Nálad is falatnyi az előszoba?

Van az úgy, hogy igencsak picike előszoba (rész) van az otthonodban, amit nem könnyű ízlésesen és praktikusan berendezni. Kíváncsi vagy mások, hogy csinálják?

borito.jpg

A legtöbb háznál és lakásnál a négyzetméterek iránti versenyben az előszoba rendre veszít a többi helyiséggel szemben és így kénytelen olyan picikére zsugorodni, amennyire csak lehet.

Ezzel persze semmi baj nincs, na jó kivéve talán az, hogy meglehetősen komoly fejtörést tud okozni a berendezése és az ízléses kialakítása.

Remélem a lenti képeknek és tanácsoknak hála sikerül kiválasztanod azt az előszoba designt, amit szívesen látnál a saját otthonodban is.

pici_mini_falatnyi_eloszoba_belepo_folyoso_panel_lakas_kialakitas_stilus_kep_lakberendezes_butor.jpg

Időnként nem hívhatjuk helyiségnek sem, mivel közvetlenül a folyosóra vagy a nappaliba érkezünk belépéskor és inkább csak a dekoráció és a design segít azt a hatást kelteni, hogy az a talpalatnyi padló bizony az előszoba.

Ha a bejárati ajtód előtti rész igazából egy szobaajtókat felvonultató folyosó mini darabja, semmint valódi előszoba, akkor döntened kell, hogy megpróbálod miné jobban beolvasztani az "előszobát" a lakás többi részébe vagy pl. csak az eltérő a padlóval hasítasz ki neki egy kis teret mint egy átmeneti állomásként, esetleg különféle szín és anyag használattal kiharcolsz neki egy darabot.

pici_mini_falatnyi_eloszoba_belepo_folyoso_panel_lakas_kialakitas_stilus_kep_lakberendezes_butor_2.jpg

Vannak olyan kialakítású otthonok, ahol egy kis beugró rész van elkülönítve az előszoba számára.

Ideális választás a kis méretű helyiségeknél a fehérrel kombinált világos és élénk színek vagy épp a semleges szürke..A sötét és drámai árnyalatokat inkább kerüld el vagy ha ragaszkodsz hozzájuk, akkor nagyon körültekintően válaszd meg őket!

pici_mini_falatnyi_eloszoba_belepo_folyoso_panel_lakas_kialakitas_stilus_kep_lakberendezes_butor_1.jpg

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy bár pici az előszoba területe, de a bejárati ajtó mellett van egy kis hely a bútoroknak, akkor azt használd ki! Ebben a zugban remek helye lenne egy cipőtárolónak, ami fölött megoldható a kabátok felakasztása is.

Minél kisebb a hely, annál jobb a tömör szekrények méretét minimális csökkenteni és inkább a figyelmet megragadó különleges fogasokra voksolni. A komfortérzetet növelő puha, hívogató textíliákkal borított leülők/szőnyeg is előnyösek. (Utóbbit azért sokat kell majd mosni, szóval mosógép kompatibilis változatot válassz, ha teheted.)

pici_mini_falatnyi_eloszoba_belepo_folyoso_panel_lakas_kialakitas_stilus_kep_lakberendezes_butor_4.jpg

Itt van néhány példa a hosszabb, de keskeny előszobákra is, mert ez a típus is meglehetősen elterjedt. 

Ebben az esetben különösen fontos, hogy ügyelj a jó megvilágításra! Valószínűleg egy ablaktalan helyiséggel van dolgod, így erős és jó helyre irányított megvilágítással kell a pici előszoba félhomályán enyhítened, nehogy egy sötét alagút érzését keltse.

Ha pedig szimplán csak olyan előszobafalakat és tárolási megoldásokat szeretnél nézegetni, amik kisebb átalakítással szinte bármelyik alakú és méretű előszobába könnyen beilleszthetőek, akkor azokból is hoztam néhány érdekes darabot.

pici_mini_falatnyi_eloszoba_belepo_folyoso_panel_lakas_kialakitas_stilus_kep_lakberendezes_butor_5.jpg

Amikor ilyen szép előszobákat nézegetek mindig kedvem támad egy kicsit rendbe szedni a sajátomat is, neked nem? Bár a képeken "megrendezett" pillanatokat vannak ez tény, a sáros cipőkre és előszobában a kapkodásban ledobott holmikra az ember mégsem kíváncsi. ;)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2021-03-26 13:04:43 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3116474986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása