Mivel foglald le magad otthon...

Otthon ülünk, mert sokan ezzel tehetünk a legtöbbet. Igen ám, de hosszú a nap és kellene valami hasznos időtöltést találni, mielőtt kaparni kezdenének a falakat kétségbeesésünkben. Lássuk milyen hosszú is a lehetséges tevékenységek listája!

karanten_teendo_feladat_csinalni_unalom_otlet_tipp_szabadido_hasznos_tanacs.jpg

Elérkezett Pati Pál Úr ideje!

"Ej, ráérünk arra még!" szólt Petőfi Sándor versében a sokat emlegetett karakter. Most van itt az idő olyan tevékenységek elvégzésére, amihez eddig nem fűlött a fogad, nem volt rá időd és kedved. Természetesen szigorúan az saját otthonod falai között elvégezhető dolgokra gondolok. Ásd elő a régi, kissé megkopott listát, amit mindig legyintve átugrottál, hogy ugyan már ki ér erre rá. Hát te! Most! 

De, hogy ne csak a levegőbe pufogtassak, mondok is rögtön néhány remek ötletet az unalom elűzéséhez.

Hasznos időtöltés

Ha az a célod, hogy ne csak lefoglald magad, hanem hasznos is legyen, amit csinálsz, akkor meríts ötletet a most következőkből.

Tavaszi nagytakarítás

Kevés hasznosabb cselekedett juthatna eszedbe jelenleg, mint egy alapos nagytakarítás a saját házad tájékán. Most olyan zeg-zug kitakarítását is megejtheted, amikre a hétköznapokban nem szoktál különösebb figyelmet szentelni. Ragadj hát tisztítószereket és takarítóeszközöket és vesd bele magad a házimunkába!

Ezt a tevékenységet soha nem lehet befejezni max. szüneteltetni, ahogy a mondás is tartja. Lehet a többi pont már felesleges is?! Azért folytassuk, mert egy pont az nem lista, én pedig azt ígértem az elején.

karanten_teendo_feladat_csinalni_unalom_otlet_tipp_szabadido_hasznos_tanacs_1.jpg

Több (beltéri) testmozgás

Azok akik home officera váltottak most megspórolják a korábban munkába járásra fordított időt. Mire is lehetne tökéletesebben felhasználni napi kétszer 30 percet, mint egy kis beltéri testmozgásra. Kezdj el tornázni, próbáld ki a jógát vagy gyakorold a box alapmozdulatait!

Amíg az ember nem szánja rá magát, hogy utánanézzen és elkezdje nem is sejti, hogy mennyi különféle testmozgást lehet otthon is gyakorolni, akár minimális kompromisszumok árán is. Csinálj néhány felülést, fekvőtámaszt vagy guggolást, meglátod mire kiszabadulunk a karanténból bomba alakod lesz!

karanten_teendo_feladat_csinalni_unalom_otlet_tipp_szabadido_hasznos_tanacs_5.jpg

Rakj rendet és selejtezz!

Az éleskamra hátsó és legfelső, már már elérhetetlen polcain is nézd meg, hogy minek mikor jár le a szavatossága. Ha találtál néhány üveg békebeli lekvárt esetleg egy konzervet az első világháború előttről, akkor tényleg szükséges volt a tüzetes átnézés. Ez időigényes és fáradtságos munka, de néha túl kell esni rajta, akárcsak a ruhatár leselejtezésén.

"-Nincs egy rongy, amit felvehetnék!"
"-Akkor mégis mivel van tele a szekrényed?!"

Akinek ismerős a fenti két soros párbeszéd, annak elérkezett az idő, hogy átválogassa a ruhatárát! Nézd meg mik azok a darabok, amik évek óta nem kerültek elő csak el vannak rakva a sarokba olyan indokkal, mint, pl. hogy "ha majd lefogyok vagy ha megint kellene egy kisestélyi valamikor". Egyáltalán szívesen viselnéd még azt a ruhát, amit ezekre az alkalmakra tartogatsz? Nem rágta ki a moly? Nem ment ki a divatból? Gondolkodj el a ruhákon és selejtezz! (Most mondjam, azt, hogy a leválogatott darabokból varrhatsz szájmaszkot? Ennek eldöntését inkább rád hagyom.)

Digitalizálj és rendszerezz!

Pityukáék esküvői videója el van téve VHS kazettán, mert milyen jó lesz majd újranézni. Na és mivel? Utolsó perces, hogy digitalizáld, hogy DVD vagy más modernebb adathordozóra kerüljön, amit nagyobb eséllyel elő lehet majd venni akadály nélkül a következő 10 évben is.

Soha nem volt időd rendezetten elrakni a családi fotókat, mindig csak beszórtad őket egy mappába a gépen vagy egy fiókba otthon? Ennél jobb lehetőséged aligha lesz arra, hogy időrendbe rakd és kiválogasd a kedvenceidet.

Mindig is tanulni akartál, akkor hajrá!

Vonz a hasbeszélés, a nyelvtanulás vagy a hímzés rejtelmei? Megszámlálhatatlan internetes oldal és videó foglalkozik az alapvető készségek, képességek elsajátításának tanításával legyen szó akár a fotózásról, a jódlizásról vagy a mongol konyha receptjeinek megtanulásáról.

karanten_teendo_feladat_csinalni_unalom_otlet_tipp_szabadido_hasznos_tanacs_4.jpg

Foglalkozz Fifivel!

Van egy barátom, akinek a kutyája extra jól nevelt és engedelmes. Számtalan elismerő pillantást és bókot kapnak az utcán sétálva is vagy amikor lent gyakorolnak vagy feladatoznak, de az esetek jó részében elhangzik az is, hogy "bezzeg nekem nincs időm, hogy ennyit foglalkozzam Fifivel vagy én is szívesen megtanítanám erre Buksit csak nem érek rá ilyenekre".

Akinek kutyája van most használjon ki minden percet és tanítsa, eddze, nevelje! A mostani szükségszerű otthonmaradás maga után vonja azt is, hogy a blöki nem érti miért lesz a hirtelen napi több órás séta mostanában csak 5 perces és ellenben a gyerekekkel nekik nem lehet elmagyarázni, ezért unatkozik és szenvedni kezd. Le kell kötni a figyelmét, fárasztani agyilag és foglalkozni a család négylábú barátjával, amire most lehetősége kínálkozik minden kutyatulajdonosnak.

Használjátok ki a kényszerpihenőt és legyen neked is irigylésreméltóan "okos" kutyád mire normalizálódik a helyzet! Ha nem tudod, hogy fogjatok bele, keress rá a böngészőben tucatszám fognak feljönni a találatok trükk tanulás és kutyanevelés témakörben!

karanten_teendo_feladat_csinalni_unalom_otlet_tipp_szabadido_hasznos_tanacs_3.jpg

A lista még rengeteg dologgal bővíthető ízléstől, körülményektől és mentalitástól függően, de a lényeg, hogy attól, hogy sokkal többet kell a négy fal között otthon lenned, még közel sem jelenti azt, hogy ne lehetnél hasznos ez idő alatt is. Akinek pedig nincs kedve "megváltani a világot" az otthonában, az keressen olyan tevékenységet amiben örömét leli és a a lelki egészségéhez nagyban hozzájárul.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-03-19 14:57:34 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3215535594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása