diy.jpg

Most jön a trükkös rész, a felső rész előkészítése. Szerencse, hogy a képek magukért beszélnek.

vendegpapucs_diy_2.jpg

Már közel a cél. Jöhet a részek összevarrása, némi cuki pom-pom rá és kész is van. A dekoráció nem kötelező, de valljuk be, hogy feldobja az összhatást.

vendegpapucs_diy_3.jpg

Ezekkel a vendégváró lábbelikkel biztos le tudod majd nyűgözni a legközelebb hozzád érkezőket. Én már csak azt nem tudom melyiket válasszam. Jaj nem lesz könnyű a döntés. Te melyik mellett tennéd le a voksod?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2018-10-18 11:13:07 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7914297667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása