12 kreatív könyvespolc, ami bármelyik otthont képes feldobni!

Sokat olvasol, és már halmokban állnak otthonodban a jobbnál-jobb könyvek az ágyneműtartótól kezdve, egészen a sarokban porosodó banános ládákig? Már csak azt kellene kitalálni, hogyan lehet ezt a rengeteg olvasnivalót úgy tárolni, hogy egy könyv raktár helyett, inkább egy designos lakás legyen a végeredmény!

konyvespolc_konyvszekreny.jpg

A legtöbb lakásban kisebb-nagyobb mennyiségben találhatók könyvek és a hozzájuk tartozó könyvespolcokból sem szokott hiány lenni. De mi van akkor, ha unjuk és csúnyának találjuk ezt a raktárt idéző zsúfoltságot és valami tetszetősebb megoldásra vágyunk anélkül, hogy imádott könyveink bármelyikétől is meg kellene válnunk?

A megoldás egyszerű! Keresni kell egy olyan könyvtárolási formát, ami praktikus, dekoratív, tökéletesen beleillik lakás hangulatába és tükrözi a tulajdonos ízlésvilágát! De ne is fecséreljük tovább a szót, inkább lássuk a képeket!

David Copperfield nyomán

Nem csalás, nem ámítás! Mágiából is csak addig van egy csipet belőle, amíg nem nézel a könyvek mélyére. Bárkinek lehet ilyen láthatatlan, lebegő könyvkupaca. Sajnos a lenyűgöző látvány áldozattal jár, hiszen a legalsó könyv kemény borítását (ha nem akarjuk, hogy lehangolóan lifegjen) rögzíteni kell.

Különösen ajánlott a minimalista lakberendezési stílus kedvelőnek, illetve a varázsvilágok szerelmeseinek, hiszen méltóbb módon nem is tárolhatnánk pl. egy Harry Potter sorozatot.

lebego_konyvespolc_hazilag_minimalista_lakberendezes.jpg

A ferde valóság

Egy lépcső melletti falra el se tudnék képzelni ideálisabb választást. Arról nem is beszélve, hogy úton az emeleti hálószoba felé pont kézre esik választani egy remek könyvet egy kis késő esti olvasgatáshoz.

2c6b6cb6fe9175ee6d6ac9ff849dec80.jpg

Egyszerű, de nagyszerű

Ha csak néhány könyvnek keresel helyet a falon, akkor ezt a letisztult mégis sikkes kialakítást vedd szemügyre!

9d2d6d7671f90494ebe01aa187dd01e9.jpg

"Most, hogy leültem kellene egy jó könyv!"

Ez a roppant előnyös kis karosszék szembeötlően kínálja kincseit, amik mindig készen állnak, hogy újabb kalandra invitáljanak pihenés közben. Kinek jutna így eszébe TV-t nézni? Nekem biztos nem!

kepkivagasdddg.JPG

 A könyvek bűvöletében

Ez a könyvespolc bármit bevet, hogy olvasásra bírjon, még a hipnózis gyűrűinek erejét is. Valóban odavonzza a tekinteteket és képtelenség a csábításának ellenállni.

00eb6df3fbb2a2c3327daa218e5baf88.jpg

Humorral a káosz ellen

A szobában tornyosuló könyvkupacok is megihlethetik az embert, hogy valami zseniális húzással irigylésre méltóvá változtassák az elsőre csupán felfordulásnak tűnő nappali sarkot. Nem feltétlen mutatna jól ez a könyvtárolás bármelyik otthonban, de egy előismerő pillantást megérdemel.

030c2b41734b8ee512ad6b3001239069.jpg

Modern újragondolása a hagyományos könyvespolcoknak

Érzek némi zavarba ejtő párhuzamot a lenti kép és a betűtésztás vasárnapi ebédnél feltálalt paradicsomleves között.

Bár semmi nem zárja ki, hogy egy lakásba találkozzunk ezzel a kreatív könyvespolccal élek a gyanúperrel, hogy a mértéktelen kávéfogyasztásra ösztönző állvány, inkább egy kávéházba lenne szerencsés helyen. Legalább részemről én tuti megdupláznám a napi koffein bevitelemet, ha a konyhában vagy dolgozószobában rendszeresen szembetalálnám magam egy ilyen kialakítású bútorral, pedig nagyon tetszik. De szerencsére nem vagyunk egyformák!

