Társasházi üzenetek a javából

Ki ne találkozott volna már a társasház faliújságára tűzött rövidke üzenettel?! Többségében velős, unalmas stílusú, de közhasznú mondanivalót tartalmazó cetlikről van szó. Igen ám, de van néhány levél, ami az adott ház lakóin kívül a többi ember figyelmét is felkeltette. Lássuk miért...

tarsashazi_uzenetek_faliujsag_kiirasok_vicces_levelek_kozossegi_problemak.jpg

A szó elszáll az írás megmarad tartja a latin közmondás. Az egyszer biztos, hogy az alábbi lakók közötti üzenetek, nem fognak egyhamar feledésbe merülni.

A lépcsőházi kiírások szabados nyelvezetet és helyenként illetlen tartalmakat foglalnak magukba, így kérem a tovább olvasás előtt ezt mindenki vegye figyelembe!

Nehéz napirendre térni felette

Mit írhatnék ide?! Inkább olvassátok el ti is!

lk4.jpg

lk5.jpg

nemkacsa2.jpg

velvet_kaka_a_kukaban.jpg

Egyazon probléma mégis más megközelítés...

ib3.JPG

velvet_4.jpg

player4.jpg

velvet_dugo_lako.jpg

Kérjük keresse fel házi orvosát vagy gyógyszerét!

A lépcsőházi üzenetekben meglehetősen ritkán merül fel az egészségügyi állapota a lakóknak, de erre is akad példa, még ha csak érintőlegesen is.

player5.jpg

lk_7postaladaknal.jpg

Zene füleinknek

Amikor a zenei ízlése nem azonos a lakóknak komoly konfliktusok alakulhatnak ki, ami hatványosan igaz, ha kitartóan, "rossz" időpontban szolgáltatja valaki a talpalávalót.

friss_2.jpg

lk.jpg

lobu.jpg

De miért???

Vajon mi célból és meddig fog még porosodni a lépcsőházban ez az asztalka?! Minden esetre egy próbát megért, hogy távozzon onnan.

lk_6.jpg

Az erkély átka

Nem mindig örül neki az ember, ha erkély is tartozik a lakáshoz, főleg ha a szomszédok egyre-másra megajándékozzák különböző, de nem kívánt dolgokkal...

bc2.JPG

bouvet.JPG

ib14.jpg

Néha a kollégáknak is van mondandójuk

Előfordul, hogy a közgyűlésen kívül a közös képviselőnek is van közlendője a lakók számára. Lássuk különösebb komment nélkül erre egy példát.

bouvetcb.JPG

Cuki is legyen a végére

Hogy ne mindig csak a gond és a baj emésszen minket itt egy korrekt és szívhez szólóan módon megírt üzenet, és kedves válasz a lakóktól.

61743508_2287615581319962_1137257342266507264_n.jpg

Jó lenne tudni, hogy a fenti írások végül elérték-e a céljukat és a továbbiakban rendeződött-e a szomszédi viszony és a vitát kiváltó probléma, de úgy tűnik, hogy a szellemes üzenetekre, nem (minden esetben) érkezett szintén emlékezetes felelet. 

Ha szeretsz ilyeneket olvasni tekintsd meg korábbi írásunkat szintén ebben a témában itt.

A fenti lépcsőházi üzenetek a nem kacsa, ingatlanbazár, player, bouvet caféblog, velvet, látnod kell oldalak gyűjteményeiből származnak, így a tartalmukért és a nyelvezetükért felelősséget nem tudunk vállalni és az üzenetek gazdáiról vagy a megjelenésük körülményeiről sem tudunk további információval szolgálni.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

32 komment
2019-08-26 21:22:06 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2915025450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GépBalta 2019.08.27. 09:47:28

Az utolsó tényleg nagyon cukimuki. Remélem az összes "maszat" összemaszatolja a szőnyegét azoknak a akik kutyát visznek egy társasházba.

Fülig José 2019.08.27. 12:21:12

@GépBalta: ugye! pedig a kurya mucsára való, kib.szva a kerbe hogy ne kelljen vele foglalkozi lfszt se de legalább 0-24 be vonyítson, ha valaki esetleg elmenne a porta előtt.
egy zseni vagy haver...

Golyós 2019.08.27. 12:22:55

@GépBalta: Nagyon remélem, hogy a kutyák lesznek annyira inteligensek, higy csak a tiédre szarnak :-)

steery 2019.08.27. 12:55:43

Ilyen vicces üzengetések nálunk is előfordulnak, de senki sem fényképezi le őket, mert általában akinek szólnak, úgy megsértődik miattuk, hogy gyorsan letépi őket, így nem maradnak kint sokáig.

Lángharcos 2019.08.27. 13:27:41

@GépBalta: Elő tud fordulni a kutya életének kezdeti és az utolsó szakaszában is. Eleinte, mert meg kell tanulnia, a vége felé meg azért, mert ahogy az embereknek is, idős korban mindenféle problémák merülnek fel.

De nem szükségszerűen történik meg. A kutyák nagy része pedig teljesen tud alkalmazkodni a társasházi léthez, és normális hozzáállással tisztábbak, mint némelyik szomszéd. (Akik állítólag emberek. Jogilag legalábbis. Meg talán biológiailag is. De minden más bizonyíték ellenük szól.)

Zirowe 2019.08.27. 13:58:53

Szánalmas, hogy kettőt leszámítva mindegyik névtelen.
Lehet bármilyen bunkó a lakótárs, akkor se üzengetünk névtelenül, legyen benned annyi gerinc, hogy vállalod a neved.

Nekem is üzengetett egy vénk*rva a házban névtelenül, csak sajnos az lett a veszte, hogy pontosan tudom kicsoda, legközelebb, amikor megláttam, jól lebasztam.
Aztán csönd volt 1 hónapig.
Most megint üzenetet hagyott, ismét névtelenül.
Legközelebb meglátom, szépen elmagyarázom a vén kommunistának, hogy ez már nem járja és a következő ilyennél megy a feljelentés zaklatásért+kiírom a nevét az üzenőfalra, mert nem én vagyok az egyetlen, akinek névtelenül üzenget.
Hátha végre leszokik erről.

pater76 2019.08.27. 14:14:56

Na pont ezért menekültem el a panelból sok-sok év után. Most családi háznál van 2 szomszédom, akiket lehet kezelni és nem pszichopaták vagy épp beviagrázott csődörök...

Karipapa01 2019.08.27. 14:26:30

Röhögséges! Bárki is elhiszi azt, hogy egy ilyen kiragasztott cetli hatására a többi lakó az elkövetkező időkben türelmes lesz a fél napon keresztül sirdogáló kutyusokkal? Vagy magába fojtja a testi örömökből fakadó önkéntelen reakcióit? Vagy tényleg örökre leszokik a trombitálásról, falfúrásról, hangos zenehallgatásról, és ha csontrészegen maga alá eresztett a liftben, akkor legközelebb ezt csontrészegen nem tesz meg? :D Talán nem cetlizni, hanem beszélni kellene vele. Annak az eredménye sem 100%, de talán kissé hatékonyabb, mint a kiragasztott irodalom.

GépBalta 2019.08.27. 15:04:21

@Fülig José: Szerintem egyáltalán lakóövezetbe nem valók a kutyák, a társasházi környezetet csak azért emeltem ki, mert ezen a blogon többnyire társasházakról van szó.
@Golyós: Vagyok olyan intelligens, hogy nem tartok kutyát lakásban, úgyhogy nehezen maszatolnák össze a szőnyegemet, ha nincsenek ott.

body_andras 2019.08.27. 15:14:23

Pesti cetli! Mindenkinek ajánlom (FB).
Még jobb amikor a társasházi faliújságos anyázás a kommentekben folytatódik. Egy cikk arról, milyen qrva nevetségesek a közösségben élni képtelen emberek, majd az egyikük rögtön benyögi hogy kinek hova szarjon a kutyája.
Magyarok, nektek hangszigetelt kapszulákban kellene laknotok, egymástól kb 96 méteres kiosztásban. Lehetőleg kutya, gyerek és dobhártya nélkül, nehogy valami áthallatszódjon!

body_andras 2019.08.27. 15:20:03

@Karipapa01: Szerintem sokkal jobb a falon látni és a kreatív vagy alpárri (megfelelő aláhúzandó) anekdotákon röhögni, mint hogy alkalmatlan időpontban becsöngessenek, zörögjenek és a nyavajájukkal zaklassanak.

Thomas Dantes 2019.08.27. 19:40:44

Azt nem értem, aki azért pattog ,mert a másik szexel. Jó nekik, Mi van irigykedtek? Persze, persze értem én pihenni szeretne mindenki. Meg mindenki dolgozik. Én is váltott műszakban. 12 órázok. Holk éjszaka ,hol nappal.
Tudom milyen, ha nem hagynak aludni. És én igyekszem semmi olyat nem csinálni, ami mást zavar. De azért mert dugnak a szomszédban? Nem hiszem ,hogy túl soká tartana, ha csak nem pornófilm forgatás.

Ellenben, a rohdat ütvefúróval egész nap lehet berregni! És az nem jó senkinek se!

Thomas Dantes 2019.08.27. 19:50:32

@GépBalta: Szerinted. Viszont a kutya az ember társa. Nem háziállat, társ. A legrégebben megszelídített faj, legrégebb óta él az emberel, az egyetlen faj, amely tényleg társként ,,gondol" az emberre.
A kutya természetes közege az ember

És mielőtt azal jönnél ,hogy valami kutyabuzi vagyok, meg baromság, elmondanám neked, az ez etológia, az állatok viselkedésével foglalkozó tudomány álláspontja. Ezek tények, igazolt tények. Olvass utána, a szakmájában világhírű Csányi professzor munkásságának.

Persze nem fogsz, hkiszen te úgyis jobban tudod, ,,rühes dög kutyák a faszomba, he, " mondod fingasz egyet és kész

Beer Monster 2019.08.27. 22:31:04

@Thomas Dantes: Tényeket nem igazolnak. Pont mert tények.

GépBalta 2019.08.27. 23:15:27

@Thomas Dantes: A kutya az ember egyre haszontalanabbá váló haszonállata. Néhány állami szerv, vakok, őrző védő szervek még veszik valami hasznukat, de azon kívül teljesen feleslegessé vált a tartásuk. Persze elméletben fel lehet őket ruházni mindenféle tulajdonsággal, ami alapján lelki társa lehet az embernek, de szerintem amikor valaki napi két marék száraztápért szerez hűséges odaadó társat, az nem sokban különbözik egy gold digger - sugar daddy kapcsolatnál. Mondjuk anyagilag kicsit kevésbbé megterhelő, de cserébe Timike helyett csak egy Tacsika jut.

Venesz 2019.08.28. 06:18:04

@Thomas Dantes: A kutya valóban az ember társa. De milyen ember az, aki reggel 7 és este 18 között a kutyáját az üres lakásba bezárja? Akinek nincs ideje, kedve, energiája, stb., az talán ne tartson kutyát. Pláne panelban. Mert az a szegény kutya egész nap ugat, vonyít, mert nem érzi jól magát. Sőt, fél. Amíg panelban laktam, tapasztaltam ilyet. Amikor szóltam emiatt, azzal vágott vissza, hogy én biztos nem szeretem a kutyát. És ő szereti?

apro_marosan_petergabor 2019.08.28. 07:38:12

Látom. a kiírásokból, harminc évvel a rendszerváltás után még mindig gondot okoznak egyeseknek a lakástulajdoni/bérleti jogi kérdések.
Segítek:
TULAJDONOSOK, BÉRLŐK vannak ma - albérlők nincsenek az egész rendszer keretfogalma pedig a lakásbérlet (ha bérleményről beszélünk...)
Értelemszerűen főbérlők sincsenek - csak TULAJDONOSOK akik bérlőknek kiadják a bérlakást
Tehát ezért BÉRLAKÁSOK vannak - albérletek nincsenek
Történelem:
A szovjetunióból importáltuk az intézményesített lopást (szuronyok és ÁVH támogatásával), ezt hívták államosításnak. Így lett sok bérházból állami tulajdonú ház amelyeket a tanácsok (ma önkormányzat) oda adtak a bent lakóknak, betelepítetteknek bérletre. Ők voltak a FŐBÉRLŐK, akik néha kiadtak egy szobát az ALBÉRLŐKNEK. Sok lakásba több bérlőt rakott a tanács, ezek TÁRSBÉRLŐK voltak (sokszor a volt tulajdonos álamosított lakásában).
Ezekben a lakásokban ezekből a jogviszonyokbaól rengeteg probléma, embertelen életkörülmények keletkeztek - a társbérlők néha késsel mentek egymásnak..
Rendszerváltás után az új "demokratikus" állam törvényesítette a lopást, és nem adta vissza az eredeti tulajdonosoknak a házaikat, hanem a benne lakó bérlők megvehették (tudtukon kívül "orgazdák" lettek) igen kedvezően a piaci ár töredékéért részletre. Így keletkeztek a régi bérházakból a "társasházak" (amit elmondtam nem vonatkozik a régi-új építésű - tehát nem államosított, vagy szövetkezeti építésű társasházakra ) - megannyi lakástulajdonossal, akik még hordozták magukban a régi főbérlői reflexeket -azaz elvárták volna, hogy az önkormányzatok karbantartsák a nekik "ajándékba" adott házakat....
/Pénzük sem volt, így szépen lerohadtak ezek a bérházakból lett társasházak/
Mindezek a elvileg a libero és nem libero sajtó-média is tudja ennek ellenére óriási része van abban, hogy a kifogásolt "albérleti" fogalomrendszer még mindig él, mert úgy ragaszkodnak ehhez a már nem létező fogalomkörhöz, mint floki a lábtörlőhöz.
Az újgenerációs ingatlanos szakemberek azért már igyekszenek a lakásbérlet, bérlő fogalmakat használni és az "albérlet-albérlő" fogalmat mellőzni...

2019.08.28. 07:57:26

@Lángharcos:
A probléma az, hogy a kutyatartók 90% felelőtlenül, tróger módon neveli a kutyáját, másokra maximálisan szarva. Hasonló kiírást láttam lakásban tartott kiskutyánál, aztán az ugatás nem maradt abba, mert amikor otthon voltak is basztak elvinni sétáltatni. A "sétáltatás" annyiból állt, hogy a faszi lement cigizni, pedig ott volt 200 m-re egy kutyafuttató, de odáig már nem ment el. Szegény kutya meg egyre kövérebb lett.

2019.08.28. 08:02:19

@GépBalta:
Értelmetlen a haszonossággal érvelni, mert nem haszonállat. A kutxatartás, macskatartás, aranyhal tartás, stb. mind-mind hobbik. Kedvtelésből csinálják az emberek. Más kérdés, hogy a kutyatartást sokan nem megfelelő helyen, nem megfelelő módon, felelőtlenül. De önmagában nem a kutyatartással van a gond. A mindenkire szarunk, illetve az embergyűlölő állatbarát mentalitással annál inkább.

Mr. Waszabi 2019.08.28. 08:31:21

@Thomas Dantes: főleg, amikor az amatőrök egy kévádarálóval akarnak betiont fúrni. Új szomszéd is kínzott ezzel, aztán amikor összefutottunk a lépcsőhézban, udvariasan rákérdeztem, ne adjak-e kölcsön egy fúrógépet. Nem értette a célzást, közölte, hogy nekik is van :(

zuulululu 2019.08.28. 10:28:33

A panel vilag szepsegei...

Beer Monster 2019.08.28. 12:38:45

@apro_marosan_petergabor: Nahát, szívesen olvasnék egy esszét arról is, hogy a tintahal miért nem hal.

Toxic Waste 2019.08.28. 13:28:58

@apro_marosan_petergabor:
Én is segítek: a használt nyelv nem követi azonnal a jogi környezet változásait; és nem is egy logikus rendszer, ahol meg tudod magyarázni, hogy nem albérlő, hanem bérlő. Persze próbálkozni lehet, sok esetben érdemes is, szóval hajrá! A főbérlő például, úgy érzem, kezd is kikopni.

apro_marosan_petergabor 2019.08.28. 22:25:06

@Toxic Waste:
Akkor ismét segítek, a probléma ott van, hogy a sajtó(nem mind) - pl. az Index - direkt ragaszkodik a rossz kifejezés használatához, még akkor is, ha beszélgető partnere helyesen beszél. Ennek az oka valószínüleg az, mert az albérlet szónak van egy pejoratív íze, ami nekik tetszik, és felfújhatóak a vele kapcsolatos történések - .
Már pedig a köznyelv használatra nagymértékben hatással van a média - többnyire rossz irányba....

2019.08.29. 08:20:39

@apro_marosan_petergabor:
Attól, hogy te ragaszkodnál az eredeti jelentéshez, és mindenhol szükségét érzed leírni, a nyelv folyamatosan változik, a szavak elveszítik eredeti jelentésüket, új jelentést vesznek fel. Pl. a mentős szó is teljesen logikátlan, mert eredetileg a mentő jelentette az embert, akinek mentés a szakmája, az autó amiben kiment menteni a mentőautó. Aztán a mentőautóból lett mentő, a mentőből mentős. Mégsem trollkodják tele nyelvtannácik azt a blogot, ahol a blogíró a mentős szót használják, azért nem, mert ez már jóval régebben volt, mint az albérlet szó jelentésének módosulása.

apro_marosan_petergabor 2019.08.29. 13:17:26

@Zabalint:
Tévedésben vagy, ez nem kukacoskodás (a "nyelvtannáci" szóhasználat itt meg finoman egy baromság). Vannak fogalmak, melyeket pontosan kell használni, különben téves képzeteket keltenek.
Miért beszélnénk főbérlőről, ha nincs olyan, csak tulajdonos van - és van is helyes szó rá, csak gondolkodva kell alkalmazni (a gondolkodás tudom, sokaknak nehezére eseik, de mégis ez vezet egy jobb világba...)?
Miért kellene lefokoznunk szegény bérlőt, dehonesztálva - van gondja éppen elég - ALBÉRLŐVÉ, ha nem az, hanem BÉRLŐ, bérlői jogokkal....?
És miért kellene egy bérelt lakást - bérlakást - ALBÉRLETNEK hívni, ha nem az, hanem egy BÉRLAKÁS...?
Ideje lenne a kommunizmustól eltávolodni, ha ez sokaknak nem is tetszik, vagy nehézségeket okoz.

2019.08.29. 19:27:03

@apro_marosan_petergabor:
A főbérlőt már nem sokan használják, az albérlet viszont a mai elterjedt jelentésében egy szóban kifejezi, hogy konkrétan lakás bérlésről van szó, hiszen az eredeti, tovabb bérbeadós jelenség nem jellemző. Egy generáció, és nem is fogják ismerni, mi volt az eredeti jelentése, ahogy te sem tudod egy rakás más szóról sem, amelyek két-három generációval ezelőtt teljesen mást jelentettek, és totál logikátlan, ahogy átalakult a jelentésük. Pont akkor fogunk kijutni a kommunizmusból, ha az ilyen szavak eredeti jelentése elfelejtődik.

2019.08.29. 19:31:24

@apro_marosan_petergabor:
De mondok más példát. Az érintésmentes fizetés érintősként honosodott meg. Tehát 180 fokban az ellenkezője. Durva, mi? Nem mindig marad meg az eredeti logikájánál.

Ami pedig a kommunizmust illeti, amíg egy magát jobboldalinak hazudó kormány szabadon magánvagyonokat államosíthat ellentételezés nélkül, addig legkisebb probléma, hogy mit minek nevezünk.

Beer Monster 2019.09.08. 17:37:40

És a szegény tintahallal mi lesz? Az már marad örökre hal?

Tehetséges ugandai buzi 2019.09.09. 13:38:14

@apro_marosan_petergabor: Most értettem meg, hogy neked az fáj, hogy az "albérlet" a régi rencerből maradt jövevényszó és téged tudat alatt a cuclizmusra emlékeztet, ezért valahányszor csak meghallod, idegtikkelést kapsz agyilag.

(Tudlak sajnálni.)

:-D

Darth Revan 2019.09.19. 15:27:16

@GépBalta: nagyon sok fajta kutya meglehetosen jol erzi magat lakasban tartva is.

Reactor 2020.03.26. 19:22:37

A "SZARDOBÁLÓ!!!" cikk a Homárról van. Az szomorú, hogy egyes emberszabású majmok még nem járnak az evolúció azon szakaszán, ahol a fent említett dolgok jórészén - maga alá szarás/hugyozás, fölösleges hangoskodás, szeméthajigálás - civilizáltságból fakadóan túl tud lépni, és külön fel kell hívni erre a figyelmét, hogy mit NE tegyen egy lakóközösségben, pláne, hogy jobb esetben a max. 5-6 évesen belenevelik ezt a gyerekbe, vagy így, vagy úgy. Ha szép szóval nem megy, és csak azért is kidobálja a szemetet az ablakon a gyerek, firkálja a falakat, vagy heccből összehugyozza a lépcsőházat, le kell zavarni neki pár pedagógiai jellegű maflást. Persze, ha az illető fiatalabb korában a szülök szartak bele a nevelésbe, helyette a kereskedelmi televíziók nihil világában tespedtek, akkor elnézést.

Egyébiránt azt se értem, ha ennyire türhő tapló módon él, mi a fenének költözik be 50+ ember közé, ahol aztán húzkodja a száját, hogy itt szabályok vannak, amiket be kell tartani. Költözzön valami nagyobb sivatagba az ilyen, de minimum tanyára. Ott senki nem fog károgni neki, hogy miért baszik hangosan, miért üvölteti hatvanezer decibellel a hardtechnót meg a tektonikot, miért fúrja megállás nélkül a falat, hogy már olyan az egész mint az ementáli, miért vágja ki a szemetét az ablakon, fennakadás nélkül élhet tapló életet anélkül hogy másokat zavarna. Még közösköltséget se kell fizetnie, és másfélszer olcsóbb a panelnál.

Ennél még a csimpánzok is civilizáltabbak, azok legalább nem piszkítanak maguk és a társaik orra alá.

@Thomas Dantes: Hidd el, ha hetente 3-4 alkalommal ezt kellene hallgatnod éjjel, még az élettől is elmegy a kedved, nemhogy a nemi élettől. Persze, iLígyek vagyunk, mert jó nekik. Oké, másnak meg esetleg az lesz a jó, hogy csutka hangerővel lezavar egy Dűne 2000 hadjáratot 6 ellenség ellen, ami testvérek közt is hajnali négyig tart. A kihangosítva kefélő párocska biztos nem szívesen hallgatná majd fél éjszaka, hogy "Building..." "Construction complete" "Unit lost" "Death Hand missile prepping" és az ezzel járó csatazajt. Pedig ezt a játékos nagyon is élvezi.
Ez is zavaró, meg az is, amit ők csinálnak.
süti beállítások módosítása