Mesebeli karácsonyi asztal dekoráció ötletek

Gondosan eltervezted a karácsonyi menüt? Esetleg a mézeskalácsot, már ki is sütötted? És mi lesz az ünnepi asztal dekorációjával? Ajjaj, erről megfeledkeztél?! Semmi gond, csak ki kell választanod a kedvenced alábbi listából...

karacsony_unnepi_asztal_terites_dekoracio_reszletek_otletek_szinek_diy_6.jpg

A karácsonyi asztal összegyűjti a rokonokat, ahol a finom falatok mellett együtt lehet a család szeretetben és békességben. Az éltelek íze is nagyon fontos, de a legpompásabb ínyencségek sem lehetnek tökéletesek összecsapott terítés mellett. Meg kell adni a módját, legalább néhány alkalommal az évben, amire például a karácsony is egy remek alkalom.

838940939ffe1c731f5d5be6a94a8cf5.jpg

A terítés során oda kell figyelni a tányérokra, szalvétákra és az asztalközépre is. A stílus egyeztetésén túlmenően a színek tetszetős kombinációja is kulcs kérdés.

De a sok locsogás helyett lássuk inkább a képeket, amik inspirálnak majd téged is, hogy elkészíts egy hasonló karácsonyi asztal dekorációt.

A fehér tisztasága

A fehér a hóra emlékeztet bennünket, méltó egy karácsonyi fogáshoz. Ha kint nem is valósul meg a fehér karácsony, az étkező asztalon még feltűnhet.

 (A képekre kattintva nagyobb méretben is meg tudod őket nézni.) karacsony_unnepi_asztal_terites_dekoracio_reszletek_otletek_szinek_diy.jpg

A piros energiája

A piros színt szívesen kapcsoljuk a karácsonyhoz. Miért ne öltöztethetnénk fel a karácsonyi vacsi asztalát is pirosba? Szerintem csodásan mutat!

karacsony_unnepi_asztal_terites_dekoracio_reszletek_otletek_szinek_diy_2.jpg

A fekete eleganciája

A feketének épp úgy helyet lehet szorítani a az ünnepi asztalnál, mint egy szívesen látott vendégnek. Segíteni fog a magasztos hangulat megteremtésében, ha kellő odafigyeléssel bánsz vele.

karacsony_unnepi_asztal_terites_dekoracio_reszletek_otletek_szinek_diy_3.jpg

A zöld természetessége

Az örökzöld fenyők becsempészik majd a természetből fakadó harmóniát a karácsonyi beszélgetések sorai közé. Hidd el nemcsak a tojáslikőr tudja oldani az esetleges feszültséget, amikor a rokonok megérkeznek. ;) 

karacsony_unnepi_asztal_terites_dekoracio_reszletek_otletek_szinek_diy_4.jpg

Az arany kifinomultsága

Az ünnepi hangulat fényét csak még szebbé teszi az arany csillogása. Szerezz be néhány kiegészítőt és már kész is a karácsonyi vacsora asztal!

karacsony_unnepi_asztal_terites_dekoracio_reszletek_otletek_szinek_diy_5.jpg

Idén szentelj egy kis időt az ünnepi asztal különleges megterítésére is! Hidd el sokkal jobban fog esni a desszert, ha az esküvőtökre kapott féltve őrzött kristály tálkákban tálalod majd, elvégre mikor kerüljön elő a szekrény mélyéről, ha nem a szeretet ünnepén?! :)

Ezzel a cikkel kívánok én is nagyon boldog és békés karácsonyt neked és az egész családnak!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-12-23 14:49:57 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7115360696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása