9+1 jel, ami azt bizonyítja, hogy pocsék helyen dolgozol

jo-munkahely.png

1. Mindenki csak lazsál

Eleged van abból, hogy a mostani munkahelyeden te dolgozol a legtöbbet, miközben mindenki csak lazsál? És itt nem arról van szó, hogy te megszakadsz, hanem arról, hogy látod, hogy körülötted mennyien és mennyire nem dolgoznak. De prezentálni, azt bezzeg tudnak.

2. Benny Hill-i szintet dönt a kolléga kummantása

Munkatársaid a lehető legkreatívabb módon kummantják el a munkaidőt? Kiborít, amikor látod, hogy Klárinak csak 9-re sikerült beérnie, de 10-kor még mindig nincs bekapcsolva a gépe? Munkaidő vége előtt pedig már össze van csomagolva, gép kinyomva és még elmegy pisilni, nehogy már a szabadidején kelljen a WC-n ülni.

Ha te pedig valakit felhívsz egy adatért még kicsöngetés előtt fél órával, akkor már megy a szájhúzás meg a "majdholnapozás".

3. Konfliktuskerülő főnököd van

Néha már azon gondolkodsz, hogy a főnököd ezt nem látja vagy csak nem akarja látni. Nem érted, hogy ezt egyáltalán hogyan hagyhatja és miért fordítja el mindig a tekintetét?

Mindenki tudja, hogy főnöknek lenni konfliktusokkal teli munkát jelent, hiszen folyamatosan döntéseket kell hozni. Ezzel szemben teljes bénultságot látsz a konfliktuskerülő vagy az egyenesen szélkakas típusú főnök miatt, aki senkinek sem akar ellentmondani. Te pedig pont egy ilyet fogtál ki.

4. Nem vagy hajlandó zombulni

Elfogadhatatlannak tartod, hogy neked is fel kéne venned a “leszarom-mentalitást”, pedig szemmel láthatóan ez a kifizetődő stratégia. Sőt, hihetetlen, hogy még te érezd szarul magad, mert érdekel a cég jövője, vagy az, hogy a munkád minőségi legyen.

5. Nem hiszed el, hogy a közöny az új fekete

Egy olyan közegben kell dolgoznod, ahol pezsgést csak a szilveszteri buliról megmaradt felbontatlan pezsgőben találsz. Mindenki csak túlélni akarja a napot. Senkit semmi nem érdekel. Pedig te nem vagy hajlandó az életed harmadát egyszerűen csak “túlélni”. Te tevékenyen megélni akarod azt.

6. Egyedül érzed magad és már fogy az erőd?

A kezdeti bulldogból már csak egy pincsi maradt? Annyiszor koppantál már a falnak, hogy egyre nehezebb elhinni, hogy most sikerülni fog? Ennek ellenére mindig megpróbálod, de egyre kevesebb lelkesedéssel...

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

7. Ötletekkel kiciánozhatod az irodát?

Rengeteg ötleted van, hogy hogyan lehetne javítani, fejleszteni a mostani munkafolyamatokon, de zárt fülekre találsz? Pedig jobb, gyorsabb és olcsóbb lehetne a cégnek? Csakhogy ez senkit nem érdekel. Senki nem akar változást, csak a langyi vizet? Érthetetlen számodra, hogy miért tesznek ezek az emberek saját maguk ellen?

Ha pedig megszólalsz, akkor gyorsabban eliszkolnak, mintha füstgránátot dobnál a tömegbe.

8. Pató Pál az életed része

Már a hátadon jön ki a “remek, üljünk le és beszéljünk majd róla”, de ez a nap sosem jön el? Tipikusan akkor hallod ezt a mondatot, amikor van egy ötleted arra, hogy valamivel jobb legyen a bármi és ezt át akarod adni, véghez akarod vinni. Tényleg a bármi, de erre senki sem vevő.

9. Büszke vagy a munkádra, pedig senki sem becsüli meg

Jó érzéssel tölt el valamit letenni az asztalra és azt mondani, hogy “igen, ezt én csináltam”. Annak ellenére, hogy szembeszél volt, a pálya lejtett, az oldalvonalról zombik kapálóztak, hogy visszahúzzanak, árvíz és aszály volt egyszerre, de igen, TE megcsináltad. Az más kérdés, hogy a főnököd minderről úgy gondolja, hogy ez nem volt több munka, mint meggyújtani egy gyufát

+1. Nem teszel le telefont következő lépés nélkül

Vannak kollégák, akik megkapják, hogy oldják meg “B” problémát.

  • Rossz esetben hozzá sem tud látni.
  • Jó esetben megemeli a telefont és elindul.

Felhívja Jenőt, akinél zsákutcába fut. Megkérdezi tőle, hogy milyen volt a hétvégi meccs, de utána leteszi és visszafordul hozzád, hogy “B” probléma nem megoldható, mert nincs rá megoldás. Ezzel szemben te nem teszel le úgy telefont zsákutcánál, hogy ne legyen következő irány.

A te telefonod így hangzik: “Értem Jenő, ezzel nem te foglalkozol, de akkor segíts nekem, hogy kit hívjak. Te hol próbálkoznál, ha meg akarnád oldani ezt a problémát?”.

Ha csak legalább 6 jelnél magadra ismertél, akkor elmondhatom: Te egy rossz munkahelyen vagy.

Igazából nem is a munkahely rossz, hanem egyszerűen csak nem a te személyiségtípusodhoz való. Ezek a munkahelyek számodra nem támogatóak, sőt ártanak. Mindennap egy hangyányit elvesznek a lelkedből, mire 40 év múlva egy kiégett és életunt emberként mész nyugdíjba. Legbelül pedig mindennap szenvedsz, hogy

  • az elveidet adod fel és már te is csak teszegeted a papírokat és kényelmesen elmismásolsz, vagy
  • az életed, amit elforgácsolsz a folyamatos harcokban, amikor valami jót szeretnél átvinni. Mégis mindenki visszahúz.

Tanácsom, hogy kezdj el pályázgatni, mert borzasztó értékes munkaerő vagy, csak nem becsülnek meg. Ne te változz, hanem a munkahely! Annak nem fáj.

Ha több, mint 9 jelnél magadra ismertél: Gyere hozzánk dolgozni!


Komolyan. Szükségünk van RÁD. Házmestermedve egyre több házat kezel és szükségünk van a segítségedre, a mentalitásodra és a hozzáállásodra. Arra a problémamegoldó képességre, amivel te rendelkezel.

Rád, aki megfogja a munkát. Aki élvezi is és aki a fürdőkádban is simán agyal, hogy hogyan lehetne valamelyik munkafolyamatot automatizálni.

Rád, akinek nemcsak a pénz kell a munkahelyről, hanem a fejlődés öröme is. A jóleső munkáé, a kedves szavaké, elismerésé.

Ha van kedved felpróbálni a medvejelmezt és csatlakozni egy nulláról fél éve épülő projekthez, akkor töltsd ki a cikk végén az űrlapot.

Mi lesz a feladatod?

Röviden: kapsz házakat, amiket beteszünk a csirkekeltetődbe és te gondos tyúkanyóként (vagy -apóként) minden problémát megoldasz, ami felmerül egy háznál. Kikelnek, megitatod, elfurikázod az iskolába, fizeted az egyetemét, oltárhoz kíséred, majd kezded előröl az unokákkal.

Hosszabban: olyanokra kell gondolni, amik egy társasházkezelésnél előfordulnak. Pár példa:

  • Joli néni telefonál, hogy kiégett az izzó, te meg megszervezed, hogy újra lőn világosság.
  • A hozzád tartozó ház népe utalja minden hónapban a közös költséget. Ezt te átfutod és lekönyveled. Kálmánét Kálmánhoz, Ungvár családét, meg az Ungvárékhoz.
  • Aki nem utal, arra figyelő tekinteted veted, hogy ne halmozódjon fel.
  • Amikor kint vagy a háznál, akkor nem csukott szemmel, tapogatózva közlekedsz, hanem figyeled a ház állagát. Hallod, hogy az ajtó nyikorog vagy a fal már nagyon koszos. Ha karbantartási meló, akkor annak megszervezed a javítását, ha felújítás, akkor azt gyűjtöd, hogy majd közgyűlésen bekerüljön a javaslatba, amit szintén te fogsz összerakni.
  • Ha a közgyűlés határozott, hogy kicserélteti a bejárati ajtót, akkor ezt te szervezed meg.
  • Ha valaki már 3 hónappal el van maradva, akkor figyeled és elindítod a fizetési meghagyást, hogy ne legyen nagy pénzügyi kiesés.
  • Ha van a háznak üzlethelyisége, amit kiad, akkor te tartatod majd be a szerződéses pontokat és te fogod kiszámlázni a bérleti díjat is.
  • ...

Lényegében csapatban és a támogatásunkkal, de örökbe fogadsz pár házat.

hold.png

Lesz segítségem?

Naná, nem a Holdról fogsz dolgozni. Itt vagyunk, a tapasztalataink előbb-utóbb a te tapasztalataid lesznek. Segítünk. Az viszont fontos, hogy később magabiztosan, egymagad is simán lenindzsázd a problémákat, ami szerintem egyáltalán nem fog neked gondot okozni. Ugye?

Hol van a munka?

Budapesten, de részben távmunkában is intézheted, hiszen van, amihez csak egy noti meg egy telefon kell. Welcome Homework!

Hány órás a móka?

Űrlapon jelöld be, hogy téged hogyan érdekelne. Nyitott medvék vagyunk, így nyugodtan kipipálgathatod, hogy

  • 4,
  • 6 vagy
  • 8 órában érdekelne.

8-tól 100 éves korig bárki jelentkezhet?

8 esetén megvádolnának gyermekmunkával, de nincs megkötésünk, mert nem ez számít, hanem a munkád. Lehetsz nyugdíjas vagy akár kismama is.

Mennyit fizetnétek?

Mennyit kérsz? Tüntesd fel a bérigényed mindenképpen az űrlapon, aztán -ha te leszel a mi medvénk- kisakkozzuk, hogy mindenképpen jó legyen!

Mi az elvárásotok?

Elvárás nincs, csak előny.

  • Előny, ha már használtál társasházkezelő szoftvert, de ha nem, akkor elmondhatod, hogy milyen gyorsan tudod kitanulni egy új program kezelését. Nem rakétatudomány ez, és megtanulható, de ha az excel sem megy még, akkor először inkább arra gyúrj rá! :)
  • Előny, ha van tapasztalatod, de hátrány, ha már a könyöködön jön ki egy munkafeladat és belefásultál a korábbi munkahelyeid miatt.
  • Ilyen előny még a
  • társasházkezelői végzettség, a
  • mérlegképes könyvelői végzettség vagy a
  • műszaki végzettség.

Na, mit gondolsz? Jó medve lennél?
Akkor hajrá, töltsd ki az űrlapot!

Van olyan ismerősöd, aki pont fantasztikus lenne erre a feladatra? Kérlek oszd meg a facebookon ezt a cikket, hogy eljusson hozzá!

Nagyon köszönöm! ;)

Szólj hozzá!
2017-04-26 18:17:29 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3812455527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása