Hangos a hűtőd? Itt vannak leghalkabb modellek 150 ezer forint alatt!

Neked kellően halk a hűtőd? Na és most, hogy rákérdeztem most is csendesnek találod? Pénztárcabarát, mégis rendkívül halk hűtőszekrények nyomában járunk...

leghalkabb_huto_hutoszekreny_csendes_halk.jpg

Egy olyan háztartási eszköz esetében, ami éjjel-nappal az év 365 napján megy napi 24 órában annál bizony különösen fontos, hogy ezt milyen hangosan teszi. A hűtő zúg, zümmög, sípol még ki tudja milyen hangokat képes magából kicsikarni, ami különösen azok számára zavaró, akik éjjelente egy bogár motoszkálása miatt sem tudnak elaludni. A lakás alapzajához jelentős mértékben hozzájárul, akkor is ha ezt nem feltétlen vesszük észre, míg az egyik vendégünk konkrétan rá nem mutat. Így jártam én is, nálunk aludt egy ismerős és reggel bántószándék nélkül megjegyezte, hogy bizony nem egy halk darab a hűtőnk.

Mi alapján kerestem a legklasszabb hűtőket?

A fenti megjegyzésnek köszönhetően gondoltam egyet és a nagy hőségben egyébként is jóleső módon hűtőszekrényeket kezdtem nézegetni a neten, hogy mégis mi számít hangosnak és melyik modell a leghalkabb. Két tényezőt vettem figyelembe, már mint azon kívül, hogy hűtőszekrény létére legyen legalább egy mini fagyasztórésze is. Ezek voltak azok:

  • legyen minél halkabb
  • ne legyen drágább 150 ezer forintnál

Ez utóbbi paramétert a megfizethetőség jegyében csaptam hozzá, hiszen egy fél millió fölötti hűtőszekrénytől már alap elvárás, hogy csendes legyen és az az extra, ha ágyba hozza nyári reggeleken a jeges kávét.  (Kár, hogy ilyen még nem létezik, mert ha lenne, nekem már tuti olyan állna a konyhában.) 

leghalkabb_huto_hutoszekreny_csendes_halk_2.jpg

Mi számít átlagosan hangos hűtőnek?

Még mielőtt belemélyednék a témába, szeretném leszögezni, hogy nem vagyok hűtőszekrény szaki pusztán a netes utánajárásom eredményét szeretném megosztani veled. Na szóval ott tartottunk, hogy mi az átlagos hangoskodási szint, ami még megbocsátható ennek a masinának, ami a nyári hideg üdítő és jégkrém adagunkat hivatott szolgáltatni.

Mivel a magyarok számára beszerezhető összes hűtőszekrény zajszintjét nem listáztam ki, majd állapítottam meg statisztikai számítással a pontos átlagot, így egy tekintélyes kutatás utáni összkép alapján fogom levonni a következtetéseimet, kérlek ezt fogadd el.

Személy szerint átlagos értéknek, a 40 decibellel (röviden dB) zümmögő hűtőket nevezném. Bőven lehet találkozni a piacon 39 dB és 41 dB sorokkal rendelkező hűtő leírásokat is. Kirívó értéknek számított a kínálatban a 43-44 dB, amit szerintem ingyenes ajándék füldugóval kellett volna reklámozni, de akadtak szép számmal a hűtőszekrény listában 38-as modellek is a célul kitűzött anyagi korlátokat figyelembe véve.

Mivel 38-39-es értékkel viszonylag sok webáruházban találkoztam, így feltett szándékom volt olyan hűtőszekrényt találni, ami ennél is halkabb. Spoiler veszély, lelövöm a poént, sikerült is találom pár hűtőt, ami megfelelt a keresési feltételeimnek.

Alapos kínálat átfésülés után találtam néhány 36 sőt 35 decibelles zajszint mellett üzemelő hűtőcsodát az alacsonyabb árkategórián belül is, most ezeket mutatom be nektek. Szóval kedves olvasó ez itt a leghalkabb hűtőszekrény felhozatal, hűsítően kellemes áron:

Zanussi ZBA22422SA

A beépíthető hűtőszekrények között akadtam erre a gyöngyszemre, ami 35 decibellel muzsikál és az A+ energiaosztályt képviseli. 2 év garancia jár hozzá és 15 literes fagyasztócska is van benne. 174 literes a hűtőtér űrtartalma.  Ára: 109890 Ft

További részleteket itt találsz róla.

mar_jo.jpg

Whirlpool modelljei

Zavarba ejtő a hasonlóság a márka három különböző sorszámú gépe között, így egy pontba taglalnám őket picivel bővebben.

ART 6501/A+

195 literes a hűtő, míg a frostless fagyasztó 80 literrel büszkélkedhet ennél a beépíthető hűtőszekrény típusnál. A+ energiaosztály mellett is a zajszint 35 dB lett. Az ára jelenleg 132252 Ft.

Ha felkeltette az érdeklődésed itt találod.

kepkivagas.JPG

A márka második gépe, ami fel tudta küzdeni magát a leghalkabb hűtők listájára, a maga 35 dB-es zajszintjével. 142899 Ft-ot kell érte fizetni, ha valaki a magáénak szeretné tudni ezt a beépíthető hűtőt. A hűtő-; és a fagyasztótér 195 illetve 80 literesek. Többek között az energiabesorolásban tér el a testvérétől, mert ez a modell már A++ megjelölést kapott.

További részletek itt olvashatók.

261864849_whirlpool-art-6711-a-sf.jpg

ART 6503/A+

Úgy tűnik ez a márka nagyon ráfeküdt a minél halkabb hűtőszekrények gyártásra, mert egy újabb A+-os beépíthető darabjával bővíti a listát 35 dB-es kategóriát képviselve. Itt is 195 és 80 literesek a hűtő és fagyasztó részek. Az ára 132990 Ft.

Ha megvásárolnád itt találod.

3_leghalkabb_huto.JPG

A három  gép közötti eltérések felfedezésének örömét meghagyom nektek. :)

Whirlpool ART380A

Ígérem ez lesz az utolsó ettől a márkától. :) 178 literes hűtő űrtartalmat és 41 literes fagyasztót kaphat az ember medve a pénézéért, ha 105900 Ft-ot költ rá. Ez a felül fagyasztós, beépíthető hűtőszekrény A energiaosztályú és 35 dB-es zajszinten duruzsolna a konyhádban.

Kattints ide a részletek megjelenéséért!

45777157_whirlpool-art-380-a.jpg

AEG SCB51811LS

Szintén A+-os és a beépíthető hűtők sorát erősíti ez a darab. 36 decibell a zajszintje. 196 literes a hűtő  és 72 literes a három fiókos fagyasztó része. Jelenleg akciósan 149900 Ft-ért lehet megvásárolni.

További részletek itt elérhetők róla.

scb51811ls.jpg

LG GBB61SWHZN

Figyelem ez egy szabadonálló modell! 234 literes hűtő űrtartalommal és 107 literes total no frostos fagyasztó résszel A++ energiaosztályt képvisel ez az LG termék. A listára a zajszint: 36 dB sorral vívta ki magának a helyét. Egy leértékelés keretében most 144990 Ft az ára.

Részletek a hűtőről itt.

 leghalkabb_huto.jpg

Hűtőt választani természetesen számos tulajdonság alapján kell, de számukra a most legfontosabb pontokat ezek a típusú gépek tudták hozni.

Ha pont hűtőszekrényt keresel és megtaláltad a fenti listának hála az igazit, ne felejts el meghívni egy virtuális málna szörpre!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-08-25 12:05:08 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1316171904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása