Így spórolj a lakásbiztosításon!

Sok ember rögtön a lakásvásárlás napjától intézkedik, hogy legyen biztosítás az ingatlanon, míg mások hosszú évtizedeket élnek le egy lakásban nélküle. Szerintem a biztosítás egy mentőhálóhoz hasonítható, amire az artistának szinte sosincs szüksége, de amikor megtörténik a baj és zuhanni kezd, mindennél fontosabb, hogy ott legyen. De mibe kerül ez nekünk anyagilag? Nem lehetne olcsóbb? De bizony lehetne!

olcso_lakasbiztositas.jpg

Sokan komoly ellenszenvet táplálnak a biztosítással foglakozó személyekkel és cégekkel szemben, a sokszor túlzásba hajló rámenősségük miatt, illetve a nehézkes biztosítási díj kifizetések is okolhatók, de lényegében ők akkor is egy olyan szolgáltatást kínálnak, ami vészhelyzetben téged segít. Nem azt mondom, hogy most borsot törhetsz az orruk alá, de most úgy közelítjük meg a biztosítási szerződést, hogy neked legyen igazán kedvező.

Érdemes időnként a rutinná vált csekk befizetésen kívül is ránézni a lakásbiztosításodra, mert jó eséllyel olcsóbban is megúszhatod. Ha spórolni szeretnél a biztosítási díjadon, akkor kövesd az alábbi egyszerű lépéseket!

giphy.gif

Mondd fel a biztosításod!

Ne aggódj nem az a cél, hogy biztosítás nélkül maradj a végén! Biztosíthatlak, hogy ez csak egy jól működő folyamat első lépése, amivel megszabadulsz a kevésbé ideális mostani biztosításodtól. Szóval nézd meg, hogy van-e lejárati dátuma a lakásbiztosításodnak, amit eddig minden esetben automatikusan meghosszabbítottál a tovább fizetéssel, vagy van-e bármilyen időponthoz kötés a felmondást illetően. Ha van akkor a lenti folyamatot igazítsd ehhez az időponthoz, ha nincs ilyen akkor akár már holnap is végig csinálhatod.

Amikor elérkezik az idő, akkor sétálj be a biztosítóhoz és mond fel a jelenlegi biztosításodat! Ha van saját biztosítási ügynököd (imádnak biztosításkötéskor névjegykártyát osztogatni, most keresd elő), akkor találkozz vele személyesen biztosítsd arról, hogy szeretnél szerződést bontani! Nagy valószínűséggel nem fogsz eljutni a tényleges felmondásig, mert minden meg fognak tenni, hogy ne sétálhass ki az ajtón, az ő valamelyik szolgáltatásuk nélkül.

Jól figyelj, amikor próbálnak visszatartani, mert olyan ajánlatok és engedmények hangozhatnak el, amik rád nézve nagyon kedvezőek!

lakasbiztositas_egyszeruen.jpg

Kalkuláltass új biztosítást!

Az első pont folytatása, hogy állj kötélnek és engedd meg nekik, hogy újra kalkulálják a biztosításodat vagy ajánljanak egy sokkal kedvezőbbet! Ugyan arra az ingatlanra, ugyan azokkal a feltételekkel jobb ajánlatot is kaphatsz, pusztán azért mert új szerződést kötsz, vagy mert a régi biztosításodnál már léteznek korszerűbb és ügyfélbarátabb szolgáltatások.

Akár itt is megállhatsz, mert nyertél, de emelheted is a tétet...

Dolgozd át a kapott ajánlatot!

Amikor elkészült az új biztosítási ajánlat, akkor vedd fel a legapróbb betűt is látó szemüvegedet és bármilyen fárasztó kezd el elolvasni a szerződést, mielőtt még nagy lelkesen aláírnád! Ha találsz olyan kiegészítőket a szerződésben, amiket nem találsz számodra hasznosnak, akkor azokat húzasd ki! Ha kellően rugalmas a cég, akkor így rengeteget spórolhatsz.

melyik_a_legjobb_lakasbiztositas.jpg

+1 tipp Nézd meg a társasház biztosítását is!

Tudtad, hogy a társasházaknak van saját biztosítása? Bizony ezek a te lakásodra vonatkozó pontokat is tartalmaznak, így ha olyan kár éri az otthonodat (pl. esőzéskor csorog víz végig a nappali falán), akár ők is fizethetik a kártérítést! Igaz minden társasháznak más és más a biztosítása, így kérd el a közös képviselődtől a papírokat és bogarászd át, hogy mi minden van benne!

Még évekkel ezelőtt olvastam valahol, hogy "A biztosítás nem más, mint egy fogadás köztem és a biztosító között." Azóta sem tudom kiverni a fejemből ezt a mondatot, mert van benne valami, lényegében erről van szó. Habár egy kissé szélsőséges megközelítés.

Ha a fentieket követed anélkül fog csökkenni a biztosítási díjad, hogy valami számodra fontos ponttól kellene elbúcsúznod.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2019-01-08 11:49:35 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr314543996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi25 2019.01.09. 19:32:17

Így spórolj a lakásbiztosításon! --> Ne köss egyáltalan! :D , Mi a f ..sznak? Ha baj tortenik, ugyis talalnak indokot, hogy ne kelljen fizetni egy fillert se
süti beállítások módosítása