Milyen állat lenne a szomszédod?

Egy társasházban lakni nem fenékig tejfel, időnként az az érzése az embernek, hogy egy kisebb állatkert veszi körül, amikor hazatér a munkából. Egy csipetnyi humorral és némi túlzással megfűszerezve kielemezzük a szomszédokat. Következzen a társasházi állathatározó.

allati_szomszedok_2.jpg

Páva

A páva mindig (túl) jól öltözött, a legfrissebb divattrendeket követi függetlenül attól, hogy jól áll-e neki. Minimum fél üveg parfümmel átitatott egyedekről van szó, akiktől a vele utazók fuldokolva, félig elájultan zuhan ki a liftből.

Hód

Folyton építi, csinosítja, fúrja,faragja, kalapálja lakását. Az ember azt hinné, hogy előbb-utóbb végez a hódvárral, mert már olyan lehet a fala, mint egy szúnyogháló, de valójában soha nem készül el. Nem gondolkodtál még azon, hogy mikor fog összedőlni a ház a sok lyuktól?!

hangos_szomszedok.jpg

Közönséges tintahal

Képtelen megállni, hogy a frissen festett falakat ne lássa el kézjegyével. Ő maga szentül meg van győződve róla, hogy vurgális firkálmányai kész remekművek. Nem kíméli a panelok falait és a lift ajtajait sem.

Házi nyúl

Nagyon otthon érzi magát a házban, olyan annyira, hogy egyáltalán nem zavartatja magát, ha az összes lakó, az ő kielégülésének lehet a fültanúja. Intim párkapcsolati tréningjei idegesítően gyakoriak, és zavarba ejtően nyomon követhetők.

Hiéna

Szereti a társasági életet ezért gyakran rendez bulikat is, legtöbbször az erkélyen. Ilyenkor hosszú percekig visítva röhög minden apró viccen a szomszédok legnagyobb örömére.

bunko_szomszed.jpg

Gepárd

Némi izomzattal megáldott, de alapvetően vézna sportoló. Hajnalba már felfelé üget a lépcsőn, hátán egy biciklivel, és a fordulókban még gyorsan nyom pár fekvőtámaszt is. Képes másodpercek alatt lelkiismeret furdalást okozni a szomszédainak, mert valamikor ők is akartak mozogni a héten, de munka után alig bírnak elmászni a bejárati ajtójukig, amikor ő vigyorogva indul az uszodába.

Füsti fecske

Ő a dohányzó, aki egész nap kint lóg az erkély korláton és szívja a slukkokat egymás után. Rosszabb esetben még oda is piszkít az alatta lakó erkélyére is, amikor széles ívben kipöcköli a csikket a saját területéről.

Szurikáták

Igazi ágaskodó megfigyelők. Azonnal a kulcslyuknál teremnek, amikor kinyílik a lépcsőházban egy ajtó. Legtöbbször még titkot sem csinálnak a szokásukból, simán átnéznek a vállad fölött is, hogy tisztán lássák, milyen levelet vettél ki a postaládádból.

allati_szomszedok.jpg

Papagáj

Egyszer megtanult beszélni és azóta se maradt csöndben. Mindig cseverészni akar az összes szomszéddal és nem hagy elmenni. Újabb és újabb témákat vett fel és képtelen vagy megszakítani a mondat áradatot, hogy közbeszúrd, hogy neked most tényleg menned kell. Gyakran rád akaszkodva követ a házban, és fogja a lift ajtót, ezzel nem kis bosszúságot okozva a panel többi lakójának is.

Pióca

Ha nem is a véredet, de a türelmedet, idődet és pénztárcádat is előszeretettel leszipkázza. Állandóan segítséget kér akár egy rászorult befőttesüveg kinyitásáról, akár az elromlott légkondiról van szó. Imád kölcsönkérni, de legtöbbször soha nem adja vissza a tojást, a lisztet és még a zseblámpát sem.

Elefánt

Kéretlenül trappol föl-alá az egész lakásban, lehetőleg a létező legkorábbi vagy legkésőbbi időpontban, amikor csak teheti. És közben szól a csata dal, ahogy a Dzsungel Könyvében éneklik az ormányosok. Elfajzott egyedei még képesek magassarkút is húzni a hajnali őrjárathoz. 

gipdhy.gif

Heringek

Annyian zsúfolódnak össze egy picike panellakásban, mint heringek a konzervdobozban. Az ember azon gondolkodik, hogy vajon hányan alszanak függőlegesen a családtagok közül a helyhiány miatt. Vagy valaki a csillárról lógva durmol? Rejtély.

Dalos pacsirta

A meg nem értett művész, aki rendszeresen még a kádban is a következő tehetségkutatóra gyakorol. A WC-n skáláz, a zuhany alatt kornyikál, a liftben fütyörészik. Zene válogatását pedig már kívülről dúdolja ház apraja-nagyja, ha akarsz, ha nem.

Bengáli tigris

Ő mindenkinél különb, legalábbis szerinte. Nem is áll szóba senkivel. A köszönést is max. egy lenéző szemöldök emeléssel viszonozza. Annyira fent hordja az orrát, hogy legszívesebben magát is messzire elkerülné. Az ember nem is csodálkozik, ha télen egy igazi bundában parádézik.

bosszanto_szomszed.jpg

Kakukk

Önkényes területfoglaló, aki a lépcsőházba raktároz, tereget, sőt még dobozból az ebédjét is ott fogyasztja el a lépcsőn ülve a hétvégén. Neki lehet, hogy nem szóltak, hogy van saját lakása is, az ilyenfajta tevékenységekhez?

Kuvik

Képtelen átszokni nappali életmódra, mindent éjjel csinál. Mos, főz, néha még pofátlanul fel is porszívózik hajnali egykor vagy kikloffolja a másnapi rántott húst.

Törpehörcsögök

Akármikor találkozol velük, mindig épp hatalmas szatyrokkal igyekeznek hazafelé vagy újabb bútort vásároltak. Elképzelni sem tudom, hogy mekkora kaja raktárkészlettel dolgozhatnak. Az is érdekelne, hogy hol tárolják ezt a sok mindent.

giphy.gif

Vörösfülű ékszerteknős

Elvileg ott lakik a házban. Elvileg. Bár az utóbbi pár hónapban még az orra hegyét sem dugta ki. Tavaly is csak kétszer láttuk.

Házigalambok

Mint a turbékoló gerlepár úgy búgnak egymásnak az ifjú szerelmesek. Feszítővassal sem lehetne őket lehámozni egymásról. Falják egymást a liftben, a postaládák előtt, egyszóval mindenhol, ahol kikerülhetetlenek.

A jegesmedve és a strucc

Időjárástól függetlenül képesek télen-nyáron mindig pulcsiban lenni vagy épp pont miniszoknyában elindulni otthonról. Utóbbinak persze a lábán kívül a dereka is állandóan kint van.

idegito_szomszed.jpg

Tarajos sül

Szúrós tekintettel mustrálja a lépcsőházban lakókat. A tarajos sülnek soha senkihez és semmilyen témával kapcsolatban nincs egy kedves szava, és mindig morog valamiért. Kellő mennyiségű humorral felvértezve még mosolyogni is lehet rajta.

Csíkos bűzösborz

Be se kell mutatni. Már kilométerekről érzed, hogy jön annyira büdös, és valamiért mindig akkor akar liftezni, amikor te már bent vagy. Időként ilyen-olyan kifogással ki tudsz szökni mellőle, de legtöbbször egész úton azon agyalsz a liftben, hogy vajon mikor fürdött utoljára.

Hosszúfülű egyiptomi ugróegér

Mindig fülhallgató van a fülében, bömbölteti a zenét és amikor szeretnél neki köszönni úgy megijed, hogy kiugrik a bőréből.

hosszufulu-egyiptomi-ugroeger.jpg

Varacskosdisznó és mosómedve kéz a kézben

Szinte kivétel nélkül sáros cipővel trappol végig az egész lépcsőházon független attól, hogy milyen idő van kint. Persze soha nem takarít össze maga után. Még élvezi is a megvető pillantásokat, és a takarító néni sopánkodó megjegyzéseit, amint ő utána söpröget.

A legdurvább eset, amikor egy disznó-mosómedve hibriddel van dolgunk, aki a mocskos cipőjén kívül, még szándékosan szemetel is a házban. Amerre csak megy, elhajigált papír zsebkendők és szórólapok borítják a lépcsőházat.

Kérjük az állatokat ne etessék, és bottal piszkálni is szigorúan tilos őket. Ne mondja senki, hogy drága volt a belépő az állatkertbe.... Nálatok milyen különleges fajok fedezhetők fel a panelban? Vannak igazi ritkaságok?

Ha tetszett olvasd el hasonló stílusú korábbi lépcsőházi tárolós és ingatlanos miniszótár cikkemet is.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

7 komment
2018-07-02 18:20:57 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4114082367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.07.03. 18:01:20

Az én szomszédom egy egyszeru köcsög.

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2018.07.03. 18:01:29

A füsti fecske elefánt "köcsög" felső lakó.
Hogy szakadt volna bele a feje....

CSOKKI MÁLNA 2018.07.03. 20:17:15

Kimaradt a vándorpatkány. Bérlőként leamortizálja a tulaj lakását, és a szomszédság idegeit, majd továbbáll, keresve következő áldozatait..

CSOKKI MÁLNA 2018.07.03. 20:19:04

Az enyém szurikáta- papagáj kombó, ráadásul skizofrén..De mostmár ártalmatlan (öregszik..)

Almandin 2018.07.30. 15:12:27

Közvetlen szomszédom egy hiéna. Ráadásul kutyatulajdonos, időnként, ha nem ér haza időben, az egész ház a kutyája vonyítását hallgathatja.

gyéef 2019.09.09. 18:46:28

Az én lépcsőházamban füsti fecskék és hiénák laknak.
süti beállítások módosítása