A legkülönfélébb térelválasztó ötletek

Szeretnéd egy kicsit tagoltabbá tenni a lakásod anélkül, hogy tégla falakat kellene felhúznod? Házilag is gyorsan elkészíthető vagy éppen áll leesős térelválasztó megoldásban gondolkodsz? Mutatjuk a lehetőségeket...

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak_borito.jpg

Manapság egyre divatosabb egybenyitott tereket felvonultató társasházi lakásokat és házakat tervezni. A tervrajzokon ezek valóban pazarul mutatnak, de a gyakorlat mégis sok esetben azt mutatja, hogy az embereknek igénye van funkció szerint elkülöníteni az egyes részeket lakáson belül. Ezzel el is érkeztünk a térelválasztókhoz, amit a szükség hívott életre, de az ötletes medvéknek hála, pazar választék és látványos megoldások születtek. Lássunk is néhányat közülük.

A vízi világ rajongóinak

Meditatív hangulatot keltő és látványos megoldás egy akváriummal megoldani a térelválasztást. Órákig el lehet veszni a halak és növények tanulmányozásában, ami a hála az akvárium megvilágításának egyik leválasztott tér részt sem teszi sötétebbé. Ugyanakkor figyelni kell, hogy az élőlények számára kellő mennyiségű bujkáló álljon rendelkezésre, hogy ők is élvezhessék lakhelyüket.

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak.jpg

Bambusznád...

Aki úgy folytatta, hogy majomkenyérfa, kókuszdió annak valamilyen Afrikai stílusú kivitelezést tudnék javasolni. :) Visszatérve az eredeti gondolatra, könnyen beszerezhető alapanyagokból némi kézügyességgel házilag is kivitelezhető ötlet bambuszból és ágakból elszigetelni a lakás egy kis részét.

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak_1.jpg

Mindenünk a mozi

Azoknak, akik imádják a lapos képernyő nyújtotta kikapcsolódást ez a térelválasztó ajánlható, ami dekoratív és hasznos is egyben.

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak_7.jpg

Törékeny szépség

A visszafogottól egészen a legmerészebb mintákat és színeket párosító ötletekig, az üveg mint anyag a rendelkezésedre áll akkor is, ha térelválasztóról van szó. Csak arra figyelj, hogy strapabíróbb és esetleges baleseteket is jól tűrő fajtákból válassz.

305a37f21e891941803a5ddd0fc943ba.jpg

Függöny varázs

Ebben a felvonásban fellibbentjük a függönyt a titokról, ami nem más mint a térelválasztás elfeledett, ám bravúros megoldása. Annyira alapvető, annyira könnyen adja magát, mégis keveseknek jut eszébe a szoba közepére egy függönyt szereltetni, pedig működik.

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak_6.jpg

Segítő madzag

Igazi kötéltánc tud lenni, hogy mennyire legyen sűrű és átláthatatlan vagy mennyire legyen inkább szellősen lágy a térelválasztó, ami végül a lakásba fog kerülni. Itt van néhány eltérő alkotás, de tény, hogy némelyik elkészítéséhez kötélidegekre lehetett szükség.

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak_9.jpg

Zöldellő dzsungel

Jót tesz a közérzetednek, jót tesz az egészségednek és az egy légterű lakás problémájában is segít. Nem kell más tennéd csak virágoztasd fel az élettered!

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak_3.jpg

FAntasztikus falak

A korábbi lágyszárúakról ugorjunk is át a fákra. Az egyik legkedveltebb anyag a fa ha lakberendezésről van szó, ami remekül illeszthető szinte minden háztartásba. A minimalista vonalakon át, a már-már művészi szintre emelt munkáig mindenfélét lehet találni a témában.

terelvalaszto_otlet_tipp_megoldas_olcso_hazilag_ter_elvalaszto_falak_4.jpg

Finom nőiesség

Bevallom sokáig próbáltam rájönni, hogy a képen szereplő kreáció egy csipkéből és alig látható szálakból összeöltött szépség vagy inkább egy plexi lapra matricázott megvalósítás. Így vagy úgy,de tökéletes erre a listára.

853eb3902e5adca06115fdcf3666dab6.jpg

Pezsgő fantázia

Ha még mindig nem találtad meg az igazit, mert valami igazán különlegesre vágysz, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a modellt, ami bár a kép szerint nem magánlakásba készült, de otthonra is betehető, ha ez álmaid netovábbja.

2ef39cfd9011bb2ed6468cdcc425513d.jpg

Most már nem lesz gond a kuckósabb hangulat megteremtésével és amerikai konyha ide vagy vagy oda mégis lesz egy étkező sarkod és egy függetlenebb konyhád is. Persze csak ha akarod. ;)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2021-04-26 13:11:03 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr316513372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.04.27. 19:43:27

tér és idő mint a szemlélet a priori formái - az a csöcsös jó lenne
süti beállítások módosítása