Szuper ötletek a babaszoba falainak dekorálására

Kis hercegnő vagy trónörökös érkezik a családba, de még nem tudod, hogy milyen legyen a szobája? Segítek eldönteni, úgy hogy mutatok néhány inspiráló babaszoba dekorációt és felhívom a figyelmedet néhány apróságra is.

babaszoba_berendezes.jpg

Egy babaszoba hangulatát rengeteg minden befolyásolja köztük a falak mintái is, így ebben a cikkben most ezekkel fogunk játszani. Ha még nem tudod milyen legyen, akkor itt van néhány gondolatébresztő gyerekszoba példa, ami jó eséllyel segít elindítani a saját babaszoba designotok felé.

A családfa legújabb ága

Talán tényleg a családfa legújabb kis hajtását szimbolizálja, talán csak sokan tetszetősnek találják ezt a mintát, de tény, hogy sok babó hajtja álomra a fejét hasonló szoba dekorációk között. Neked hogy tetszik?

A képeket természetesen rákattintás után nagyobb méretben is meg tudod nézni!

fa_minta_a_falra_festve.jpg

Az erdő mélyén

A korábbit tovább gondolva egyre divatosabb az apró állatokat és erdős táját megjeleníteni a babaszoba falain. Barátságos hangulatot kölcsönöz a szobának, és közelebb hozza a természetet a kicsik szívéhez.

babaszoba_mintak.jpg

Hegycsúcsok között

A dekorálásán túl némi pszichológiai háttér tartalmat is felfedezhetünk azokban a gyerekszobákban, ahol már a babaszobák falára is kihívást rejtő, de csodálatos magaslatok kerülnek. Az igazi bajnokok már az első perctől a szemük előtt látják az elérni kívánt legmagasabb célokat.  Hajrá apróságok!

babaszoba_tema_otletek.jpg

Húzd ide a csíkot

Viszonylag egyszerű csíkos falmintát festeni ennek ellenére nagyon jól fel tudja dobni a gyerekszoba falát.

Egyetlen körbefutó sáv is hatásos tud lenni

Ebben az esetben általában mind a négy falon végig szokott futni a csík, de persze ezen is lehet változtatni ízlés szerint. Akár az egész sávot dekorálod kisebb mintákkal pl. pillangók vagy focilabdák, akár csak a kiságy feletti területet hangsúlyozod, nem foghatsz mellé.

babaszoba_festes_mintak.jpg

Lehet élénk, többszínű csíkokat használni

Egy erőteljesebb színt célszerű valami semleges fehér vagy halvány szürke színnel kombinálni, különben nagyon vibrálóak lesznek a gyerekszoba színei, ami egy idő után zavaróvá válhat a szemnek.

kislany_szoba_szinek.jpg

Lehet egyetlen szín különböző árnyalataival játszani

Elsőre talán unalmasnak tűnhet a szürke, aminek semmi keresnivalója nincs egy babaszobában, de ha belegondolsz a rengeteg vidám babás kiegészítő és bababútor, amúgy is kész színkavalkádot fog hozni mindennapokban. Persze ha a szürke ezek után sem szimpatikus, akkor még mindig lehet a szivárvány színeiből válogatni.

szurke_gyerekszoba_fal_szin.jpg

Lehet egyetlen falon használni őket

A szoba festésébe úgy is lehet egy kis játékosságot vinni, hogy nem mind a négy fal egyforma, hanem kiválasztod az egyik oldalt, amit valamilyen formában becsíkozol, míg a többi három oldal egyetlen színre lesz lekenve.

unisex-baby-room-decor-fresh-design-uni-baby-room-ideas-of-unisex-baby-room-decor.jpg

Lehet minden falon végig futtatni a mintát

Egy jól eltalált színpárossal az is szuperül tud mutatni, ha a csíkok az összes oldalra kiterjednek, de érdemes vigyázni, hogy egy kisebb szobát optikailag még kisebbre fog zsugorítani ez a festés, szóval csak óvatosan.

csikos_gyerekszoba_fal_minta.jpg

Na és persze lehetnek kicsit rendetlenek is azok a csíkok

Ki mondta, hogy katonás rendben kell sorakozniuk azoknak a csíkoknak? Nyugodtan törd meg őket néhány vagy épp sok helyen, ezzel is lázadva egy picit a megszokott sémák ellen.

csikos_gyerekszoba_fal.jpg

Varázslatos a háromszögek

Ki mondta, hogy a babaszoba oldalfalait lehet csak feldobni némi kreatívkodással? Nézd csak meg a középső képet milyen jól mutatnak azok a háromszögek a mennyezeten! Nem mondható hagyományosnak, de lehet, hogy pont ettől szédületesen jó az eredmény.

gyerekszoba_design.jpg

A négyzet a menő

A kockákat is rengetegféleképpen lehet variálni a falakon, akár a színűket akár a méretüket tekintve.

Az is izgalmassá teszi a teret, ha nem a falakkal párhuzamosan futnak a négyzetek oldalai, hanem mintha a hegyükre lennének állítva. Na jó ez nem volt a legjobb magyarázat, szóval nézd meg a lenti képen a jobb oldali, sötét rózsaszínes festést.

Ha egy nagyon karakteres vagy vibráló mintát szeretnél a falra, akkor inkább csak a fal egy részére használd és egy egyszínű, de hozzá passzoló kiegészítő színnel tompítsd az összhatást. Tökéletes példa erre az alsó képen lévő skótkockás-kékes babaszoba. Nagyon kreatív és ha engem kérdezel, akkor nagyon vagány is. Na persze nem akarom lebecsülni a festő kézügyességét, de szerintem a felső sávot inkább tapétával oldották meg, ettől függetlenül le a kalappal a megálmodó előtt. kreativ_babaszoba_festes.jpg

A pöttyös az igazi

Van igazság a fenti mondatban, hiszen nagyszerű forma a kör. Ha vállalkozó szellemű vagy, akkor egy kivágott sablonnal magad is elkészítheted a pöttyöket a festet gyerekszoba falakra, de ha inkább passzolnád a feladatot, megbocsátjuk a tapétát is. :)

Bár a lenti képeken nem éltek ezzel a lehetőséggel én biztosan arra használnék fel néhány nagyobb kört, hogy szövegeket írjak bele, vagy néhány családi képet ilyen "keretbe" akasszak fel a falakra.

babaszoba_mintak_1.jpg

Kevésbé szokványos minták

Igazából bármilyen mintát választhatsz, ami csak az eszedbe jut és szerinted illene a babaszoba falaira. Gondoltál már például csillagokra, az ugró zebrákra vagy a mi a neve annak a harmadiknak?!

Bár nem tartozik szorosan a témához, de hadd hívjam fel a figyelmet arra az elképesztően cuki kalóz nyuszis képre a bal oldalon. Imádnivaló!

babaszoba_desing_otletek_festes.jpg

Most már biztos, hogy körvonalazódik a fejedben, hogy milyen káprázatos szoba díszítéssel szeretnéd meglepni majd a szemed fényét. Ha sikerült megvalósítani és kész a szoba, örömmel veszem, ha a facebook oldalamon is megosztod velem és a többi medveolvasóval is.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2018-11-24 20:54:26 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9214389300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2018.11.28. 11:17:25

WOW! Hihetetlenül jól néznek ki ezek a szobák. Bárcsak nekem is ilyenem lett volna. És milyen egyszerűek. Csak egy kis kereativitás kell hozzájuk. Barátnőm kislányának a szobáját szeretnénk valahogy feldobni, de ilyen falakra még csak nem is gondoltunk. Egyelőre csak a praktikusság volt szempont, amiről itt olvastam nagyon haszos tippeket. www.riodesign.hu/design-hirek/kis-gyerek-%E2%80%93-kis-gond-nagy-gyerek-%E2%80%93-nagy-gond
süti beállítások módosítása