Kézzel készült karácsonyfa dísz ötletek

Idén a gömbök helyett saját készítésű dekorációt aggatnál a fára? Semmi akadálya! Itt van néhány inspiráló kép, hogy milyen klassz dolgokat lehet alkotni olyan egyszerű anyagokból, mint például a toboz és a dió.Tarts velem és készüljünk együtt a karácsonyra!

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_fa_pamut_textil_gomb_1.jpg

Csak azért mert valami a karácsonyhoz köthető máris a többszörösébe kerül a boltok polcain. A sok méregdrága, instant karácsonyi csodától, az ember hajlamos elfeledkezni a karácsony várás valódi szépségéről. Amikor lélekben is készülve saját kezűleg készítjük a dekorációt, az ajándékokat, válogatjuk ki a kedvenc receptjeinket és próbálunk ki új dolgokat. 

Most összeszedtük rengeteg olyan ötletet, ami téged is segít majd megihletni, hogy idén a karácsonyfára házi készítésű dekorelemek kerüljenek (a lépcsőházba vagy a bejárati ajtódra is lógathatsz néhányat majd). Hogy még könnyebb dolog legyen alapanyagoként külön válogattam őket.

Kezdetnek rögtön itt van néhány régi kulcs az ünnephez, ami méltó fényt kapott:

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek.jpg

Dió erőssége

A téli időszak egyik ikonikus íze a dió. Miért ne kerülhetne néhány darab a fára is belőle?! A torkosabb családtagok mellett a héja is elegendő. ;)

Kattintás után a képek nagyobb méretben is megtekinthetők!

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_dio.jpg

A kagyló szépsége

Ha nagyon hiányzik a tengerparti nyári sütkérezés, akkor egy kis nyomot csempészhetsz belőle a fára is, persze szigorúan karácsonyi köntösben.

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_kagylo.jpg

Fahéj mint a karácsony illata

Sok családban már valódi fenyő helyett műanyagból készült karácsonyfa kerül a nappaliba. Sajnos így a tipikus tűlevél aromát is nélkülözni kell, de néhány saját készítésű fahéj dísszel, még lehet karácsonyi az illat is.

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_fahej.jpg

Légiesen könnyű dekoráció

Papírból is lehet fantasztikus dekorációkat alkotni a karácsonyfára. Különösen jól mutatnak majd, ha karácsonyi énekeket vagy mesét rejtő papírból hajtogatott csillagok. Hogy tetszenek?

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_papir.jpg

A dugó cuki angyalai

A forralt bor jótékony hozadéka a parafadugó. Bájos kis angyalkák készülhetnek belőle, bár a vörösbor foltos darabokat inkább mellőzd! :)

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_parafadugo.jpg

Karácsonyfa  kicsit másképp

Fára fa dekoráció illik? Megoldható! Némi festék azért nem árt hozzá...

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_fa_2.jpg

A toboz kreativitása

Kint jártatok a hűvös időben egy jót sétálni a gyerekekkel? Most a sok kavics gyűjtése helyett inkább tobozokat vigyetek haza a zsebetekben! Mindjárt meg is mutatom, hogy milyen aranyos karácsonyfa dekorációt készíthettek belőle.

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_toboz.jpg

Öltöztesd fel a karácsonyfát!

Ha már belelendültünk öltöztessük tovább a karácsonyfát, hogy a szent estére csinosan meghitt lehessen! A különféle textíliákon túl a gombok is jó szolgálatot fognak tenni.

karacsonyfa_dekoracio_diszek_diszites_sajat_keszitesu_hazilag_olcson_kezmuves_ajandek_fa_pamut_textil_gomb.jpg

Ha sikerült megtalálni a kedvencedet, akkor nincs más hátra, mint elkészíteni a kívánt mennyiségben. Idén nagyon látványos és egyedi lesz a karácsonyfád az egyszer már biztos. Miközben a díszeken dolgozol, ne felejtsd el a lelkedet is ráhangolni a most következő ünnepre, ami a szeretetről szól.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-12-12 13:46:44 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1415349384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása