7 eszement függöny fajta, ami egyedi hangulatot kölcsönöz otthonodnak

Egy lakás akkor válik igazi otthonná, ha belakod, személyes tárgyakat helyezel el benne, és dekorálod. A dekorálás sok mindent foglalhat magába, ezek egyike a függöny. Most erre mutatok neked nem szokványos függönymegoldásokat.

fuggony_fajtak.jpg

Ki mondta, hogy a függönyhöz ablak is kell?

Az a megszokott, hogy a függöny az ablak előtt lóg. De ha jobban belegondolsz, te is fel tudsz sorolni olyan helyeket a lakásban, ahol ablak nélkül találkozol vele és teljesen hétköznapi: pl. a fürdőszobában a kád előtt, esetleg térelválasztóként a szoba közepén.

Néhány esetben a függöny, csak a fal elé van felakasztva, hogy dekoráljon, esetleg keretet adjon egy festménynek vagy tükörnek.Néha viszont pusztán jóindulatú megtévesztésről van szó: pl. egy ablak nélküli falon, azzal a szándékkal, hogy ablakot sejts ott, ahol a valóságban nincs is. Ezzel a módszerrel a térnyerés és a jobb közérzet elérése a cél.

A képgalériák megnyitásához ne felejts el a képek sarkára kattintani! ;)

Sok és erős szín, valamint merész mintahasználat. Miért ne?

A legtöbben a visszafogott,és kevés színből álló függönyöket szeretik, nincs is ezzel baj, nálam is ilyen lóg a nappaliban. De itt van néhány példa arra, hogy egy első látásra harsány függöny is teremthet kellemes hangulatot. Ne gondold, hogy a színes függöny csak a gyerekszobák kiváltsága. Sok stílus és irányzat használ erős színeket vagy összetett mintákat, a lakás többi bútorával és stílusával egyeztetve remek összhatás érhető el, de a legfontosabb szempont, hogy mosolyt csaljon az arcodra, ha hazamész. Ha most választanék függönyt, biztos valami élénk színű darab kerülne az ablakom elé.

Felkötési és elkötési technikák széles választékban

Zavarba ejtően sok függönyfelkötési és elkötési technika áll a rendelkezésedre. Nem muszáj a hagyományos utat választanod, mint az egyszerű oldalra elhúzás, vagy középen szalaggal történő elkötés. Legyél merész és válassz valami igazán egyedi elkötést, ami még a legegyszerűbb függönyt is igazi különlegessé varázsolja.

Keverd egymással a függönyfajtákat!

Ha nem tudsz megegyezni a pároddal, hogy milyen típusú függönyt szeretnétek, akkor legyen mindkettőknek igaza. Különböző anyagú és fajta függönyök egymás elé vagy mellé akasztása kicsit sem mondható hétköznapi megoldásnak. A gyékényrolód is kaphat pl. egy ruha anyagú drapériát, vagy egy blackout sötétítő függönyt. Álmodj nagyot és bátran keverd ki a kedvenc függönykoktélod, csak ne felejtsd el megmutatni a végeredményt!

Ha több tanácsra lenne szükséged a függöny kiválasztásához, és nem tudod mekkora méretű lenne jó neked, esetleg elakadtál a függönyszakszavak között, nézd meg korábbi cikkemet is! Kattints! ;)

A túl sok sem elég

Függöny esetében nincs olyan, hogy túl hosszú. Szemkápráztató hatást lehet elérni azzal az egyszerű trükkel, ha a függönyödet "túl hosszúra" hagyod és ettől buggyos, tömött aljú fazont vesz fel. A függöny anyagának és színének változtatásával ez a fazon lehet végtelenül romantikus, modern vagy egy légiesen könnyű fehér-kék darab, ami a tengerparti nyaraló hangulatát idézi. Ha a te szívedet is megdobogtatja ez a stílus, akkor vess egy pillantást ezekre a darabokra!

Zsinór, spagettifüggöny, de miből?

Gyerekkoromban a konyhaajtó helyén fa gyöngyökből készül zsinórfüggöny lógott. Remek térelválasztó volt, de eljárt felette az idő, és sajnos az akkori kutyánk megrágva a végeit.

A spagettifüggönyre rengeteg mindent fel lehet fűzni. Személyes kedvencem a festett parafadugós és pomponos megoldás. Ezeket te magad is elkészítheted, ha érzel magadban elég kedvet hozzá. Kreativitásból biztos ötöst adnék annak, aki a kisfia kedvéért cowboyfigurákat fűzött fel. :)

Ami másnak szemét, az neked lehet kincs is, az újrahasznosítás jegyében egészen különleges műanyagfüggönyt tudsz létre hozni.A tintával díszített papiruszszalagokat vagy a virágokból készült darabokat tartós használatra kevésbé ajánlom, de egy ünnepséget vagy esküvőt biztos nagyon feldobna. A gombos, fakockás vagy gyöngyös változat viszont hosszú távú társad lehet a lakásodban.

Mi minden lehet függöny?

Teljesen igazad van, ha azt mondod, hogy ezek valójából nem is függönyök. De mégsem hívhatjuk őket ablak előtt található dekorációs kiegészítőknek. Nem igaz? Ha igazán extrém megoldásra vágysz, akkor lesd meg ezeket a kiskapukat!

+1 Kitalálod, mi a közös a következő filmekben?

Bűbáj, Lovagregény, Elfújta a szél.

Pontosan! A főszereplők úgy gondolták, hogy egy szép függöny nemcsak a lakást/sátrat díszítheti, hanem bizony számukra is elegáns viseletet nyújthat. Ha nem jutott egyből eszedbe, ne keseredj el, inkább írd fel ezeket a filmeket a következő moziestédre.

(Az éles szeműek észrevehetik, hogy a Lovagregényben, bár megmutatják miből készül a ruha, a végeredmény egészen más színű és mintázatú lesz. De ettől még a filmet imádjuk! ;))

Ahhoz, hogy új hangulatot teremts a lakásodban, elég a függönyödet átgondolnod. A fenti pontok segítségével különleges függönyköltemények koronázhatják meg otthonod szépségét. Ha te is függönypárti vagy, szavazz, melyik a legjobb változat, illetve mutasd meg a te kedvenceidet is! ;)

Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2018-04-28 17:17:11 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4013810000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása