Inspirálódj te is ezekből a gyönyörű beépített erkély fotókból!

A beépített erkély nagy lehetőségeket rejt magában, csak ügyesen kell kihasználni a rendelkezésre álló teret, és oda kell figyelni a praktikus berendezésen túl a dekorálás kérdésére is!

beepitett_erkely_fotok_kepek_otletek_lehetosegek_tippek_trukkok_berendezes_4_pihenosarok_a_lakasban.jpg

Ha azon gondolkodsz, hogy a nyitott erkély helyett inkább beépített erkélyt szeretnél, akkor ezek a képek biztos segíteni fognak kitalálni a helyes irányt. Akkor is szeretettel várlak, ha nálad nem aktuális ez a kérdés, de szeretsz kikapcsolódáskép meseszép lakás fotókat nézegetni.

Öt kategóriába soroltam az általam gyűjtött beépített erkélyes képeket aszerint, hogy milyen funkciót látnak el az adott lakáson belül, így talán könnyebb lesz a sok, jobbnál-jobb megoldás között letenni a saját voksodat valamelyikre.

Dolgozószoba

Essünk túl így rögtön az elején a kevésbé kellemes időtöltéssel kecsegtető helyiségen és rendezzük be dolgozószobának a beépített erkélyt. Égető szükség lehet lakáson belül egy helyre, ahová elvonulhat az ember nyugodtan dolgozni. Ha rászánsz egy kis időt egészen pofás kis zugot tudst kihozni belőle. Talán így nem lesz olyan fájdalmas odaülni, ahhoz a bizonyos munkához...talán...

beepitett_erkely_fotok_kepek_otletek_lehetosegek_tippek_trukkok_berendezes.jpg

Tároláshoz

Valószínűleg az egyik leggyakoribb beépített erkély kihasználási mód, mégis úgy megvalósítani, hogy több legyen puszta raktárnál és a szemnek tetszetős maradjon az összkép, nagyon nehéz. Itt például sikerült elérnie a tulajdonosnak ezt a célt, igaz nem is próbálta meg 40 év összegyűlt "majd jó lesz valamire" kategóriát kapott kincsét bezsúfolni egyetlen sarokba.

beepitett_erkely_tarolas.jpg

Vendégek és barátok fogadásához

Bizonyos szempontból egy második nappaliként is működhet a beépített erkély, aminél egy fokkal mégis nyitottabb térérzetet nyújt a használói számára. Ha gyakran előfordul, hogy a család különböző tagjaihoz egyszerre érkezne barátok, látogatók, akkor érdemes megfontolni, hogy ennek a funkciónak rendeljétek alá a beépített erkélyt. Én biztos szívesen meginnék egy csésze teát egy jó beszélgetés közben ezekben a helyiségekben.

(A képre kattintva nagyobb méretben is meg tudod nézni a fotókat!)

beepitett_erkely_fotok_kepek_otletek_lehetosegek_tippek_trukkok_berendezes_2_nappali.jpg

Jobb esetben, az utolsó képhez hasonlóan, nálad nem fog a 8. emeletig felérni a hótorlasz, de ha mindenképp téli hangulatot szeretnél kölcsönözni a beépített erkélyednek, akkor ajánlom figyelmedbe a hóspray használatát, mint tűrhető alternatívát.

Mini étkező

Az sajnos biztos, hogy a karácsonyi egész családot érintő vacsit még szűkösen se fogjátok tudni a beépített erkélyen felszolgálni, de egy max. két főnek kellemes reggeliző helyet tudsz kialakítani ebből az újdonsült helyiségből. Persze ez erősen függ attól is, hogy eleve mekkora erkély beépítésén gondolkodsz...

beepitett_erkely_fotok_kepek_otletek_lehetosegek_tippek_trukkok_berendezes_2_etkezo.jpg

Végül, de nem utolsó sorban következzen a lakások főn áhított elvonuló szobája.

Pihenősarok

Igazi kuckós hangulatú pihenő rész varázsolható a beépített erkély segítségével. Nézd csak:

beepitett_erkely_fotok_kepek_otletek_lehetosegek_tippek_trukkok_berendezes_2_pihenosarok_a_lakasban.jpg

Kell hozzá egy ülő (vagy fekvő) alkalmatosság, egy dohányzóasztal a lepakoláshoz és pár, némi jó ízléssel, megválogatott dekorációs elem.

beepitett_erkely_fotok_kepek_otletek_lehetosegek_tippek_trukkok_berendezes_3_pihenosarok_a_lakasban.jpg

Ilyen képek nézegetése után a medvének egészen nagy kedve támad belevágni egy komolyabb felújításba, és az egyik változatot egy az egyben átemelni a saját lakásának falai közé. Te hogy vagy vele?

Mielőtt azonban szerszámokat ragadnátok nagy lelkesen, ne feledjétek, hogy engedélyköteles a beépített erkély kialakítás (is), így először ennek járjatok a végére és csak ezután jöhet az élvezetes rész!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2019-06-23 11:13:00 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2614907324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2019.06.24. 15:03:07

Kedves Medve, a múltkor még azt írtad, hogy ahhoz is engedély kell, hogy az ember más színűre festesse az erkélyét :-(

Most meg az erkély beépítését propagálod :-)
süti beállítások módosítása