Így alakítsd ki a keskeny előszobád!

Nálad is nagyon picike és keskeny az előszoba? Fejtörést okoz a berendezése és a dekorálása? Képválogatásunkkal megmutatjuk mi mindent lehet kihozni ebből a lakásrészletből a szorító adottságai ellenére is!

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_borito.jpg

Az előszoba a legtöbb lakás és ház esetében kis méretű, általában ezen a helyiségen szokták lespórolni a drága négyzetmétereket tervezéskor. Ennek ellenére nagyon sok funkciót kell ellátni, hiszen itt üdvözöljük a vendégeinket, készülünk fel az időjárás viszontagságaira és vetjük le hazaérkezéskor a terheinket is.

Arról is nem is beszélve, hogy pofásan is kell kinéznie, mert bárki érkezik hozzánk, az előszoba látványából fogja levonni az első nem akaratlagos következtetéseit a lakás többi részére és a házigazdára vonatkozóan is.

A küldetés tehát nem kicsi, mert egy hasznos, ugyanakkor nagyon mutatós helyiséget kell hozni, nem éppen királyi méretű és gyakran sötét előszobánkból. Nézz meg mások hogyan oldották meg ezt a feladatot, mert nagyon klassz ötleteket lehet így összevadászni a saját otthonunkba!

Vékony cipősszekrény

Fontos szabály, hogy ha keskeny az előszobád, akkor ne hagyd, hogy a cipősszekrényed dundi legyen! Na persze ezt nem a cipők erős szelektálásával gondoltam megfékezni (bár nem is olyan rossz ötlet), hanem a cipőtároló szélességének korlátozásával. A szélesség helyett inkább hosszan elnyúló darab legyen a fal mentén (ennek a tetejére is lehet pakolni, ami kész áldás én mondom) vagy egy magas cipősszekrény torony.

A százlábúak családjába tartozók továbbra is gondban lesznek, de ők talán a kabátokkal tudnak némi helyet spórolni. :)

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_9.jpg

Fogas kérdés

Ha az a dilemma gyötör, hogy vagy (szekrényekbe) rendezetten elpakolt előszobád legyen vagy inkább elférnél a szűk folyosón, akkor a lenti képek biztos segíteni fognak. A lenti tárolási megoldások helykihasználásra is ötöst kaptak az iskolában és design órán is dicséretben részesültek. Melyik tetszik a legjobban?

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_5.jpg

Azoknak, akik szeretnek pakolni

A panellakások előszobái keskenyek, de arra mégis van bennük hely, hogy egy jól átgondolt beépített szekrény elférjen, hogy benyelje a sok kabátot és cipőt. Ez jó hír azoknak, akik nem szívesen mondanak le az ajtó mögé zárható tárolási formákról és ódzkodnak a kirakat hatásról. 

Igyekezz elkerülni, hogy a teljes falat beépített szekrény fedje, inkább csak a felül és alul, esetleg egy kiválasztott pici falszakaszon legyen vállmagasságban is!

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design.jpg

A fehér jótékony hatása

A pici előszobáknak nagyon jót tesz ha sok világos, lehetőleg fehér színt használsz a berendezés és dekorálás alatt, mert ez optikailag tágítja a teret, ráadásul az egyébként félhomályos sarkokon is segít egy kicsit. Persze egy pici szín vagy egy bizony tárgy kiemelése azért nem árt, különben túl steril hatásúvá válhat.

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_8.jpg

Kulcsfigura az előszobában

Egy szuper előszobabútor a dekorációs tulajdonságon túl a praktikusságát sem vetkőzi le. Egy cipőfelvételt támogató ülőpad vagy egy mutatós cipőtároló mindig remek választás.

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_6.jpg

Tükröt mindenhová!

A másik remek trükk, hogy tágasabb hatást keltsen a falatnyi előszobád, hogy tükrökkel dekorálsz. Nem utolsó sorban világosabb lesz egy kevésbé jól megvilágított előszoba is, ha tükröt akasztasz a falra. Lehet akár egy nagy is padlótól a mennyezetig érő, de akár sok kisebb is végig a fal mentén.

Tükröm, tükröm mond meg nékem, kihez tartozik a legklasszabb előszoba a vidéken?

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_4.jpg

Klassz a padlód!

Egy jól eltalált padló csodásra képes az előszobában is. Cseppet sem giccses, mégis remekül megragadja a tekintetet, ha a szokásos padlómintánkon túlmenően bevállalsz valami feltűnőbb fajtát. Legyen akár egy régi vágású fekete-fehér mozaik járólap vagy egy modern mindenhez remekül passzoló szürke hexagon csempe.

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_2.jpg

Sötétebb szőnyeg

Ha a falakon főleg világos/fehér színek uralkodnak, akkor a talajon nyugodtan lehet egy sötét szőnyeg is, amire kellemes kilépni a cipőből a hideg kő helyett. Persze arra nem árt vigyázni, hogy könnyű legyen tisztítani és az első sáros lépések ne rögtön a szőnyeget érjék, különben többet lesz a mosógépben a rongyszőnyeg, mint az eredeti helyén. Ha kisgyerek van a házban, akkor arra is ügyelj, hogy ne csúszkáljon el, mert az balesetveszélyes!

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_7.jpg

Ajtó ajtó hátán?

Ha a lakásod belsejébe vezető labirintus az előszobában kezdődik? Egymást érik az ajtók és úgy érzed, hogy egy tenyérnyi hely sincs, amit kihasználhatnál vagy feldíszíthetnél? Nézz szét egy picit jobban, biztos nem ilyen tragikus a helyzet.

A lenti képeken is rengeteg az ajtó ( vagy ajtó nélkül induló további helyiség) mégsem olyan szembetűnő nem igaz? Hát pont ez a varázslat lényege!

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_3.jpg

Egyedi hangulat

Ha az összes alkotóelemet nagy gonddal választod ki, akkor minden adott, hogy egy igazán lenyűgöző előszobát alkoss.

Ha szeretnéd a vendégeknek már rögtön az előszobában azt sugallni, hogy egy rendkívüli házba léptek be, akkor inspirálódj a lenti fotókból és válaszd ki a leginkább hozzád illő stílust!

keskeny_pici_kicsi_eloszoba_lakas_felujitas_inspiracio_szinek_design_1.jpg

 A fenti válogatás arra hivatott rámutatni, hogy egy meglehetősen picike, keskeny és kevésbé vonzó tulajdonságokkal megáldott előszobából is lehet látványos és fantasztikus helyiségeket kihozni csupán odafigyelés és elszántság kérdése. Remélem sikerült meggyőznöm és a jövőben te is lehetőségként tekintesz majd a saját belépődre, bosszankodás helyett!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-09-08 11:47:41 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8116188948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása