67 kreatív karácsonyfa, amihez nem kell fenyő

A karácsony egyik jelképévé vált a karácsonyfa, ami általában valamilyen fenyő fajtából kerül ki. Mit lehet tenni, ha nem szeretnél, vagy nem tudsz hagyományos fát állítani? Szükséged lesz egy kis inspirációra, kreativitásra és elszántságra.

befunky_collage0.jpg

Persze a lakás éke továbbra is maradhat a nappaliban álló (mű) fenyő karácsonyfa, ha arrafelé húz a szíved, de ki mondta, hogy egyetlen karácsonyfánál nem lehet több egy lakásban?!

Nassolnivaló karácsonyfák

Emlékszel, amikor gyerekkorodban kilopkodtad a szaloncukrot a papírjából és hagytad üresen továbbra is ott lengeni a fán? Hát azóta felnőttél szóval most már szaloncukor helyett már kávét, sört vagy bort is csenhetsz a fáról, persze csak ha abból készíted.

Ez történik ha éhesen akarsz összerakni egy egyedi karácsonyfát. Én szóltam.

A nagyobb kép méretért kattints, a képre.

befunky_collage.jpg

Minimális helyigényű darabok

Neked is szokott olyan érzésed lenni, mintha karácsony környékén összement volna a lakás? Egyszerűen semmi nem fér el, és nem találsz egy talpalatnyi helyet, hogy felállítsd a fát? Na akkor ezt a megoldást neked találták ki.

Lógatott karácsonyfák

Ha félsz, hogy a kutya vagy a rohangáló gyerkőcök feldöntik a fát, akkor inkább lógasd fel a mennyezetre. Igazán különleges kivitelezés, és még a fa alatti ajándékoknak is bőven lesz helyük.

befunky_collage3.jpg

Vérbeli könyvmolyoknak

Ha sok a könyv otthon, vagy szeretsz origamizni akkor papírra fel, és jöhet az új hullámú karácsonyfa! És még a tűlevelet sem kell szedegetned a zoknidból, ami külön jóhír. A porszívód tuti hálás lesz érte, ha ilyen fenyőfát állítasz idén.

befunky_collag2e.jpg

Mesterséged címere

Szép hagyomány a munkahelyeken is állítani egy fácskát. Ha megszáll az ihlet, akkor használd fel a munkátokra jellemző eszközöket, hogy igazán egyedi fát alkoss. Meglátod nemcsak a ügyfelek, de a főnököd elismerő pillantásait is bezsebelheted majd, hogy a duzzog helyett, hogy idén neked kell az ünnepek környékén bent lenned, inkább kedveskedsz a többieknek.

A gond csak abból lehet, ha a cipőboltban valaki pont azt papucsot akarja megvenni, amit feltettél csúcsdísz gyanánt a kupac tetejére. Szóval gondold át alaposan, nehogy idő előtt szét kelljen szedned a műved.

Ha viszont elszánt hobbi gyűjtő vagy, akkor a féltve őrzött kincseidből is készíthetsz otthonra egy ezekhez hasonló szuper kreatív műalkotást, csak vigyázz, hogy ne sérüljenek meg az alkotóelemek.

Nem fenyő, de mégis fás

Amikor az utolsó pillanatban jut eszedbe, hogy mindent beszereztél, megvettél, kiválasztottál csak a fenyő marad ki, de már esélytelen bárhol fához jutni és fa nélkül mégsem tudod elképzelni az ünnepet?

Semmi probléma mások is jártak már így, nézd meg ők hogy oldották meg. Bár van olyan amelyiket inkább az angol humorista,- Mr. Bean-, otthonában tudnám elképzelni, de becsülendő az igyekezet.

Újrahasznosítás mesterfokon

Újrahasznosítani nagyszerű dolog, de mielőtt a szelektívbe dobnád a dolgaidat vegyél példát  a zöldekről, akik még a nejlon zacskókból is képesek karácsonyfát varázsolni. Nézz szét otthon és építs saját fácskát!

De aztán ne felejtsd el megmutatni nekünk facebookon is a végeredményt!

befunky_collage4.jpg

És még több ötlet...

Most már elhiszed nekem, hogy bármiből lehet karácsonyfát (össze)álltani? Csak az a fontos, hogy ránézésre is hasonlítson rá, vagy legalább egy baráti activity keretében rájöjjenek a barátok a helyes megfejtésre. ;)

Végezetül fogadjátok el ezt a kis fenyőt, amit én csináltam nektek, hogy általa is Boldog Karácsonyt Kívánjak Nektek, Kedves Medveolvasók!

Remélem, hogy tetszeni fog, mert nagyon lelkesen készítettem. :)

640-es.png

Karácsony után vissza jövök és ott folytatjuk, ahol most abbahagyjuk. Addig is hatalmas, bordaropogtató medveölelést küldök mindenkinek, és csodálatos pillanatokat a családotok és szeretteitek körében.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2018-12-23 14:01:54 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3214509202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása