Bosszantó liftreklám, de nem úgy ahogy elsőre gondolnád!

Ha van utáljuk a reklámokat, ha nincs hiányérzetünk van. liftreklam.jpg

A legtöbb társasházban a liftben található plakát formájában reklámfelület, amit néhány hetente cserélni szoktak az illetékesek. Kb. ennyi az az idő, ami alatt teljesen ráun az ember az adott hirdetési válogatás nézegetésére és már a rajta szereplő akciók és programok is elavulnak. Ebben a témában érkezett hozzánk egy olvasói levél, ami magán a konkrét problémán túlmutatva azt is feszegeti, hogy vajon mennyire vagyunk közönyösek a saját élőhelyünkkel kapcsolatban.

"Kedves Házmestermedve!

Egy talán mások számára meglepően kicsi ügy miatt írok levelet, engem mégis egyre jobban zavar. A társasházban ahol lakom, a liftben mindig is volt egy poszter méretű reklám, amit fel-le liftezés közben lehetett böngészni. Én sem mondanám, hogy ez volt az elsődleges hírfelület az életemben, de félelem elűzésnek/ figyelem elterelésnek pont megtette, az egyébként hosszúnak tűnő liftezés közben (Elfog a pánik, ha eszembe jut, hogy egyedül beszorulok a liftbe, de ez már más téma).
Viszont észrevettem, hogy jó ideje nem frissítik a liftreklámot (több mint fél éve). A közgyűlésen kiderült, hogy a liftreklámért felelős cég végleg befejezte a tevékenységét és nem óhajtják sem tovább gondozni, sem eltávolítani a korábban kihelyezett reklámanyagaikat. És itt abbamaradt a történet. Mintha szó szerint a senki földjére tévedtünk volna, a közöny az ügyben már-már rémisztő.
Nincs újabb cég, aki átvette volna a feladatot, a közös képviselő nem szedeti le a rég elavult hirdetést (Csak arra tudok gondolni, hogy nincs mögötte lefestve a lift belső fala vagy szimplán lusta megtenni, lényeg, hogy nem csinál vele semmit). Mindössze annyi történt, hogy a reklámarcok valamelyik szomszéd jóvoltából néhány hónap után gazdagodtak egy kacér bajusszal és néhány felirattal. Már írtam egy másik reklámozással foglalkozó cégnek a városban, hátha átvennék a környéket, de nem tudom végül felkeresték-e a közös képviselőnket, de látható eredmény továbbra sincs.
Nap-nap után azzal szembesülni, hogy mi már egy ilyen elhanyagolt, élettérben élünk és ezt nemcsak elfogadjuk itt élőként, de többen észre sem veszik, lelombozó. Egyre jobban utálom a liftreklámot és a liftezést (jó eddig se volt a kedvencem), mert folyamatosan arra emlékeztet, hogy a kit érdekel világában élünk, amiből nincs hasznunk, azzal nem törődünk.

Köszönöm, hogy megírhattam. Kamilla"

liftreklam_2.jpg

Kedves Kamilla minden társasházi téma fontos, akár picinek tűnik első látásra, akár nagyobb volumenű! ;) Csodálatos dolog, ha valaki törődik a részletekkel, odafigyel a környezetére és igyekszik azt jobbá tenni.

Leveledből számomra nem derült ki egyértelműen, hogy végül közvetlenül, erről a témáról beszéltél-e a közös képviselővel vagy sem, de első körben mindenképp azt javasolnám, hogy keresd fel (megint) és beszélj vele a problémáról. Elképzelhető, hogy a háttérben már zajlanak az egyeztetések, hogy a liftreklám ügye megoldódjon, csak lassan őrölnek a kerek és még nincs látható eredménye. Valószínűleg eltávolításkor tényleg festésre szorulna a mögötte lévő fal és még csúnyább lenne, ha felújítás előtt jóval levennék a falról, de az is lehet, hogy közben jelentkezett egy új reklámcég, aki folytatná, ami félbeszakadt.

Ha szívesen foglalkoznál egy kicsit a témával, már pedig a leveledből úgy tűnik igen, akkor mi lenne, ha egy ideig te gondoskodnál a liftreklám felületéről? :) Gondolok itt arra, hogy válassz valami szép képet vagy böngészhető tartalmakat pl. rejtvényfejtés, viccek, mondások, versek, helyi hírek stb. és a közös képviselővel egyeztetve te cserélgesd a reklám posztert! A többi lakó bizonyára hálás lenne az erőfeszítéseidért, akár kimondják hangosan, akár csak némán ismernék el a munkádat.

Remélem hamarosan eltűnik a régi, lejárt reklámposzter és sikerül megoldást találni.

Ha neked is van egy érdekes társasházi témád, történeted vagy kérdésed akkor ragadj billentyűzetet és írj nekünk levelet.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2022-01-31 13:18:05 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr616823784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása