A 11 legolcsóbban megvásárolható panellakás Budapesten

Ha lakást szeretnél venni, akkor gondolom éjjel-nappal bújod a hirdetéseket, hogy megtaláld az igazit. Most egy kicsit segítek, mert kigyűjtöttem a jelenleg is elérhető, 11 legolcsóbb Budapesti lakást, hogy neked már könnyebb dolgod legyen.

olcso_lakas_budapesten.jpg

A tágabb ismerősi körben nem egy olyan történetet hallottam az utóbbi időben, hogy azért késlekedtek az ingatlan megvásárlásával, mert egyszerűen nem volt idejük nap mint nap böngészni a széles kínálatból, és kirostálni azokat, amik valóban megérnek egy telefont számukra.

A jó házmester medve pedig ott segít, ahol tud, és mivel úgy tűnik, hogy nem egyedi problémáról van szó, gondoltam kicsit hozzájárulok a sikeres ingatlan beszerzéshez. Éppen ezért kigyűjtöttem  az ingatlan.com-ról, azokat a Budapesti társasházi lakásokat, amik jelenleg a legpénztárcabarátibb áron megvásárolhatók.

A keresésemet olyan lakásokra szűkítettem, amik Budapesten találhatók, van róluk legalább egy fotó és panellakásként hirdetik magukat. (Ez utóbbinál néha kétségek merültek fel bennem, hogy valóban a megfelelő hirdetés szövegébe, került bele a panel szó, de bízzunk az eladóban annyira, hogy tudja mit akar leadni.)

A meglepően piaci ár alatt hirdetett lakásokat érdemes a kitörő tapsvihar mellett, azért alaposabban is megvizsgálni. Sokszor némi kellemetlenséget rejtő csavar van a történetben, de persze nem minden esetben.

Azzal a jó hírrel tudok szolgálni, hogy a 11 lakás 8 különböző kerületben található, így még azok is tudnak válogatni, akiknek valamelyik kerület szimpatikusabb (vagy épp ellenszenvesebb) valamiért.

Én is követem az ingatlanpiacon történő kutatás logikus menetét, és a legolcsóbbal fogok kezdeni és szépen haladunk az árban (és remélhetőleg a minőségben) is felfelé.

Jelenleg a legolcsóbb avagy valamit valamiért

Egy 21. kerületi, 31 nm lakás, amit 7,1 millió forintért kínálnak. A leírása meglehetősen szűkszavú és bár 2 fotót is mellékeltek hozzá, sajnos nem sok minden látszik rajtuk. Annak ellenére, hogy nem írták rá egyértelműen, élek a gyanúperrel, hogy banki ingatlanról van szó.

Itt tudod megnézni a hirdetését.

legolcsobb_budapesti_lakas.JPG

A bedőlt hiteles lakásokat sokan személyes elvekből messzire kerülik, megértem őket és azokat is, akik mégis átböngészik ezeket a hirdetéseket is. Nem kívánok állást foglalni, hogy erkölcsileg helyes vagy helytelen ezeket megvásárolni. De tény, hogy messze ezek az ingatlanok a legolcsóbbak a piacon, így én is velük kezdem a listát. (De ne aggódj később lesznek más típusúak is, szóval görgesd át őket, ha neked nem jönnek be.)

Azt azonban tudni kell, ha ezeket a lakásokat választanád, hogy speciális feltételei vannak, ezeknek a banki ingatlanoknak, és a megvásárlásuk egy hangyányit bonyolultabb, mint a tulajdonostól vásárolnál hagyományos ingatlant. Szóval mielőtt elragadna a lelkesedésed nézz utána, hogy mivel jár egy ilyen lakás!

2. helyezett

19. kerület, 53 nm-es lakás, ami 7,64 millióért került fel az oldalra, banki ingatlanként. 10-ből a 4. emeleten található 2 szobás panellakás.

Itt találod a hirdetését.

olcso_panellakas.JPG

3. helyezett

15 kerület, 35 nm és 7,95 millió forintot kóstál. A fentiekhez hasonlóan itt is erőteljesen jelen van a bank.

A hirdetés itt megtekinthető.

olcso_panellakas_2.JPG

Mivel a banki ingatlanokból (sajnos vagy nem sajnos) rengeteg van, így átugrottam jó párat, hogy másabb típusú ingatlanok is bekerülhessenek a válogatásba. Így jutottam el a most következőhöz.

4. helyezett

17 kerület, 36 nm és 9,5 millió forintot kérnek érte. Itt már a lakásra vonatkozó információk egész garmadája feltüntetésre került. Például az a cseppet sem elhanyagolható tény, miszerint egy holtig tartó haszonélvezeti joggal terhelt lakásról beszélünk.

A hirdetés itt megtekinthető.

legolcsobb_budapesti_lakas_3.JPG

5. helyezett

8. kerület, 21 nm 11,9 millióért. A hatalmas ár ugrás oka az előzőhöz képest valószínűleg abban keresendő, hogy ez már minden jel szerint tulajdonostól eladó és a bank nincs aktívan jelen. A lakás gáz konvektorral fűthető és 3. emeleti, de talán a legfontosabb információ róla, hogy jelen állapotában lakhatatlan.

Itt láthatod az eredeti hirdetést.

legolcsobb_budapesti_lakas_5.JPG

6. helyezett

21 kerületi, 24 nm-es lakás büszke tulajdonosa lehet, aki ezt az ingatlant választja 2,5 millió forintért cserébe. Ezt a földszinti lakást pár éve felújították pl. víz és villanyvezeték csere is történt, és nyílászáró cserén is átesett. Túl sok információ itt sincs a rendelkezésünkre bocsátva, de legalább a képek beszédesebbek. Mondjuk azt nehéz megérteni, hogy az építés évét miért nem sikerült jobban meghatározni, mert valahogy 1981-2000 indokolatlanul tág fogalom szerintem, bár úgy tűnik bevett gyakorlat ilyen nagy időszakot átölelő adatot megadni.

A hirdetést itt tudod megnézni.

legolcsobb_budapesti_lakas_4.JPG

7. helyezett

3. kerületi, 57 nm-es  első emeleti ez a lakás, amit 4,5 millió forintért kívánnak értékesíteni. 1+2 félszobás és az állapota is jó. A probléma ott keresendő, hogy haszonélvezeti joggal terhelt, amiről a 65 éves haszonélvező jelenleg nem kíván lemondani.

A hirdetést itt találod.

legolcsobb_budapesti_lakas_6.JPG

8. helyezett

10. kerület, 36 nm és 15,9 millió forintért keress új tulajdonost. Bár a lakás a képek szerint finoman szólva sincs jó állapotban, a potenciált meg lehet látni benne. Egy második emeleti lakás, amire bőven kell időt és pénzt áldozni, hogy lakható legyen, de nagyszerű ingatlanná pofozható.

Az eredeti hirdetés itt van.

legolcsobb_budapesti_lakas_7.JPG

9. helyezett

21 kerület, 61 nm és 16 millió forintba kerül. Ez az ingatlan egészen más mint a többi korábban bemutatott, ugyanis csupán az 5/6-od tulajdoni hányadot kívánják a fenti áron értékesíteni. A leendő társtulajdonos pedig jelenleg is lakja a lakást. Bár a hirdetés kilátásba helyezni, hogy a maradék tulajdonrész is megvásárolható, de arról persze nincs szó, hogy hány év múlva és milyen feltételekkel, szóval csak körültekintően!

Itt tudod megnézni a hirdetését.

legolcsobb_budapesti_lakas_8.JPG

10. helyezett

21 kerület, 56 nm és 16,5 millió a kikiáltási ára. Igen jól olvastad, ezt a lakást nyilvános árverésen lehet megkaparintani. 8. emeleti és 1+2 félszobás ingatlan, amiről sajnos nincsenek belső képek.

Itt található a hirdetés.

legolcsobb_budapesti_lakas_9.JPG

11. helyezett

18 kerület, 35 nm és 16,5 millió forint az eladási ára a hirdetés szerint. 9. emeleti 1,5 szobás panellakásról van szó, ahol se társtulajdonos, se haszonélvező, se bedőlt banki hitel nem nehezíti a lakásvásárlást.

Ide kattints, ha érdekelnek a további részletek.

legolcsobb_budapesti_lakas_10.JPG

Ha megtetszett valamelyik ingatlan nem érdemes a telefonhívást sokáig halogatni, mert az olcsó lakásokra mindig hatalmas a kereslet, és lehet, hogy egy óra múlva már nem lesz meg a kinézett lakás. Mivel az adatbázis percről percre frissül, előfordulhat, hogy a most bemutatott lakás közben gazdára találnak vagy épp náluk is olcsóbbak jelennek meg a neten. További jó böngészést és sikeres lakásvásárlást (és eladást) kívánok mindenkinek!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2018-10-26 14:18:36 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7014323327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cradbox 2018.10.29. 16:15:57

Ezekért a hirdetésekért kár volt, gyakorlatilag egyik sem alkalmas megvásárlásra. Nem beszélve a jól ismert környékekről, Havanna-lakótelep, Lujza utca...a lakáskeresők vágyalma :))
süti beállítások módosítása