26c436749ad9d27ba3defaf0e68ae915.jpg

Káprázatos elképzelés és stílusos megvalósítás

Ékes példája a részletek fontosságának a lenti könyvespolc. A fehér keret körben, az divatos háttérszín, és az aranyszínű, szimmetrikus mégis rendkívül sajátságos alakú polcok együttesen valami elképesztő hangulatú megjelenést kölcsönöznek, nemcsak a polcnak, de az egész szobának is. Leginkább egy elegáns és klasszikus lakberendezés kedvelőnek otthonában mutatna jól.

13ae1712bd106979a7fb4daa83a6a635.jpg

Cikk-cakk dekorfal

Vannak olyan kialakítású lakások gondolok itt pl. a hallal rendelkező panellakásokra, ahol bizonyos sarkokat, falszakaszokat nehéz kihasználni úgy, hogy jól is mutasson. Itt egy remek példa arra, hogy egy ilyen pici szelete a lakásnak mennyi jó ízlést, stílusérzéket és igényességet képes sugallni az ingatlan tulajdonosáról.

Ha lakást keresnék és ezt a képet meglátnám egy ingatlanközvetítő oldalon már tárcsáznám is az ingatlanost, hogy időpontot kérjek a teljes lakás megtekintéséhez.

7a624ec261930ec2a32fbe2dc53c79a2.jpg

Könyvállvány a kanapé mellé

Van akinél egy ilyen állványon biztos szépségesen virágzó növények kapnának helyett, de nem a könyvek szerelmeseinél! Náluk mindenhol könyvek vannak, és amikor a falon már nincs több hely (vagy a panelba nem akarnak fúrkálni) akkor kézenfekvő megoldás a lenti állvány.

kepkivagas.JPG

"Lesz könyvespolc, az kőbe van vésve!"

Na jó, a fenti cím tényleg túlzás, de ez semmit sem von le a lenti polc értékéből. Kissé egyszerű, kissé rusztikus, de mégis úgy egyben van az egész. Van, amikor az ár és a használhatóság mellé egyszerűen már nincs szükség a pucparádéra, mégis csodálatra méltó lesz a végeredmény. Egy jó vörösbor, a sok régi könyv illata, egy meleg takaró így tél idején, és már teljes is a kép.

44e356a6f726196956b78e3819bc247e.jpg

Faltól falig könyvek!

A könyvmolyok álmának netovábbja egy ilyen hihetetlen gyűjteményre szert tenni. Na persze az álmodozás a tárolásig már nem szokott eljutni, pedig előbb-utóbb gondot fog okozni a "hová tegyem" kérdés.

Részemről csodálatosnak tartom a lenti látványt és tisztelettel adózóm a tulajdonosnak. Valószínűleg nem ez volt az elsődleges szempont, de a hangszigetelés is biztos jobb a két szoba között, mióta ez a mestermű elkészült.

c6b63eac4d3f9c9aae3b44a0881210a8.jpg

Nálatok mennyi könyv van otthon? Melyik könyvtárolási forma volt a kedvenced?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2019-01-24 13:22:31 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6014584736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úgyiselfelejtem 2019.01.25. 07:25:37

Azért ebből a 12-ből csak a káoszos, meg az utolsó alkalmas könyvtárolásra, a többi csak designelem azoknak, akik mutogatni akarják, hogy vannak könyveik is ("Kérek 2 méter könyvet, mert ennyi hely van a kandallón.")

deneskata 2019.01.25. 13:44:30

@úgyiselfelejtem: Neeem csak.... én éppen most találtam benne ötletet arra, hogyan oldhatnám meg, hogy az épp olvasott könyveket az olvasófotel közelében tároljam. Könyvespolcnak ott ugyanis nincs hely. :)

BNati 2019.01.28. 12:02:04

Nagyon kreatívak. Az biztos, hogy ezek a polcok vonzzák az ember szemét. Én egy ilyen polcon gondolkozok, mert ez is különleges, bár nem annyira mint az itt láthatóak. www.riodesign.hu/polc-kisbutor/flora-polc
süti beállítások módosítása