Hihetetlen társasházak: Star Trek lakás

Ebben a sorozatban olyan otthonok nyomában járunk, amik jelentősen eltérnek a jól megszokott sémáktól. A mostani cikkünkben a Star Trek lakást fogjuk bemutatni. Kíváncsiak vagyok?

hihetetlen_tarsashazak_start_trek_lakas_rajongok_erdekesseg.jpg

Mi az a Start Trek lakás?

Ehhez a furcsa otthonhoz egy furcsa történet tartozik. A Start Trek lakás történetének elejéhez egészen 1994-ig kell visszaforgatunk az idő kerekét. Ebben az évben el hagyta Georgina, férjét, Tony Alleyne-t. De miért is fontos ez? Azért mert az elkeseredett pasas egy nagyszabású otthonátalakításba kezdett, ha tetszik stressz levezetés gyanánt. Elhatározta, hogy az 1970-es évek végén látható Star Trek sci-fi sorozat USS Enterprise csillaghajójának belsejét fogja megeleveníteni a lakás falain belül.

(Nagyobb méretért katt. a képekre!)

hihetetlen_tarsashazak_start_trek_lakas_rajongok_erdekesseg_5.jpg

Mitől másabb ez a lakás, mint bármelyik másik?

Neki is állt nagy buzgalommal a belső terek megformálásának, ám barátja javaslatára az általa sokkal izgalmasabbnak ítélt USS Voyager csillaghajó felépítését követte a továbbiakban, így lehet, hogy a szemfüles sorozatrajongók felfedezhetnek itt-ott egy-egy átfedést a dekorációban. A szóban forgó lakás egyébként Hinckley, Leicestershire, Anglia területén látott napvilágot, helyesebben, nem látott. 

hihetetlen_tarsashazak_start_trek_lakas_rajongok_erdekesseg_3.jpg

Történetünk hőse igazán elszánt volt, hiszen több mint 10 évet fordított erre megszállottság határát súroló projektre. Elismerésre méltó munkát végzett, hiszen a világítás hang vezérelt, a felállítok panelek pont úgy csipognak mint a sorozatbeli társaik és még egy transzporter kabint is felállított, ami sajnálatos, de érthető módon, nem működik. Még az olyan részletekre is odafigyelt a készítő, mint az ablakok, amik a kemény munka eredményeként, úgy festenek mintha a lakásban álló személy épp a mély űr rejtelmeivel nézne farkasszemet, ha kitekint rajtuk. A lakás csengője sem úszta meg a fejlesztést, mert a sorozat Picard kapitányához (Patrick Stewart) tartozó zeneszót játssza megnyomás után. Micsoda alaposság!

Kívülről egyébként az épület teljesen normális, senki meg nem mondta volna, hogy mit rejt a falakon belül.

hihetetlen_tarsashazak_start_trek_lakas_rajongok_erdekesseg_4.jpg

A lakás kész, miről lehet még írni akkor?

Bárcsak azt írhatnánk, hogy fanatikusunk ezek után jól megérdemelt pihenését tölti álmai otthonában, de sajnos a valóság nem úgy alakult, mint ahogy filmekben kellene. Tony Alleyne ugyanis a szinte mindenre kiterjedő gondossága, egy fontos apróság felett elsiklott. Történetesen, hogy a lakás nem az ő nevén volt...Bizony a kégli a feleség tulajdonát képezte.

És itt kezdődtek problémák

Az interneten több változata is fent van az ő történetüknek, többek között, hogy a férfi börtönbe került vagy, hogy a feleség sok évvel a különválásuk után hozta meg a végleges döntését, hogy válni akar és ezért 2009-ben megpróbálta értékesíteni az ingatlant, de akkor ez valamiért meghiúsult.

Annyi azonban biztosan tudható, hogy a feleség kezdetben teljes mértékben elszánta magát, hogy ezt a nem mindennapi lakás visszaalakíttatja "normális otthonná", mert szerinte úgy többet ér (vagy jólesik a bosszú a volt férj ellen, ki tudja...).

hihetetlen_tarsashazak_start_trek_lakas_rajongok_erdekesseg_2.jpg

Később 2012-2013-ben a lakás Star Trek designja megőrzésével került fel az ingatlanpiacra, mert a hölgy felfedezte, hogy úgy mégiscsak többet fog kapni érte. Szegény Tony Alleyne könnycseppek morzsolgatása közben vette tudomásul, hogy sok évig tartó munkának gyümölcse az új tulajdonos kényére és kedvére lesz bízva, és lehet, hogy nem őrzi meg ebben az állapotában. Az egy hálószobás, 34 négyzetméteres lakásáért egyébként £70,000 kértek.

Plusz egy érdekesség, ha még fokozható a hangulat egyáltalán. Mivel a lakás nem tartalmaz sütőt és az ablakok is zártak a lakásra a kinti szabályok szerint nem vehető fel rá (jelzálog) hitel, így bárki is szeretett bele a zsebéből kellett gondoskodjon a vételárról.

hihetetlen_tarsashazak_start_trek_lakas_rajongok_erdekesseg_6.jpg

Ezt követően a lakás teljesen eltűnt a média látóköréből, de annyi bizonyos, hogy $150,000-ra becsülte a meghirdetéskor az 59 éves tervező az otthon újraépítését valahol máshol, aminek összegyűjtésére és újbóli létrehozására nem látott reményt. Elképzelhető, hogy a Star Trek lakás bármilyen futurisztikus, mégis már a múlttal egyenlő, de az tény, hogy emlékszünk rá és fogunk is még egy jó darabig, mert a történelem részévé vált.

 A sok furcsaságot olvasna engem egy kérdés foglalkoztatott végig. Vajon a közvetlen szomszédok mikor döbbentek rá, hogy mi történik a fal túloldalán?

A történet nem mentes a szomorú és tragikus fordulatoktól, de mindentől függetlenül le a kalappal az úriember kitartásáért. Te szívesen megnézted volna a lakást? Esetleg laknál is benne, ha módod nyílna rá?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2019-05-31 14:55:15 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2914872120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.06.02. 09:24:24

Sosem tudtam azonosulni a kicsinyes bosszúhadjáratokkal, amiket egy korábban szeretett ember ellen visel valaki. Hogy lehet valakit annyira gyűlölni, hogy az életét tönkre akarjam tenni? Pláne, ha korábban együtt éltem vele, azaz valószínűleg szerettem. Beteg emberek az ilyenek.
A lakás amúgy valószínűleg túlságosan nyomasztó lehet huzamos ottlakásra. De szívesen eljárnék egy-két korsóra egy így kialakított sörözőbe, vendéglőbe.
süti beállítások módosítása