Miért kell, hogy legyen a közös képviselőnek felelősségbiztosítása?

kozos-kepviselo-felelossegbiztositas.png

Madagaszkári csíkos tanrektől jött a facebookon egy kérdés. Ja, mert hogy ott is lehet ám a medvétől kérdezni és hát kérdeznek is. Például a közös képviselő felelősségbiztosításáról:

Kedves Medve, a közös képviselőnek kötelező, hogy legyen felelősségbiztosítása, vagy ez választható? Ha van neki, azt saját maga fizeti, vagy a házzal fizetteti ki? Ha a házzal akarná, akkor azt a ház megtagadhatja?

Rengeteg a kérdés, haladjunk sorjában:

1. A közös képviselőnek kötelező, hogy legyen felelősségbiztosítása?

Nem kötelező, de erősen célszerű. Amúgy a saját érdeke.

  • A közös képviselő oldaláról azért jó ha van felelősségbiztosítás, mert ő is ember (jobb esetben medve) és bárki hibázhat, ami anyagi kárral jár. Ilyenkor a biztosítója fizet és nem a gyerekétől kell megvonnia a napi háromszori étkezést, csak hogy helytálljon az okozott kárért.
  • A ház oldaláról pedig azért célszerű, ha van a közös képviselőnek felelősségbiztosítása, mert ha valami galibát okoz és azon a ház bukik, akkor nem pereskedve kell évek múltán valahogy bevasalni a pénzt, hanem szimplán a biztosító helytáll. Villámgyors lefolyású egy pereskedéshez képest.

Mondhatni ez egy win-win szituáció, ezért is van Házmestermedvének is felelősségbiztosítása. Ha most van nálatok is közösképviselő-váltás, akkor érdemes erre mindenképpen rákérdezni a jelentkezőknél. Ártani nem árt!

2. Ha van a közös képviselőnek felelősségbiztosítása, akkor azt ki fizeti?

A közös képviselő fizeti és nem a ház, ugyanis nem a ház köti a közös képviselőjére, hanem a közös képviselő saját magára. Nem is vagyok benne biztos, hogy egy ház köthetne-e biztosítást a közös képviselőjére...

3. Ha a házzal fizettetné a közös képviselő a felelősségbiztosítását, akkor azt a ház megtagadhatja?

Megtagadhatja, ha nem volt erről korábban megállapodás szerződésben vagy közgyűlési határozatban. Ahogyan átvállalhatja a költséget is, ha a ház valami delíriumos vágyában úgy akarja. :D

+1 Nincs a közös képviselőnknek felelősségbiztosítása, de szeretnénk, ha lenne.

Ezt igazából a pályázat kiírásakor vagy szerződéskötés előtt lehet feltételként szabni. Utána már csak egyezkedni lehet róla vagy szerződést bontani és új pályázatot kiírni, ami már tartalmazza mondjuk ezt a feltételt is.

Benned is van egy kérdés? Akkor nosza, küldd be, biztos van rá egy jó ötletem! Várjuk leveledet a hello@hazmestermedve.hu e-mail címre és ne felejts el lájkolni!

Ha pedig nálatok pont közösképviselet-váltás van, akkor hadd ajánljam, khm, MAGAM. Itt tesztelheted a saját képviseleted, hogy mennyire jók, itt pedig olvashatsz rólunk. Küldj egy mailt, hogy szívesen látnál magatoknál, a többi már az én dolgom! ;)

Szólj hozzá!
2017-09-19 20:14:17 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1212878878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása