Ilyen egy otthon egy keskeny háromszögben...

Az emberek elképesztő helyekre is képesek komfortos otthonokat létrehozni. Most egy nem mindennapi, háromszög alakra emlékeztető lakóotthonba pillantunk be.

szokatlan_rendkivuli_epiteszet_keskeny_telek_csaladihaz.jpg

Folytatjuk hihetetlen házak cikk sorozatunkat, ahol ezúttal egy panellakás méretű, kívülről keskenynek és mininek tűnő, belülről mégis élhető házzal ismerkedünk meg, amit a House in Horinouchi néven emlegetnek, azaz a Horinouchi Háznak.

A helykihasználás és a kreatív építkezés nagy mesterei közé tartoznak a japánok, akik ezúttal sem hazudtolják meg magukat és egy első pillantásra reménytelennek tűnő telekre rittyentettek egy csodás otthont.

Kota Mizuishi építész a ház megálmodója, aki a Mizuishi Architect Atelier cég zászlója alatt bontakoztatja ki tehetségét. Adott volt egy meglehetősen picike és nem épp ideális formát képviselő, háromszög alakú, folyópartra néző telek Tokyo nyugati részén, amire egy család otthonát kellett felhúzni.

horinouchi_haz_hihetetlen_hazak_18.jpg

A két szintes, fa szerkezetű ház, 55 négyzetméteres alapterületű lett. A lakás kialakítása a leendő gazdái egy házaspár és egy kislány igényeihez lett kialakítva.

A földszinten egy főleg tárolásra szolgáló előszobán/belépőn kívül, egy hálószoba és fürdő+WC is helyett kapott. 

(Kattints a képekre, ha még alaposabban körbenéznél! ;) )

A felső rész egy lépcsővel közelíthető meg, ahol egy nappali, étkező és egy konyha található, egy szabad felhasználású szobával.

Az egész házat pedig egy tetőtéri loft koronázz meg, ahol a gyerkőc játszhat.

horinouchi_haz_hihetetlen_hazak_11.jpg

Bár a terület igencsak csöppnyi, az okosan kialakított házszerkezetnek köszönhetően, egy részben fedett kocsi parkolóhely is befért az "udvarra". Ja erkély is van, azt említettem már?

A ház 2011-ben készült el és 15,500,000 yenbe (kb. 41,5 millió forintba) került.

Természetesen mint minden otthonnál, itt is kompromisszumokat kellett kötni, de azt hiszem kijelenthetjük, hogy a végeredmény mesés lett. Folyóparti ház kilátással, erkéllyel, a szükséges szobákkal, tetszetős belső térrel és sok természetes fénnyel és nem kevés fantáziával.

Remélem élveztétek a körbejárást! Hamarosan újabb hihetetlen lakóotthonokba kukucskálunk be. :)

 Az álomszép fényképeket Hiroshi Tanigawának köszönhetjük! A cikkhez felhasznált oldalak:1, 2, 3, 4

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2022-02-09 12:51:05 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9917338412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása