Óriási erkélyek

Neked is nagyobb méretű az erkélyed? Szívesen átlapoznál pár inspiráló képet, hogy mások hogyan rendezték be a sajátjukat? Szeretnéd kihasználni a rendelkezésére álló teret, de mégis az ízléses vonalon maradnál? Tarts velem és együtt biztos megtaláljuk az igazit!

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek_8.jpg

A nyár folyamán már foglalkoztunk a gyűszűnyi méretű cukiságokkal, a közepes méretű erkélyekkel és a beépített megoldásokkal is, most azonban egy további kategória következik történetesen a tekintélyes méretekkel bíró erkély csodák.

A gombamód szaporodó és látszólag a semmiből kinövő új építésű társasházak jó részéhez bizony hatalmas erkély dukál. Egy némelyik erkély akár otthont is adhatna egy átlagos panellakásnak, mert simán beleférne, hacsak a négyzetmétereket vesszük figyelembe. Igen ám, de egy ilyen erkélyt tudni kell berendezni is!

Könnyen eshetsz abba a hibába ha nem vigyázol, hogy a felét se használod ki, pangó terek és lehangoló üresség fogad, ha kilépsz a lakásból egy kis friss levegőt szívni a korlát mögött.

Mielőtt ténylegesen nekiesnél az erkélyednek, hogy kialakítsd a végleges formáját, alaposan gondold át, hogy mit is szeretnél általában csinálni az erkélyen pl. kiterülve olvasnál, ping-pongoznál a haverokkal, bunkert építenél a gyerkőcökkel vagy inkább valóságos dzsungelt nevelgetnél? Ha körvonalazódik a fejedben az elképzelés, akkor gondolsz végig, hogy milyen stílusú a lakás és hozzád milyen lakberendezési irányzat illik a legjobban!

Ha most sikerült jól összezavarnom és nagyobb a káosz a fejedben mint eddig vagy pont, hogy semmi nem jutott eszedbe, akkor se aggódj elvégre ezekben a kérdésekben segít magadra lelni majd ez a cikk!

Ha imádod kényelembe helyezni magad...

Ha szeretsz elnyúlni mint cica a meleg radiátoron, és a felrakott lábbal pihenés a kedvenc szabadidős tevékenységet, akkor ezek között találod majd meg a kedvenc ötleteidet! Jelszó a nyugalom, kikapcsolódás és a stresszmentes, relaxáló feltöltődés!

Amire szükséged van hozzá az egy általad választott kényelmes fekhely vagy ülőalkalmatosság. Ez a legfontosabb nem lehet elhanyagolni! Ezen kívül némi számodra nyugalmat sugárzó tárgy, egy jeges üdítő valamint egy jó könyv vagy fülbemászó zene.

Na hogy tetszenek? Már látod is lelki szemeid előtt, hogy mosolyogva elhelyezkedsz az egyik erkélyen és köszönöd szépen téged egész hétvégén ne zargassanak? Megértünk!

(A nagyobb fotókért kattints a képekre!)

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek_4.jpg

Legyél lezser!

Mondom a receptet a laza hatású erkély kialakításához:

  • Dobálj le néhány pihe-puha, színes díszpárnát az erkély talajára, ahogy esik úgy puffan jelige mentén!
  • A hangulat kedvéért akassz fel egy sor lampionos világítást (ahogy épp sikerül, nem kell szabályosnak lennie), vagy néhány biztonságos gyertyatartóval teremts fantasztikus látványt!
  • Néhány véletlenszerű(nek tűnő) virágcsodát tegyél ki az erkélyre, hogy barátságosabb legyen az összkép!
  • Ha nem akarjátok a falatozáshoz a földre tenni a poharakat és a harapnivalót, akkor gondoskodj egy kis asztalkáról vagy alacsony szekrénykéről!

Ennyi volt semmi ördöngösség, mégis szuperül néz ki és elég sok cimborát képes befogadni egy-egy összejövetel alkalmával! Ha meg akarod fejelni és van elég helyed, akkor az erkély másik felébe egy könyöklős-bárpultos sarkot is kialakíthatsz. ;)

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek_2.jpg

 Nem igazán a te stílusod a fenti? Jobban szereted a legkisebb dolgokig gondosan megtervezni az előtted álló projektet, így az erkélynél is így járnál el? Miért is ne? :)

Nézd meg jól!

A lenti képek mindegyikén van valami érdekes apróság, ami fölött talán sokan elsiklanának, de te biztos nem!

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek_5.jpg

Valószínűleg amilyen szemfüles vagy neked több minden is feltűnt, de nekünk a következő erkély részletek keltettél fel a figyelmünket:

  1. kép: nehéz lenne választani de a padló mintája legalább olyan belevaló mint a kalitkás lámpabúrák
  2. bár még nincs kész, de az a növényes lugas csodálatos lesz, mintha csak kerti sétányos házunk lenne
  3. kavics sávos padló, így könnyebb házilag burkolni az erkélyt és még tetszetős is
  4. az a meseszép spanyolfal a háttérben... funkcionálisan valószínűleg nélkülözhető lenne, de a látványa... teljesen megértjük az ottléte okát
  5. a zöld műfű is ötletes, de a háttérben álló fa virágállvány az igazi gyöngyszem a képen

Kisállatok kedvenc birodalma

Melyik gazdi ne akarná, hogy négylábú családtagja jól érezze magát?! Lehet kimondottan az ő számukra is tervezni egy erkélyt vagy annak egy részét, de egyszerűen az is jó megoldás, ha úgy alakítod ki az erkélyed, hogy pusztán neki is kényelmes legyen.

Ilyenkor a törékeny holmikat és éles/szúrós/vágós eszközöket jobb biztonságos helyre száműzni és helyettünk inkább a kényelmes fekhelyek és szórakoztató játékokra helyezni a hangsúlyt!

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek_3.jpg

Fontos: A betűző nap miatti napszúrás és hőguta épp olyan veszélyes lehet az erkélyen magukra hagyott háziállatokra, mint az erkély előtt elrepülő madarak, amik üldözése közben kizuhanhatnak az erkélyről, így idejében gondoskodj az óvintézkedésekről! Légy szerető és felelős gazdi egy személyben mindkettőtök boldogságéért!

Akik a fauna helyett inkább a flórát választanák a kettő közül...

Virágba borult erkélyek

A természet egy kis szelete, egy igazi zöld paradicsom, na nem a még éretlen gyümölcsre gondolok. :) Lehet, hogy nincs fél hektár méretű veteményesed, de egy igazi kertész feltalálja magát és bevirágoztatja még az erkélyét is.

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek_6.jpg

Itt aztán lehet kapirgálni, gyomlálni, metszeni, locsolni és minden egyéb tevékenységet végezni, ami ehhez a lenyűgöző hobbihoz csak tartozik. Fened már a metszőollód?

Letisztult erkélyek

Nem feltétlen kell túlgondolni ezt az erkély kérdést. Jól megválasztott semleges színekkel és anyagokkal, minimális bútorokkal is lehet igazán klassz kis fészket létrehozni, ahol aztán a megspórolt idődet pihenéssel töltheted.

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek.jpg

Előnye, hogy könnyű áttervezni, ha megunnád a mostani kinézetét és marad bőven kihasználható hely. Hátránya viszont, hogy a legkisebb probléma/eltérés/hiba is szemet szúró. Vajon mi történt a jobb oldali erkélyen? Reméljük csak egy üveg vörösbor borult ki, és nem bagett szeletelés közben vágta meg valaki ilyen csúnyán a kezét. :S

Maga a tökély

Amikor minden egyben van, akkor szíved szerint soha nem hagynád el az erkélyedet! Persze mindenkinek mást jelent az eszményi erkély, de nekünk valahogy így festene.

hatalmas_erkelyek_berendezes_felujitas_inspiracio_lakberendezes_kialakitas_erkely_butor_diy_otletek_7.jpg

Elárulod, hogy melyik lett a befutó nálad? Vagy még mindig hezitálsz egy kicsit, mert innen és onnan is megragadott egy-egy képkocka?

Visszatérve eredeti gondolatunkhoz vétek lenne egyetlen kacatos kartondoboz vagy lestrapált bicikli tárolójává alacsonyítani ezeket az oly sok potenciált magukban rejtő építészeti kincseket. Használd ki a rendelkezésedre álló teret, varázsolt álomszéppé és tedd az otthonod nélkülözhetetlen helyiségévé!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-08-05 17:37:24 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4014996284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása