Környezettudatos ajándékcsomagolási technikák

Aki környezettudatos életet él szívesen csomagolná a karácsonyi meglepetéseket is ennek jegyében. De vajon megoldható? Hát persze, méghozzá több módon is!

kornyezetbarat_karacsonyi_csomagolas_diy_kornyezettudatos.jpg

A mindennapokat környezetóvó mentalitással élni, gyakran kihívásokkal teli. Az olyan a karácsonyi teendőlista végén kullogó tételekhez, mint az ajándékok környezetbarát becsomagolásához már elkötelezettség kell.

Pedig bárki számára könnyen megvalósíthatók, mert ebben az esetben inkább kitalálni, semmit megcsinálni a nehéz. Éppen ezért mi most megmutatjuk milyen lehetőségekből válogathatsz, ha nem szeretnéd feladni a környezettudatos gondolkodásmódodat ebben a kérdésben sem. :)

A király új ruhája

Hát csomagolásnak még jóindulattal is nehéz nevezni a "pucér" ajándékok verzióját. Ez pont az aminek hangzik, amikor a meglepetéseket nem feded el és "csak úgy" csupaszon adod át őket. Kétségtelen, ez az egyik legbolygóbarátabb döntés, de valljuk be sokat ront a meglepetés élményén a kibontás izgalmát mellőzve, de ez is lehetőség.

Újságpapír borítás

Ha már az egész család kiolvasta a magazint add tovább csomagolás formájában! Még egy aranyos vajon mi lehet a csomagban a borító alapján játék is kerekíthető belőle a fa alatt, ha tematikus újságba csomagolod a karácsonyi meglepetéseket. ;)

7b7432583f2adb741d8341795401d81c.jpg

Ehető rejtek

Nem minden meglepetés passzol ehhez a csomagoláshoz (hiszen az ajándék épségére és a borítás ehetőségére is figyelni kell), de ha megoldható így, akkor tuti leesik mindenkinek az álla, hogy milyen ötletes vagy!

Készíts mézeskalácsot és annak a közepébe csempészd bele az apróságot, amit előtte kiválasztottál. Torkos rokonoknak kimondottan ajánlott módszer! :)

Ajándék régi köntösben

Kinőtte a gyerkőc a kedvenc pizsamáját? Kiszakadt a térdén a farmer vagy kiszedhetetlen pecsétes lett a pulcsi ujja? Semmi gond, a rozzant részeket mellőzve tökéletes alapanyagok a régi ruhák és lakás textilek, a karácsonyi ajándékok átadásához. Pihe-puha borítást biztosítanak az ajándékoknak és még jobban is védik a kincset a szokásos csomagolópapíroknál.

56553723ebe2348df4be3c4e77a83e32.jpg

Fában az élet

Nézheted a témát olyan szemmel is, hogy olyan csomagolást adsz, ami utána sokáig megmarad és praktikusan használható. Legyen az egy faládika, bambusztároló vagy egy fonott kosár. Ebben az esetben már maga a csomagolás is egy ajándék, csodálatos kivitelben.

Háztartási újrahasznosított csomagolópapír

Ha esetleg a címből nem ugrott volna be, arra a barna színű papírra gondolok, amire lehet aranyos figurákat rajzolni, kedves feliratokat írni vagy fenyőágat ragasztani a mesébe illő burkolatért. Kreativitásodat egy ilyen egyszerű alapra a legkönnyebb kifejtened és megmutatni, hogy mi lakik a szívedben, amikor a szeretteidre gondolsz.

e653e3bf393adc1d42b117ee3d5e0cae.jpg

Cipősdoboz karácsony

Bizonyára hallottál már a karácsonyi küldj egy cipősdoboznyi boldogságot egy rászoruló gyereknek kezdeményezésről, de függetlenül attól, hogy mi már évek óta gondolunk ilyen formában is a bocsokra, most nem erről akartam írni...

Hanem a cipősdobozról, mint tökéletes csomagolási ötletről. Persze ne legyen koszos és főleg ne büdi a doboz, amikor beleteszed az ajándékba szánt szappant vagy datolyaválogatást, mert az úgy nem tuti. De különben egy színes zsineggel összekötve nagyon is pofás végeredményt lehet rittyenteni belőle kézügyesség nélkül is.

e7fca670e20d5851e726a543b2fff363.jpg

Befőttesüvegnyi csillogás

Ha a választott ajándékod befér egy kifogyott befőttesüvegbe, akkor nyert ügyed van. Létezik ám 5 literes üveg is, csak úgy mondom, bár ahhoz már tekintélyes mennyiségű kovi ubit kell lenyomni. ;) Rajzolj rá valamit, köss egy szalagot a kupak köré vagy keress környezetbarát matricát és azzal dobd fel az átlátszó borítást. A tetőt se felejted el, mert így a megajándékozott is tovább hasznosíthatja karácsony után.

Fűből dísz borítás

Ne csodálkozz, nem gépeltem el! Bizony létezik kaszált fűből készül karácsonymintás csomagolópapír és dísztasak is azok számára, akik környezetttudatos, de mégis a jól megszokott látványvilágra törekszenek. Mivel a levágott fű egyébként a hulladékban végezné, szép teljesítmény, hogy mi azt gyönyörű csomagolásként újra viszontláthatjuk. Fű illata viszont nincs, ami lehet jó és rossz hír is.

Egy barátunk bukkant rá egy papírboltban a csomagolópapír fajtájára, de kis keresgélés után a neten is lehet találkozni vele például itt.

kepkivagas.PNG

Azt talán még nem említettük, hogy ezek a módszerek:

  • nemcsak jók a bolygónak
  • de látványosak, teret engednek a fantáziádnak
  • gyorsan elkészíthetők
  • és ráadásul a legtöbb esetben olcsók/ingyenesek is

a hagyományos csomagolópapírhoz és ajándéktáskákhoz viszonyítva.

Ha eddig a klasszikus csomagolópapírt részesítetted előnyben, akkor idén próbáld ki a fenti technikák egyikét és egész biztos nem fogsz csalódni. Legyen boldog és környezetbarát az ünnep!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2021-12-16 20:28:49 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4016785556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2021.12.18. 05:19:38

Most a csomagoló anyag az új mumus :). Biztos ennek a hiánya menti meg majd a Bolygót. LoL
süti beállítások módosítása