40 irigylésre méltó kis méretű amerikai konyha, akár panelba is!

Hazánkban is megkezdte hódító útját az amerikai típusú konyha, olyannyira, hogy nagyon sokan a panelban is kialakítják. Új építésű garzonokat szinte már nem is lehet találni hagyományos konyhával. De mi a titka, amiért ilyen népszerű?

amerikai_konyha_panel.jpg

Vannak vitathatatlan előnyei az amerikai konyhának, amiért érdemes megbarátkozni vele. Például az amúgy is kicsi belteret nem osztja fel még jobban olyan helyiség falakkal, amik akár el is hagyhatók.

"Eddig remekül hangzik, de már nem tudok hinni a tündérmesékben. Szóval ki vele mik a hátulütői!"

Igenis, már mondok is rá példát.

Igaz nem lehetetlen, de a főzés közben terjedő szagokkal sokkal nehezebb megbirkózni egy ilyen típusú konyha esetében, mint egy hagyományosnál, szinte garantáltál kap a lakás többi része is egy kis illat/szag kóstolót az éppen készülő kajából.

Ha hiányozna a hagyományos konyha zártsága, akkor ezek közül az elsőre kissé bizarrnak tűnő, bezárható darabok közül érdemes választanod:

kis_konyha_otletek.jpg

Ha még mindig kacsingatsz az amerikai megoldás felé, de még teljesen nem tudod feladni a külön konyhát, akkor átmenettel is szolgálhatok. Következzenek az inspirációs képek.

Kuckós hatású amerikai konyhák

A lenti képeken lévő konyhafülkéknél, én simán el tudnék képzelni egy  átlátszó üvegfalat és ajtót, ami bár optikailag nem törné meg a teret, mégis zárttá varázsolná a konyhát.

trendi_modern_amerikai_konyha_kialakitasok.jpg

Konyha leválasztás a burkolatok segítségével

Ha nem kedveled a falakat, akkor pusztán a burkolatváltással is elkülönítheted a konyhádat. A hallban kialakított panelkonyháknál a második képen lévő téglafalat nagyon el tudnám képzelni, akár a saját otthonomban is.

burkolatvalto_amerikai_konyha_panel.jpg

Bárpult, a határ felállításához

Nemcsak szép, de rendkívül praktikus is, egy bárpultot húzni a nappali és a konyha közé. Ha ügyes vagy egyszerre szolgálhat munkapultként és étkezőasztalként is.

kismeretu_amerikai_konyha.jpg

Csodás U alakú amerikai konyha variációk

Ezekben a konyhákban biztos minden elfér, ami egy igazi medve finomság elkészítéséhez szükséges lehet.

u_alaku_kicsi_amerikai_konyhak.jpg

L alakú pici konyhák

Bármelyiket elfogadnám. Gyönyörűek nem? (A képre kattintva nagyobb méretben is megnézheted őket.)

kis_konyha_otletek_2.jpg

Most biztos azt mondod, hogy ezek nagyon szemrevaló konyhák, de még mindig túl nagyok a te lakásod adottságaidhoz. Nézzünk még kisebbeket? Nézzünk!

Egysoros konyha, az igazán helytakarékos megoldás

Maga a konyha egyetlen falat igényel csak, de ha megoldható szerintem egy csinos kis bárpultot azért állíts fel a másik oldalra. Nem fogod megbánni.

panellakas_amerikai_konyha.jpg

Ezt a fajta konyhát vagy utálni szokták, vagy imádni, ritka az átmenet. Te melyik tábort erősíted?

Ha panellakásban laksz és amerikai típusú konyhád van szíves néznék róla képeket, és írhatnál az átalakítás folyamatáról is néhány sort, mert nagyon kíváncsi vagyok, és biztos sokan mások is. Addig is süssétek a mézes puszedliket szorgalmasan medve cimborátoknak!

Épp leváltanátok a közös képviselőt és kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben! Ha pedig kérdésed van, írj a hello@hazmestermedve.hu címünkre!

9 komment
2018-06-16 16:07:10 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4014045506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizsla_barat 2018.06.18. 14:11:18

Egyébként lattal már amerikai családot közelről? Nem főznek meg étterembe járnak. Közben a konyhában ott van 10-15e USD értékű cucc. Logikus. Az biztos hogy az elődeik kultúráját fénysebességgel felejtettek el. Pl ott a kenyér. Cukros. Hejatlan. Szottyadt. De. Elmész a whole foodsba és jobb kenyeret kapsz mint a magyar kenyergyari szottyados. Szóval óvatosan a sztereotípiák hangoztatásával.

vacsnem (törölt) 2018.06.18. 15:00:32

A szagokkal az a legfőbb gond,hogy a textílek gyönyörűen magukba szívják (kanapé,függönny,szőnyeg,stb.).
Es párszori csülkös bableves,körömpörkölt,gulyás,töltött káposzta,ránott hús főzés után annyi is nekik.
Ráadásué a ammerikai konyhák a hodály méretű amerikai házakhoz illeneké svannak tervezve.Kissebb lakásokba ott is inkább szükségmegoldás.Persze aki max.mikrót használ akkak jó az is.

Mondjuk ki,spórolásból lett ez divat.Olyan,mint a wc a kád mellett.

vacsnem (törölt) 2018.06.18. 15:02:05

Sorry,párszor mellé kalimpáltam.

Attilajukkaja 2018.06.18. 17:22:08

Ide is leírom: Én szeretek főzni, és gyakran is teszem. Nekünk egy amerikai konyha isten csapása lenne!

2018.06.18. 17:34:30

Az amerikai konyha csak annak jó, aki nem főz.
Egyébként én még nem láttam amerikai családi házat amerikai konyhával, ott is csak a kicsi belvárosi szinglilakásokban jellemző.

2018.06.18. 21:03:12

@Attilajukkaja: "Ide is leírom: Én szeretek főzni, és gyakran is teszem."

Sokak bánatára...

Anyád a baráthal 2018.06.19. 08:56:51

@croc: Nemcsak. Néztem ingatlanos műsort, ahol M$-os házakat, lakásokat hírdettek, nézegettek vevők. Még a több száz m2-es ingatlanokban is volt amerikai konyha. Ha nem is a nappali része, de azzal teljesen egy légtérben.

Ha szeretsz főzni, akkor az nagyon nem jó.
Ingatlanosok szerint kb. fele-fele arányban keresik/nem szeretik az emberek.

Attilajukkaja 2018.06.19. 10:07:54

@kutyás majmok népe:
"Sokak bánatára..."
Mitől lettél ENNYIRE bánatos, aranyom? Kóstoltad a főztömet? :o))))

SarahConnor 2018.06.26. 09:13:26

Ha én vágnék egy likat a konyhámra, hogy amerikai legyen, akkor a fürdőre nézne... mert azzal közös a fala :)
süti beállítások módosítása